Pokud je obsah směsi v sáčku, nebudeme ho otevírat a namočíme jej do studené vody až obsah změkne. Potom obsah opláchneme a dáme vařit. Volně ložený nevakuovaný obsah také raději rozmrazíme ve vodě v mikrotenovém sáčku, dříve se rozmrazí. Pak vaříme ve vodě s troškou octa, divokého koření a soli, mužeme přidat i trochu bílého vína. Potom vše necháme vychladnout. (Na vaření je dobré používat kořeněný ocet. Snadno ho vyrobíme, když svaříme divoké koření s octem a uchováme ve sklenici. Potom už do vody na vaření směsi nemusíme přidávat žádné koření, ale jen ocet. Po scezeni uvařeného koktejlu už nám potom mezi masem nebudou překážet kuličky koření.)
2
Po vychladnutí dáme do směsi nadrobno nakrájenou cibulku, zelenou sekanou petrželku, řádně vše zakapeme citronem, přisolíme, zjemníme špetkou cukru, přidáme rozetřený stroužek česneku a bohatě zalijeme olejem, dobrý je i olivový. Směs dobře promícháme a necháme v chladu několik hodin proležet. Během té doby můžeme několikrát promíchat. Tato směs vydrží v chladu i několik dnů. Směs může mít i další varianty. Můžeme přidat ještě olivy, kapary, sterilované žampiony, feferonky nebo sterilovanou zeleninu.