Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém másle necháme zpěnit cibuli. Přidáme nakrájenou mrkev, bramboru i petržel a vše... více o Nejlepší mrkvový krém
Sýr najemno nastrouháme, česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme majonézu, tavený sýr, špetku soli a pepře, mletou papriku a najemno nasekanou petržel... více o Sýrová pomazánka
Kuřecí prsa si necháme vcelku, okořeníme je a potřeme olejem. Poté je zprudka orestujeme ze všech stran na pánvi a buď necháme dodělat v předehřáté... více o Salát a la Tabouleh s pečeným kuřecím prsem a tzatziki
Připravte vývar. Odřezky ryb dejte do hrnce, přidejte překrojenou mrkev a petržel, rozpůlená rajčata, jednu překrojenou cibuli a 2 stonky řapíkatého... více o Letní rybí polévka
Rybí hlavu a odřezky z kapra dobře opláchněte, dejte do hrnce, přidejte jednu očištěnou mrkev, petržel, kus celeru a jednu překrojenou cibuli. Zalijte... více o Jemná rybí polévka
Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostky, cibuli a chilli papričku najemno. V hrnci na rozehřátém oleji všechnu zeleninu orestujte, asi 4 minuty,... více o Rajčatová polévka
Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouháme i tvrdý sýr. Cibuli, špek a uzené maso nakrájíme na menší kostičky. Přidáme mouku, prášek do pečiva... více o Cuketová nádivka s uzeným masem
Špenát v cedníku prolijte horkou vodou. Nechte okapat a rukama z něj ještě vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Na prkénku ho nasekejte a dejte do... více o Špenátové noky
Připravte všechny suroviny, skelety omyjte a osušte, zeleninu neloupejte, pouze dobře očistěte a omyjte, větší kusy překrojte napůl. Na plotnu dejte... více o Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Cibulku nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeme i trochu cukru. Osmahneme a podlijeme horkou vodou ... více o Svíčková dle Bělky Macík Trojanové
Skelet, kosti i odřezky dejte do velkého hrnce. Pozor na kůži, s ní by byla polévka velmi mastná. Očistěte zeleninu, překrájejte ji a s rozpůlenou... více o Husí vývar s těstovinami
Játra pečlivě očistěte a zbavte všech bílých blanek a cévek. Pak je naškrábejte zoubkovaným nožem. Jde to opravdu snadno a docílíte správné, trochu... více o Polévka s játrovými knedlíčky a máslovou zeleninou
Zeleninu – mrkev, celer a petržel – oloupejte a a nakrájejte ji na kostičky. Připravte si lák: do hrnce nalijte půl litru vody, bílý vinný ocet,... více o Nakládaná zelenina do bramborového salátu
Den předem dejte do misky fazole a kroupy, zalijte je studenou vodou a nechte do druhého dne nabobtnat. Nenechávejte mísu na příliš teplém místě, směs... více o Hrstková polévka
Nakrájejte si chléb (na jeden toust jsou potřeba 2 plátky). Jeden plátek namažte hořčicí, druhý majonézou. Na každý plátek chleba položte 2 plátky... více o Toasty s mortadelou, sýrem a chilli
Dobře očištěnou petržel nemusíte ani loupat. Pokrájejte ji na kolečka a ty ještě přepulte. Zaschlé špičky a konce dejte stranou. Rozpalte v hrnci... více o Petrželová polévka
Do těsta na langoše budete potřebovat zchladlé vařené brambory ve slupce, uvařte si je tedy předem. Nejprve si připravíme kvásek. Mléko ohřejeme na 40... více o Bramborové langoše
Předehřejte troubu na 170°C. Pořádně osolte vodu, vložte fleky (pokud používáte kupované vařte 2/3 doby uvedené na obalu), chlazené vařte 2 minuty. Na... více o Skoro domácí šunkofleky
Připravte si žitný chlebový kvásek (ideálně několik dní předem). Uvařte brambory ve slupce. Sušené houby zalijte horkou vodou a nechte cca 30 minut... více o Kyselo z chlebového kvásku s hlívou ústřičnou
Připravte vývar. Do velkého hrnce dejte kuřecí skelety a nasucho je zprudka opečte. Přidejte přepůlenou cibuli a očištěnou a na velké kusy pokrájenou... více o Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na másle rozehřátém v pánvi zesklovatět. Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo a přimíchejte k cibuli.... více o Kanec se šípkovou
Troubu předehřejte na 180 °C. Mrkev a petržel očistěte a podélně rozkrojte. Vložte do pekáčku, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Pečte podle... více o Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Troubu předehřejte na 180°C. Všechnu zeleninu očistěte a větší kusy překrájejte na menší. Vložte na pekáč, zastříkněte olivovým olejem, osolte a... více o Polévka z pečené kořenové zeleniny
Opláchněte rybí odřezky a vložte je do většího hrnce. Hlavu očistěte a zbavte žaber a očí, které jsou nepříjemně hořké. Mrkev, petržel a celer omyjte... více o Štědrovečerní rybí polévka
Cibuli nasekejte nadrobno, asi 3 minuty restujte na troše oleje. Přidejte maso, důkladně ho rozmělněte vařečkou a ze všech stran orestujte. Přidejte... více o Cukety plněné mletým masem
Čočku uvařte podle návodu na obalu tak, aby byla na skus. Slijte ji, propláchněte studenou vodou, dejte do mísy, přidejte 4 lžíce olivového oleje,... více o Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše olivového oleje, restujte asi 3 minuty. Přilijte rajčata a duste bez poklice 5–8 minut, aby se tekutina... více o Šakšuka v praprikách
Brambory omyjte a dejte vařit ve slupce. Chřestu odlámejte dřevnaté konce, v kastrolu přiveďte k varu vodu, chřest povařte 2–3 minuty, podle tloušťky... více o Bramborový salát s chřestem
Lístky tymiánu otrhejte, cibulku očistěte, česnek oloupejte a vše dejte do mixéru. Přidejte všechny ostatní suroviny a dobře rozmixujte. Dochuťte solí... více o Bylinková salsa
Troubu rozehřejte na 180 °C. Celou palici česneku dejte na plech do trouby a pečte 35 minut. Nechte vychladnout, vymačkejte stroužky do misky a... více o Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Na oleji nechame zeskelnatet cibulku a papriku zmeknout. Pridame cocku a nechame chvili smazit. Pote posypeme korenim a zamichame aby se vse krasne... více o Červená čočka v kokosovém mléce
Do širokého hrnce na rozpálený olej přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, a osmažíme. Až se zelenina opeče a pustí svoje aroma, přidáme... více o Zeleninová polévka s červenou čočkou
Červenou čočku necháme alespoň půl hodiny naloženou ve vodě. Mezitím si nakrájíme tofu na kostičky nebo plátky a smažíme na mírném plameni ze všech... více o Veganský Buddha Bowl
Brambory nakrájíme na menší kostičky a vložíme na plech s olejem.Přidáme ještě červenou cibuli pokrájenou na proužky, poté posypeme provensálským... více o Špenát trochu zábavněji
Všechnu zeleninu z popisku nakrájíme a vysypeme na plech vymazaný olejem. Necháme péct v troubě, podléváme vodou, přidáme zeleninový bujón a koření.... více o Veganská svíčková s robi plátkem
Gnocchi uvařte dle návodu. Pánev se směsí sundejte z plamene, vmíchejte bylinky, smetanu a uvařené gnocchi. Do dvou pečících misek (nebo jedné velké)... více o Zapečené gnocchi s rajčaty
Kosti dáme na 15-20min do předehřáté trouby aby pustili šťávu. Z cibule sloupneme svrchní slupku a rozkrojíme napůl. Jemně ji osmažíme na rozkrojených... více o Hovězí vývar / hovězí polévka
Brokolici rozeberte na růžičky, cibuli nasekejte najemno, mrkev, petržel a celer očistěte a nakrájejte na kousky. V hrnci rozehřejte olej s máslem a... více o Krémová brokolicová polévka s kokosovou smetanou
Kuřecí maso nakrájejte na menší plátky, lehce naklepejte a osolte. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečícím papírem. Toastový chléb... více o Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou
Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno. Mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte a... více o Rajská omáčka s masovými koulemi
Na centimetrové kostičky nakrájejte mrkve, petržel a celer. Nadrobno nasekejte cibuli a na plátky nakrájejte česnek. Ghí rozpusťte v hrnci a orestujte... více o Polévka z kořenové zeleniny
Mleté maso smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, přidejte vejce, sýr a strouhanku, ochuťte solí a pepřem. Směs dobře promíchejte a krátce zpracujte,... více o Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré
Špek nakrájejte na špalíčky 1 x 1 cm, dlouhé zhruba 10 cm. Aby snáz pronikly do masa, můžete je předem dát na hodinu do mrazáku. Z masa odřežte... více o Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem. Filet lososa položte na plech a připravte si bylinkovou krustu. V misce smíchejte... více o Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Cibuľku nakrájame nadrobno, mrkvu a petržlen nastrúhame na hrubom strúhadle. Môžete pridať aj ďalšiu zeleninu podľa toho čo máte radi. Do hrnca dáme... více o Chutná zeleninová polievka
Na rozpáleném sádle osmahneme dozlatova nadrobno nasekaný česnek, přidáme papriku nakrájenou na středně velké kousky, posolíme opepříme a pár minut... více o Červená papriková polévka
Rajčata a okurku nakrájejte na větší kostky. V míse smíchejte s cibulí pokrájenou na tenká kolečka. Přidejte na kostky pokrájenou fetu a olivy.... více o Slávky na víně se salátem Choriatiki
Mleté maso dáme do mísy, přidáme hrstičku studené vody, vejce, sůl, pepř, tymián, rozetřený česnek (nesmí přehlušit chuť sekané, jen mírně dochutit),... více o Sekaná svíčková
Předehřejte troubu na 180 °C. 1 palici česneku rozřízněte na půl, pokapejte olivovým olejem a dejte péct v alobalu cca na 30 minut. Nechte vychladnout... více o Dip z pečeného česneku
Brambory uvařte ve slupce do poloměkka, oloupejte je a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Vložte ji do vývaru a chvíli... více o Bramborový salát s cibulí