Receptů na tuhle mexicko-texaskou pochoutku je nepočítaně a jeden jediný správný v podstatě neexistuje. O to zajímavější a živější pokrm Chilli con carne je.
První volbou je maso. Použít můžete hovězí, vepřové i kuřecí. Co by nikdy nemělo chybět je chilli. Přidává se v podobě čerstvé papričky, ale pokud nemáte, vystačíte si i se sušenou. Nezbytná je také cibule, česnek, římský kmín a fazole.
Další ingredience se už liší. Rajčata někdo používá čerstvá, jiný z plechovky, dochucuje se třeba skořicí nebo čokoládou. Chilli con carne by mělo být husté, červené, pikantní i zeleninové nebo masové. Podává se většinou s rýží nebo jen tak s chlebem.
Cibuli nakrájejte najemno a 4 minuty restujte v kastrolu na rozehřátém oleji. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku, po minutě maso a restujte... více o Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce
V kastrolu na rozehřátém oleji zprudka orestujte maso. Přidejte jemně nasekanou cibuli s česnekem a pokrájenými chilli papričkami zbavenými semen. Asi... více o Krůtí chilli con carne
1. Připravte si veškeré ingredience na stůl, tím ušetříte čas a budete mít přehled, co všechno do receptu patří. 2. V hmoždíři natlučte římský kmín,... více o Chilli con carne s kořením
Chili con carne (správně by se mělo psát jedno L ve slově chili) je pokrm pocházející z Texasu a v následujícím receptu se chci přiblížit původním... více o Chili (chilli) con carne
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku a římský kmín a chvíli promícháme. Osmahneme mleté maso, poté to celé... více o Chilli Con Carne - mexická specialita
Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a... více o Ajťácké Chilli con carne
Cibuli a párky dáme do Actifry, přidáme lžíci oleje a pustíme na 10 min. Přidáme česnek a chilli papričky a nastavíme dalších 5 min. Přidáme fazole a... více o Jednoduché Chilli con carne
Cibulku osmahneme do zlatova, přidáme nakrájený česnek a mleté kuřecí a osmahneme. Zalijeme vývarem, chvilku podusíme, přidáme nakrájenou papriku,... více o Chilli con carne od Camm
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a osmahneme do zlatova na olivovém oleji a přidáme rozdrobené hovězí maso. Když je maso hotové, přidáme všechno... více o Pravé Chilli con carne II.
Maso orestujeme na cibuli, přidáme fazole i s nálevem, chlilli omáčku dle chuti, rajský protlak, podlijeme vodou a necháme dusit (cca půl hodiny).... více o Chilli con carne V.
Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do rozžhaveného oleje vhodíme... více o Chilli con carne IV.
Na drobno nakrajeneou cibuli a cesnek osmahneme v oleji s trosickou cukru, pridamee mlete maso a osmahneme ho take. Zalijeeme troskou vody, poudsime,... více o Chilli con Carne VII.
Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka. Ve velkém hrnci osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a... více o Chilli con carne
Mleté maso dáme do mísy, ochutíme kari kořením dle chuti, solí nebo sojovou omáčkou, přidáme jemně pokrájenou cibuli a vejce a dobře promícháme. Směs... více o Dýňová omáčka s mletým masem
Karbanátky: mleté maso dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, jemně nasekaný česnek, vejce, sojovou omáčku a koření dle chuti. Pokud máme koření... více o Burgery po našem
Na oleji osmažíme dosklovata velkou pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme maso. To během smažení rozebereme vařečkou na kousky a osmažíme... více o Mleté maso s řapíkatým celerem
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, protlak, nasekaná rajčata, jemně pokrájenou cibuli, osolíme a okořeníme dle chuti. Vše důkladně promícháme,... více o Rajčatové šišky
Mletá směs: na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a smažíme za stálého míchání, dokud se nám kousky masa od sebe neoddělí... více o Gnocchi se zelím a mletým masem
Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo... více o Fazolová směs s mletým masem
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté... více o Adžika směs z mletého masa
Mleté maso (vepřový a hovězí mix) dáme do mísy, kde ho ochutíme solí, pepřem mletou sladkou paprikou (nejlépe maďarskou) a jemně pokrájenou cibulí.... více o Čevapčiči po našem
Mleté maso dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli (lze přidat i česnek nebo špetku muškátového oříšku či majoránka), na malé kostičky... více o Ostravské karbanátky se sýrem
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, scezené vychladlé pokrájené a spařené houby, pokrájenou slaninu a cibuli, nastrouhaný česnek, osolíme a... více o Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, dochutíme kari kořením (množství dle chuti), přidáme vejce, drobně pokrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Směs... více o Masové koule v dýňovém pyré
Pekáč nebo remosku vytřeme máslem nebo olejem. Na dno pekáče naskládáme na větší kusy pokrájenou cuketu či lilek, které posypeme kořenící směsí... více o Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, protlak či pyré, nasekaná rajčata, bylinky dle chuti a vodu (lze přidat trochu červeného... více o Bolognese (boloňské) karbanátky
Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +. Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř... více o Kološvárské zelí z remosky
Z kapusty si opatrně odloupneme vrchní listy, které krátce spaříme v osolené vodě a poté necháme okapat. Musí jen povadnout, ale zůstat by měly pružné... více o Kapustové měšce na zelenině
Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme s mletým masem, solí, pepřem, strouhankou a vejci. Rozprostřeme na slabou vrstvu na alobal. Poklademe plátky sýra... více o Domácí plněná roláda z mletého masa
V mixéru rozmixujte maso. Přidejte na jemno nakrájenou cibulku, vejce, worcestrovou omáčku, sůl podle chuti a parmazán a smíchejte. Na pánvi... více o Lososové 'kroketky'
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem na oleji dosklovata. Pak přidáme mleé maso, které smažíme a mícháme až do... více o Dušené mleté maso se žampióny
Na malém množství oleje necháme zesklovatět pokrájený pórek (cibuli). Přidáme mleté maso, které smažíme za stálého míchání do té doby, než se nám... více o Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, přidáme vejce, cibuli, česnek, mlékem navlhčené nastrouhané rohlíky, koření a bylinky dle chuti a vlastních... více o Pečená sekaná na houbách
Papriky naplníme šlehanou sekanou (nepečený polotovar čerstvý nebo rozmražený) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 dozlatova, občas otočíme.... více o Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Mleté maso smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem, vejcem, jemně pokrájenou cibulí a slaninou, vývarem, pepřem a solí (nebo sojovou omáčkou).... více o Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou
Maso na pánvi rozdrobíme vařečkou, opepříme a zastříkneme olivovým olejem. Přidáme lístečky tymiánu a za občasného zamíchání opékáme maso dozlatova.... více o Mleté hovězí po anglicku
Mleté maso dáme do mísy a přidáme jemně pokrájené nebo hrubě nastrouhané žampiony (200 gramů), pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, pepř, vejce,... více o Žampionové karbanátky (sekaná) s mletým masem
Do mísy dáme mleté maso, nastrouhanou cuketu, česnek, zázvor, vejce, sojovou omáčku a opepříme. Vše dobře promícháme, pak dle chuti ještě osolíme a... více o Karbanátky s cuketou
Mleté maso v míse smícháme s nastrouhaným sýrem a nastrouhanými žampiony, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, osolíme (pozor! sýry mohou být slanější),... více o Bylinkové karbanátky (sekaná) se sýrem a žampiony
Mleté maso ochutíme námi oblíbenou kořenící směsí a solí nebo pepřem, česnekem, majoránkou. Přidáme vejce, vodu, bílou jemně nasekanou část cibulek a... více o Cibulkové karbanátky (sekaná)
Pokrájenou slaninu osmažíme společně s cibulí dorůžova. Přidáme maso, vše promícháme a smažíme do té doby, než se nám vysmaží přebytečná šťáva z masa... více o Mleté maso se zeleninou II.
Drobně pokrájenou slaninu (špek) s cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme mleté maso, které za občasného míchání osmažíme, osolíme, opepříme, přidáme... více o Mletá směs s fazolemi
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku (tymián), nastrouhaný česnek, pokrájenou cibuli, mléko, strouhanku a vše dobře promícháme... více o Hrášková sekaná nebo karbanátky