Pokrájené zelí uvaříme ve slané vodě s kmínem a scedíme. V kastrolu na sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, do které vmícháme zelí. Mleté maso osolíme, přidáme pepř, 2 vejce, mouku a dobře zamícháme.
2
Na pekáči klademe vrstvu z poloviny zelí, na ni klademe maso, pak zase zelí a dáme do předehřáté trouby na 25 minut zapéct.
3
Mléko, 3 vejce, sůl dle chuti a papriku rozšleháme, zalijeme předpečené maso se zelím a dopečeme ještě asi 5 - 10 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
4
Tento pokrm můžete připravit jak z čerstvého (syrového) zelí, tak i z kasaného zelí. Výborné je obojí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Stašková
|1. 2. 2016 06:58
Bylo to vynikající, příjemné odbočení od naší omáčkové klasiky :-)
Prachnová
|4. 1. 2012 11:52
Moc chválím, je to moc dobré jídlo s jemnou chutí a bramborová kaše se k němu také moc hodí.
Drbal Antonín
|7. 7. 2011 14:05
Pod názvem Uherské zelí znám něco zcela jiného. Tak dobré jídlo jsem ani nečekal, bylo výborné, jen množství neodpovídá našemu apetitu.
Mirka
|12. 5. 2011 12:07
tak už jsem vyzkoušela i s kyselým zelím.Obojí je velice dobré a všem vřele doporučuji vyzkoušet.Navíc je to výborné i studené <3 :-* :-))
recepty 73
|14. 3. 2010 16:15
Jsem rád,že vám Zuzko chutnalo.Souhlasím s Terkou,velice chutný recept,ale koložvárské zelí je chuťově opravdu jiné,také velmi jedlé.Jiří
zuzana mayerova
|13. 3. 2010 13:44
Me to moc chutnalo, vynikajici! Dekuji
Tereza J.
|13. 3. 2010 08:58
No, do koložvárskej kapusty to má ďaleko. V prvom rade sa koložvárska kapusta robí z kyslej, nie hlávkovej kapusty. Ďalej do kolžvárskej kapusty sa nedáva mleté mäso, ale kocky, ktoré sa podusia na cibuli a paprike. Prekladá sa aj s klobáskou a samozrejme ryžou. A zalieva sa len kyslou smotanou, nič iné sa tam neprimiešava, žiadne vajcia a pod. Takže tento recept je výborný, zaujímavý a chutí, ale p. Pospíšil, nemožno ho porovnávať s koložvárskou kapustou.
otakar pospišil
|12. 3. 2010 22:27
Velmi to připomíná oblíbené Kološvárské zelí (také je z Uher). Chybí tam jen rýže.