Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vrchní stranu potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny a kousek od okraje položíme dílek nivy. Zabalíme do závitku, upevníme masovými jehlami nebo párátky. Obalíme v hladké mouce.
2
Na rozpáleném oleji závitky opečeme po všech stranách. Dáme je stranou, olej, na kterém se opékaly dáme do papiňáku, event. ještě trochu oleje přidáme, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, položíme na ní závitky, podlijeme horkou vodou.
3
Přidáme masox, kečup, uzavřeme hrnec a dusíme asi 40 minut od zasyknutí. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme jehly.
4
Omáčku zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě, dochutíme a necháme bez poklice ještě 5 minut povařit. Vrátíme závitky a prohřejeme je.