Nasekané ořechy opražte na plechu, až se rozvoní. Odvažte 850 g višní a ve velkém hrnci je rozmixujte. Přidejte pomerančovou kůru a šťávu, ořechy,... více o Zavařenina z višní a ořechů s levandulí
Promíchejte spolu 200 g tvarohu, sůl, 2 lžíce cukru, mouku a 50 ml studené vody na hladké těsto. Vyložte jím tukem vymazanou koláčovou formu o průměru... více o Tvarohový koláč s třešněmi II.
Opláchnuté a vypeckované višně svařte v hrnci s hroznovou šťávou, vínem, nakrájenými šalotkami, kořením a cukrem, asi 10 minut. Posypte pektinem a... více o Jehněčí panenka s višňovým čatní
Opláchnuté vypeckované třešně, omytý a osušený polníček a salát, natrhaný na kousky, a na skrojky nakrájený meloun bez peciček dejte do mísy. Chléb... více o Salát s třešněmi a melounem
Třešně opláchněte, zbavte stopek a vypeckujte. V kastrolu rozehřejte olej třešně na něm krátce osmažte. Vsypte rýži, osolte a opepřete, promíchejte,... více o Třešňové rizoto
Stranou si dejte 6 lžic hroznové šťávy, zbylou svařte s 1 lžící citronové kůry, hřebíčky a skořicí. Přidejte třešně (višně) a svařte. Odloženou šťávu... více o Studená třešňová polévka s makovými nočky
Třešně opláchněte, zbavte stopek a vypeckujte je, meruňky opláchněte, rozpulte a vypeckujte. Polovinu meruněk nakrájete na skrojky. Rozmixujte spolu... více o Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami
1. Droždí nechte vzejít v troše vlažné vody nebo mléka se špetkou cukru. Ve velké míse promíchejte vzešlé droždí s moukou a solí. Pokud používáte... více o Základní těsto na pizzu
Mouku se solí prosejte do mísy. Uprostřed udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce. Postupně přilévejte směs mléka a vody a míchejte metlou, až... více o Palačinky s jahodovým rozvarem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme olej, jogurt, vanilkové aroma, mouku s kypřidlem. Dobře promícháme a do těsta vmícháme tuhý sníh z... více o "Třešně v těstě" - vláčný koláč
Začněte přípravou sirupu. Cukr svařte s vodou, až se rozpustí, a poté mírně vařte, až tekutina dostane sirupovitou konzistenci. Nechte vychladnout.... více o Ledová lízátka z čerstvých jahod
Z prvních pěti surovin ušlehejte těstíčko (můžete přidat trochu vody, je-li husté), do kterého zatřete sníh ze 2 bílků. Oloupaná jablka nakrájejte na... více o Jablíčka v županu II.
Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme na kolečka nakrájené citróny a všechny rostliny. Zakryjeme a uložíme asi na týden na slunce a do tepla. Pije se ihned... více o Míchaná bezinková limonáda
Kotlety naklepejte, tukové okraje nařízněte, aby se při přípravě nekroutily. U kosti špičkou nože několikrát kotletu propíchněte, aby se dobře... více o Grilovaná kotleta s polentou
Slaninu vyškvařte v hrnci, přidejte zelí, kmín a vodu a poduste doměkka. Vepřové uvařte zvlášť (má-li kůžičku, jako třeba koleno, tím lépe) a v závěru... více o Zelňačka s fazolemi II.
Sýr nahrubo nastrouhejte a rozestřete na pánev. Nemusíte ji vymazávat, sýr obsahuje dostatek tuku. Nechte sýr na středním plameni roztavit a opéct,... více o Friulské frico
Plátky šunky naaranžujte na talíř a doplňte skrojky co nejzralejšího cukrového melounu bez semínek. Smysl tohoto italského předkrmu spočívá v... více o Prosciutto di San Daniele se žlutým melounem
Přísady na těsto promíchejte a spojte zhruba 1 lžící vody. Dobře prohněťte, na lehce moukou poprášené ploše tence rozválejte. Z těsta nakrájejte... více o Nudlové taštičky s hruškovo-sýrovou náplní
Porce králičího masa osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce (množství hořčice se nebojte, vařením se obrousí její ostrost). Pak je rychle... více o Králík na hořčici II
Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Roštěnky důkladně potřete olejem a poprašte směsí soli, chilli a pepře. Dobře ji na... více o Steak z roštěnce s bylinkovým máslem
Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Kuřecí prsíčka důkladně potřete olejem, osolte, opepřete a posypte pomerančovou... více o Kuřecí prsa na švestkách
Nejprve spolu svařte pomerančovou šťávu, balzamikový ocet, kmín a pepř v kastrůlku na mírném plameni asi 30 minut, až směs zhoustne jako sirup.... více o Vepřový špíz s jablky
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Metitím očistěte porce kachny od přebytečného tuku a pomerančovou šťávu, víno, koření a... více o Grilovaná kachna na pomerančích
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků... více o Okoun se salátem ve středomořském stylu
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril.... více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem
Den předem vložte králičí stehna do pekáčku s mořskou solí a maso jí obalte. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte do ledničky. Před přípravou pak... více o Králičí stehna pečená velmi pomalu
Rybí maso a cuketu nakrájejte na větší kostky a oloupanou šalotku na třetiny. Na grilovací jehly střídavě napichujte rybí maso, cukety, krevety a... více o Rybí špíz s krevetami
Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte... více o Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Nejdříve si připravte chipsy. Batáty dobře očistěte kartáčkem, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte na tukem potřený plech, zakápněte olivovým... více o Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy
Rajčata dejte asi na dvacet minut do mrazáku. Pak je nakrájejte na co nejtenčí plátky. Přidejte pokrájený celer a hoblinky parmazánu. Ve sklenici... více o Rajčatové carpaccio
Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Přidejte... více o Thajská polévka
Rýžový papír nechte ve vodě, až změkne a dá se tvarovat. Kuřecí prsa semelte s banánem a najemno nasekanou chilli papričkou. Směs složte na rýžový... více o Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)
Brzlík nechte odležet minimálně 6 hodin (raději déle, ideálně přes noc) v octové vodě (nejlépe z povařeného rýžového octa, který není tak kyselý). Pak... více o Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Základem vývaru je kokosový džus. Do něj přidejte lžičku nadrobno nasekaného chilli, limetkové listy a rybí omáčku. „Naštěstí jsou nyní některé... více o Sea ga curry (mušle a krevety s kari salátem a uzenou makrelou)
Maso umleté hodně najemno ochuťte jednou, nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Do směsi přidejte sambal, rozmačkaný banán a ústřicovou omáčku. Vše... více o Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Vyberte ovoce zhruba stejné velikosti – jablka různých barev, hrušky, nektarinky a meruňky. Ovoce nakrájejte na plátky přibližně o výšce 1 cm a ihned... více o Pruhované ovoce
V hrnci na másle a na malém plameni osmažte cibuli. Přidejte brokolici a brambory a zalijte vývarem. Vařte, až jsou brambory a brokolice měkké. Potom... více o Brokolicová polévka se smetanou
Do zmrzlinových oplatek dejte jogurt (můžete jej dát přibližně na hodinu odkapat do sítka vyloženého plátýnkem). Banány rozkrojte na poloviny a část... více o Jogurtová lochneska
Ještě teplou cizrnu rozmixujte, případně pomelte na masovém mlýnku. Na olivovém oleji osmažte cibulku dozlatova, nechte ji vychladnout a přimíchejte... více o Jedlé pexeso
Na tuňákovou pomazánku utřete změklé máslo s vařeným žloutkem. Vmíchejte tvarohový sýr a okapané maso tuňáka. Ochuťte solí a citronovou šťávou.... více o Obložené žemle
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vytřete olejem a vyložte pečicím papírem. Každou nektarinku nakrájejte na asi 8... více o Nektarinkový koláč
Ovoce naaranžujte na mísu a nechte hosty, aby si sami vybrali, na co mají chuť.... více o Ovocná mísa
Troubu předehřejte na 200 °C. Korpusy poklaďte plátky rajčat, lehce potřete olejem a dejte na chvíli zapéct do trouby. Mezitím rozpalte gril na... více o Minipizzy s jehněčím masem a lilkem
Bagety podélně rozkrojte (ale nedokrojte), vydlabejte střídku a vnitřek pokapejte máslem a posypte cibulkou a bylinkami. Ogrilujte nebo osmažte... více o Pálivé hotdogy
Krevety podélně nakrojte, ale nedokrojte tak, aby vám vznikli motýlci. Plochou hranou nože je trochu rozklepněte. Nyní si připravte chilli omáčku.... více o Krevetoví motýlci s chilli omáčkou
Nejdřív si připravte česnekový dresink. V kastrůlku s nepřilnavým povrchem smíchejte cukr a česnek se lžící vody. Ma mírném ohni zahřívejte, až se... více o Pikantní kuřecí salát
Přes jemné sítko vymačkejte ze zázvoru co nejvíc šťávy. Spolu se štávou z obou citrusů a cukrem ji vlijte do kastrůlku s nepřilnavým povrchem a na... více o Melounovo-zázvorový fizz
V silnostěnné pánvi přiveďte k varu švestky, citronovou šťávu a ocet. Ztlumte plamen a nechte pomalu vařit 15 minut. Švestky vyjměte a opatrně... více o Sýr se švestkovou marmeládou
Sýry obalte klasicky v trojobalu a osmažte je na oleji (dietnější verze je opéct je nasucho v troubě na plechu pokrytém pečicím papírem). Majonézu... více o Smažený sýr s brusinkovou tatarkou
Troubu předehřejte na 200 °C. Dva plechy vyložte papírem na pečení. Pláty listového těsta lehce potřete olejem, položte na sebe a vykrajovátkem na... více o Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou