• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Přílohy, pečivo a luštěniny
  • Chléb & placky

Recepty na domácí chleba – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty na domácí chleba – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Domácí pečivo je skvělé. Víte přesně, z čeho je připravené a konzumujete tak jen to, co opravdu chcete. Navíc domácí chléb chutná skvěle a nad čerstvý není. V dnešní době má navíc kde kdo domácí pekárnu. Zvládnout se to dá ale i bez ní.

Recepty na domácí chléb se výrazně liší. Připravují se z různých typů mouky. Nejčastěji žitné, špaldové, často také celozrnné mouky. Recepty se liší podle toho, zda k dispozici máte pekárnu či nikoli. Chléb se také chystá z kvásku nebo pomocí droždí.

Kromě chleba se také stále častěji pečou vlastní domácí chlebové placky nebo domácí housky a rohlíky. Oblíbená je také focaccia, tradiční italský chléb s olivami a rozmarýnem.

90 minut
Yorkšírský puding ala DoPe

Yorkšírský puding ala DoPe

Rozmícháme mouku a sůl, uděláme důlek, do nej dáme vejce, mícháme a pomalu přiléváme mléko. Mícháme alespoň 10 minut. Těsto necháme jednu hodinu... více o Yorkšírský puding ala DoPe

Chleba od Hadičky

Chleba od Hadičky

Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Potom promíchat vařečkou, znovu... více o Chleba od Hadičky

Housky (DUKAN)

Housky (DUKAN)

Vše smícháme v misce a pak naložíme např. do šálků a vložíme do mikrovlnné trouby na 6 minut (800 W).... více o Housky (DUKAN)

Tortilla

Tortilla

Smícháme mouku a máslo a pomalu přiléváme vodu, až je těsto nelepivé. Osmahneme na suché pánvi.... více o Tortilla

Bulky z chleba se semínky a ořechy

Bulky z chleba se semínky a ořechy

Krajíce chleba zalijeme vodou a necháme do rána nasáknout. Pak vodu slijeme (ponecháme), neždímáme, jen chleba rozmixujeme. Do mísy dáme hladkou mouku... více o Bulky z chleba se semínky a ořechy

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Pět krajíců chleba Šumava večer namočíme do studené vody, ve vodě je necháme do rána, ráno přebytečnou vodu slijeme (ponecháme), chleby neždímáme, jen... více o Dalamánky z chleba

Domácí chléb bez hnětení

Domácí chléb bez hnětení

Pozn. 1: Chleba kyne 8-12 hod., takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce a nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. U... více o Domácí chléb bez hnětení

30 minut
Nadýchané domácí rohlíky

Nadýchané domácí rohlíky

Část mléka zahřejeme, aby bylo vlažné, nadrobíme do něj droždí a 1 lžičku cukru, zakryjeme a na teple necháme vykynout. Tento kvásek pak přilijeme do... více o Nadýchané domácí rohlíky

40 minut
Slaný štrůdl s kuřecími játry

Slaný štrůdl s kuřecími játry

Očištěná játra nakrájíme na nudličky a orestujeme na nadrobno nakrájené cibuli. Poté, co játra jsou orestovaná, přidáme nasekanou majoránku, osolíme a... více o Slaný štrůdl s kuřecími játry

30 minut
Ciabatta s Olomouckými tvarůžky

Ciabatta s Olomouckými tvarůžky

Do rozehřáté trouby (na maximum) dáme ciabattu, aby byla křupavá a vlažná. Po vyndání z trouby rozkrojíme napůl. Ze zakysané smetany, oregana,... více o Ciabatta s Olomouckými tvarůžky

25 minut
Pita chléb

Pita chléb

Všechny suroviny smícháme buď na vále nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší těsto, které se nebude lepit. Necháme ho kynout... více o Pita chléb

45 minut
Sádlová kolečka

Sádlová kolečka

Rozšleháme droždí s mlékem a necháme vykvasit. Poté všechny ingredience smícháme a zpracujeme těsto. Dáme do igelitového pytlíku, až pytlík vyplave,... více o Sádlová kolečka

50 minut
Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj vypracovat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat několik menších bochánků,... více o Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Do hrníčku si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, mouky a trochu mléka. Zamícháme a necháme vzejít kvásek. Změklé máslo utřeme s cukry, pak... více o Kynuté skořicové uzlíky

90 minut
Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný

Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný

1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc namočené. 2. V míse promícháme... více o Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný

Pivní chléb (aneb jak upéct chleba bez kvasnic :-) )

Pivní chléb (aneb jak upéct chleba…

Dáme si předehřát troubu na 180 °C a nachystáme všechny ingredience, protože se to musí udělat relativně rychle. Smícháme všechny suché ingredience,... více o Pivní chléb (aneb jak upéct chleba bez kvasnic :-) )

30 minut
Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Všechny tyto suroviny smícháme dohromady. Pokud těsto bude řídké, přidáme mouku. Připravíme si vál a z těsta si vyvalujeme placky a zvolna pečeme na... více o Lokše (langoše)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Z uvedených ingrediencí vytvoříme drobenku (žmolenku), kterou sypeme před pečením na buchty a koláče. Množství je na velký plech.... více o Kokosová žmolenka (drobenka)

60 minut
Plněný chleba

Plněný chleba

Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, droždí, cukr, promícháme a postupně doléváme vodu do těsta. Necháme kynout asi 30 minut. V jiné misce nastrouháme... více o Plněný chleba

40 minut
Bagely

Bagely

**1)** V pár lžicích z 1/2 litru vlažné vody rozpusťte droždí a špetku cukru. Zbylou vodu utřete v míse s rostlinným tukem a do této směsi vmíchejte... více o Bagely

225 minut
Domácí chleba z žitné mouky

Domácí chleba z žitné mouky

Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme... více o Domácí chleba z žitné mouky

Ovocné koláčky naší babičky

Ovocné koláčky naší babičky

1. Vyhřejte troubu na 200°C. Vymažte plech nebo dva (podle toho, jak velké budete koláčky dělat) a slabě je vysypte moukou. Přebytečnou sesypte. 2. Na... více o Ovocné koláčky naší babičky

50 minut
Kmínový chlebíček

Kmínový chlebíček

Do misky nasypeme mouku, droždí, kmín a sůl, poté zalijeme vodou a dobře promícháme v těsto. Těsto necháme cca hodinu vykynout. Potom vytvarujeme... více o Kmínový chlebíček

50 minut
Cantuccini s mandlemi a čokoládou

Cantuccini s mandlemi a čokoládou

Nejprve si připravíme mandle. Buď musíme spařit a zbavit slupek anebo už koupíme oloupané, nasekané, pokud ne, tak sami nasekáme. Nebo lze mandle... více o Cantuccini s mandlemi a čokoládou

150 minut
Vánočka z Počernic

Vánočka z Počernic

Suroviny dejte na pokojovou teplotu. V misce utřete droždí se lžící cukru, přilejte 120 ml vlažného mléka a vsypte lžíci hladké mouky - udělejte... více o Vánočka z Počernic

60 minut
Domácí chleba

Domácí chleba

Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám, posypu chlebovou moukou,... více o Domácí chleba

90 minut
Bramborové housky

Bramborové housky

Uvaříme brambory ve slupce a dáme vychladit. V míse utřeme droždí s cukrem, přidáme na jemno nastrouhané brambory, mouku, krupici, sůl, česnek,... více o Bramborové housky

Rohlíčky k čaji a kávě (loupáky)

Rohlíčky k čaji a kávě (loupáky)

Do misky nasypeme mouku, cukr, žloutky, rozpuštěný tuk, kvásek, citronovou kůru, špetku soli, zaděláme vlažným mlékem (mléko podle potřeby, aby bylo... více o Rohlíčky k čaji a kávě (loupáky)

120 minut
Sladké houstičky

Sladké houstičky

Rozetřeme droždí se 2 lžičkami cukru, přidáme ostatní ingredience. V původním receptu upozorňoval někdo na moc velké množství vody, mě se naopak stalo... více o Sladké houstičky

30 minut
Slané tyčinky s máslem a sádlem

Slané tyčinky s máslem a sádlem

Z ingerediencí zpracujeme těsto, rozdělíme na čtvrtky, rozválíme na tenko, namotáme na váleček a přeneseme tak na plech. Na plechu rádýlkem rozkrájíme... více o Slané tyčinky s máslem a sádlem

40 minut
Arašídové houstičky

Arašídové houstičky

Troubu předehřejte na 140 °C. Oříšky najemno umelte. V míse ušlehejte bílky, nejlépe elektrickými metlami, hodně dotuha. Postupně k nim zašlehejte... více o Arašídové houstičky

180 minut
Perník na zdobení

Perník na zdobení

Med cukr a vodu převaříme a zpracujeme s moukou.Necháme mírně vychladnout a přidáme vejce,koření a jedlou sodu.Dobře zpracujeme a necháme ½ dne... více o Perník na zdobení

120 minut
Dalamánky - večky

Dalamánky - večky

Výrobky z poloviny mouky pšeničné a poloviny žitné. Vyrobíme kvásek z pšeničné mouky, žitná se přidává do těsta. Mohou se vyrábět také tak, že... více o Dalamánky - večky

120 minut
Grahamový rohlík

Grahamový rohlík

Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (viz.Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou. Vypracované těsto necháme 30 minut... více o Grahamový rohlík

120 minut
Kávový rohlík

Kávový rohlík

Postup dle Máslový rohlík. Z dobře vyzrálého těsta krájíme stejné kousky, které stočíme do bochánku. Necháme 5 minut odpočinout a válečkem vyvalujeme... více o Kávový rohlík

120 minut
Křehký rohlík

Křehký rohlík

Typická křehkost tohoto výrobku je dána vysokým obsahem tuku. Z dobře vypracovaného těsta tvarujeme rohlíky, které po nakynutí sypeme solí a kmínem.... více o Křehký rohlík

120 minut
Sladký rohlík - loupák

Sladký rohlík - loupák

Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1... více o Sladký rohlík - loupák

2 minut
Máslový rohlík

Máslový rohlík

Základní postup výroby těsta pro bílé pečivo Tento sortiment pekařských výrobků připravujeme vždy na kvásek (pekařský omládek) způsobem zamíchání... více o Máslový rohlík

120 minut
Veky na chlebíčky

Veky na chlebíčky

Z připraveného těsta si odvážíme kousky podle toho, jak mají mít veky hmotnost po upečení. Takto odvážené kusy těsta stočíme na bochánky, které... více o Veky na chlebíčky

Kaštanové housky

Kaštanové housky

Ve 100 ml vlažného mléka rozpustíme kvasnice a část cukru. Smícháme mouky, sůl, zbylý cukr, přidáme máslo, rozpuštěné kvasnice a začneme zpracovávat.... více o Kaštanové housky

20 minut
Sedlácká topinka

Sedlácká topinka

1. Chleba nakrájíte dáte na něj Salám, sýr, slaninu a jiné věci a položíte na pánvičku s tukem. Pečete dozlatova. 2. Při servírování naaranžujte... více o Sedlácká topinka

Ochucené housky

Ochucené housky

Ančovičky a rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Olivy nakrájíme na čtvrtky nebo kolečka. V troše vlažné vody smícháme kvasnice s cukrem a... více o Ochucené housky

Celozrnná focaccia bez kynutí

Celozrnná focaccia bez kynutí

Dáme si předehřát troubu na 200 stupňů Celsia. Čtvrt litru vlažné vody, mouky, prášek do pečiva a sůl smícháme. Můžeme přidat špetku cukru, ale není... více o Celozrnná focaccia bez kynutí

90 minut
Staročeský domácí chléb

Staročeský domácí chléb

Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout. V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou... více o Staročeský domácí chléb

180 minut
Sladký chleba

Sladký chleba

Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko se sádlem, přidáme mouku, cukry, sůl a rozdrobíme půl balíčku droždí. Zapneme program na sladký chleba ... více o Sladký chleba

90 minut
Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

Výše zmíněné ingredience smíchejte, těsto dejte do olejem vymazané skleněné (silikonové) formy, zakryjte a bez kynutí vložte do NEpředehřáté trouby,... více o Domácí chléb pečený v troubě

Chléb

Chléb

Pokud budeme těsto dělat v domácí pekárně - suroviny do ní dáme nejprve tekuté a pak přidáme zbytek. Navolíme program TĚSTO a necháme pracovat. Když... více o Chléb

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jdou za sebou na seznamu . Na pekárně navolíme program TĚSTO. Když se nebude dělat v pekárně, tak kvásek a... více o Oblíbené houstičky

120 minut
Kakaový chléb

Kakaový chléb

Nejprve si připravíme kvásek. Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme droždí a odstavíme. Mezitím vezmeme mouku, kterou smícháme se solí, kakaem a... více o Kakaový chléb

Kváskový chleba základní

Kváskový chleba základní

Kvásek z minulého pečení přikrmím hmotnostně stejným množstvím vody a žitné mouky, krmení opakuji 3x s odstupem asi 12 hodin (protože přes den nejsem... více o Kváskový chleba základní

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

94
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
50
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
37
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
31
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Přílohy, pečivo a luštěniny
  • Chléb & placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact