• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Články
  • Cestování za jídlem
  • New York - koncentrovaná chuť světa

New York - koncentrovaná chuť světa

F.O.O.D.
| 28. 7. 2016
Cestování za jídlem
New York - koncentrovaná chuť světa

New York je svět na jednom talíři. Nemusíte ani zabrousit do drahých restaurací, v jeho ulicích potkáte pochoutky, jejichž pokušení mlsný člověk jen těžko odolá. Ochutnejte americkou klasiku - hotdog a cheesecake, židovský reuben, mexickou quesadillas i japonské okonomiyaki.

Kuřecí hotdog

4 porce, příprava: 45 minut

OMÁČKA

* 1 cibule
* 2 stroužky česneku
* 2 lžíce rostlinného oleje
* 2 lžíce třtinového cukru
* 1 chilli paprička
* 400 g rajčat v konzervě
* 100 ml jablečné šťávy
* 3–4 lžíce balzamika
* 1 lžička sladké papriky
* sůl a pepř
* 2 lžíce worcestru

NÁPLŇ

* 4 listy hlávkového salátu
* 2 malé cibule
* 4 lžíce nesolených arašídů
* 8 kuřecích prsních řízků
* 4 lžíce řepkového oleje
* sůl
* sladká mletá paprika
* 4 kusy hotdogového pečiva

Nasekejte cibuli s česnekem a na oleji orestujte dozlatova. Zasypejte cukrem a nechte zkaramelizovat. Přidejte nasekanou chilli papričku, rajčata, jablečnou šťávu a balzamiko. Povařte 3 minuty. Ochuťte solí, pepřem a worcestrem. Za mírného varu duste (asi 20 minut). Přiveďte k varu, míchejte a odvařte do husté konzistence. Dejte vychladnout. Cibuli nakrájejte na proužky, nahrubo nasekejte arašídy. Kuřecí prsa osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, cibuli nechte mírně zhnědnout. V druhé pánvi rozehřejte zbytek oleje a maso orestujte. Salát nakrájejte na proužky. Pečivo nahřejte, rozkrojte, střídku zmáčkněte, naplňte masem, cibulí, arašídy a salátem. Pokapejte omáčkou, přiklopte. Lze podávat s opečenými bramborami.


Sendvič zvaný reuben

4 porce, příprava: 20 minut + 1 hodina na odležení

* 4 plátky žitného chleba
* 8 plátků soleného hovězího masa (nebo uzeného hovězího)
* 4 plátky tvrdého sýra, například gruyére
* šálek vyždímaného sladkokyselého červeného zelí
* ruská omáčka
* máslo pokojové teploty

NA OMÁČKU

* 5 lžic majonézy
* 3 lžíce zakysané smetany
* 1 lžíce chilli omáčky
* 2 lžíce kečupu
* 0,5 jemně nakrájené cibule
* 1 jemně nakrájená naložená okurka
* trocha jemně nasekané hladkolisté zelené petrželky
* 1 lžička velmi jemně nastrouhaného křenu
* 1 lžička worcestru
* 0,5 lžičky citronové šťávy
* sůl

Suroviny na omáčku rozmíchejte a nechte 1 hodinu uležet v ledničce. Krajíce překrojte na polovinu. Na každý navrstvěte hovězí, sýr, zelí, omáčku a další plátek hovězího. Zakryjte chlebem a lehce zmáčkněte. Na pánvi rozehřejte máslo a sendviče z obou stran opékejte, dokud se sýr neroztaví. Ihned podávejte.

Náš TIP: Sendvič se připravuje i z pumpernickelu, hutného celozrnného žitného chleba německého původu. V USA se do něj někdy přidává kakao, melasa nebo dokonce káva.


Quesadillas

4 porce, příprava: 15 minut + marináda

* 2 kuřecí prsa uprostřed podélně překrojená
* 1 nasekaná chilli paprička
* 2 nasekané stroužky česneku
* 3 červené papriky
* 1 červená cibule nakrájená na tenké proužky
* 200 g strouhaného polotvrdého sýra
* 8 tortill
* namíchané druhy listových salátů zakápnuté rostlinným olejem a šťávou z limetky k podávání

MARINÁDA

* 1 lžíce extrapanenského olivového oleje + trochu na potření
* šťáva z 0,5 limetky
* 1 lžíce jemně nasekaného čerstvého koriandru
* 1 lžička mletého římského kmínu
* 1 lžička soli

Maso naložte na 1 hodinu do marinády. Na pánvi rozehřejte olej, maso orestujte a vyjměte. Do pánve přidejte chilli papričku, česnek, cibuli a papriky, opečte doměkka. Pomocí vidličky natrhejte maso na kousky a promíchejte se zeleninou. Rozehřejte grilovací pánev, 4 tortilly rozložte, potřete olejem, rozdělte na ně masovou směs a sýr, přiklopte ostatními tortillami. Grilujte z obou stran, dokud se sýr nerozteče. Můžete podávat rozkrájené se salátovým mixem.


Okonomiyaki

4 porce, příprava: 30 minut

* 200 g hladké mouky
* špetka soli
* 4 rozšlehaná vejce
* 1 lžíce saké
* 200 g nakrájeného zelí
* 2 nakrájené jarní cibulky
* rostlinný olej
* 4 plátky slaniny nakrájené na proužky

OKONOMIYAKI OMÁČKA

* 2 lžíce kečupu
* 2 lžíce worcesterské omáčky
* 1 lžíce sójové omáčky

PIKANTNÍ MAJONÉZA

* 2 lžíce majonézy
* 0,5 lžíce rýžového octa (nebo jablečného)
* 1 stroužek drceného česneku
* pár kapek chilli omáčky

Mouku rozmíchejte se solí, vejci, saké, zelím a cibulkou. Po trochách přidávejte vodu, dokud těsto nemá konzistenci husté smetany. Na pánvi rozehřejte olej a z jedné strany usmažte menší silnější palačinky. Zamáčkněte do nich nakrájenou slaninu, otočte a smažte z druhé strany. V jedné misce prošlehejte suroviny na omáčku, ve druhé na majonézu. Hotové palačinky přesuňte na talíř a ozdobte omáčkou a majonézou.


Cheesecake z Brooklynu

1 koláč o průměru 20 cm, příprava: asi 65 minut

* 200 g máslových sušenek
* 100 g rozpuštěného másla
* 50 g čokolády
* 500 g sýra philadelphia
* 50 g krupicového cukru
* 3 lžíce citronové šťávy
* strouhaná kůra ze 2 citronů
* 3 rozšlehané žloutky z velkých vajec
* 2 zarovnané lžíce jemné krupice
* čokoládový dip

Troubu předehřejte na 180 °C. Sušenky vložte do pevného sáčku a válečkem rozdrťte, vsypejte do mísy. Přilijte máslo a promíchejte. Dortovou formu s rozevíracím okrajem vyložte pečicím papírem, nasypte do ní sušenky a dno upěchujte. Nasekejte čokoládu a rozložte ji na sušenky. Dohladka rozmíchejte sýr s cukrem, citronovou šťávou a kůrou, žloutky a krupicí, krém potom vlijte do formy, uhlaďte. Pečte, dokud nezpevní a okraje koláče se nezačnou odtahovat od stěn formy (40–45 minut). Troubu vypněte, pootevřete dvířka a cheesecake nechte vychladnout. Můžete ho podávat zastříknutý čokoládovým dipem.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Poslední sledované recepty

50
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
46
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
37
Kuře v parmazánu se salátem
Kuře v parmazánu se…
36
Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
Rychlá babiččina bábovka…
35
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Ostrá slova Haliny Pawlowské: Žena s velkými ňadry není elegantní nikdy!

Ostrá slova Haliny Pawlowské: Žena s velkými ňadry není elegantní nikdy!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Články
  • Cestování za jídlem
  • New York - koncentrovaná chuť světa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact