g
balkánský sýr
Pokud máte radši fetu, zkuste to s ní :)
1
ks
červená chilli paprička
20
ks
zelené olivy
1
ks
cibule
Spíše menší
1
stroužek
česnek
koření
Provensálské, pepř... dle chuti
K zalití
extra panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Skvělá chuťovka k vínu i k pivu na léto. Sýr nakrájíme na větší kostky (o hraně cca 1,5 až 2 cm). Pak si nakrájíme i další ingredience – olivy, cibuli, chilli papričku (do verze pro děti dávám obyčejnou sladkou červenou papriku).
Všechny pokrájené ingredience (sýr, olivy, cibule, chilli paprička) smícháme v míse, přidáme k nim prolisovaný česnek a vybrané koření. Důkladně promícháme. Já v tuto chvíli rád přidávám čerstvý natrhaný a promnutý rozmarýn, který dodává sýru opravdu skvělou chuť! Když všechno dobře smícháme, nasypeme směs do nádob ke kterým máme připravená víčka.
3
Poté už jen zalijeme olivovým olejem, dobře uzavřeme a dáme odpočinout do lednice na 2-3 dny (klidně i víc :) ).
4
!POZOR: Je hrozně důležité, jaký máte olivový olej. Pokud je váš olej hořký a trpký, sežeňte si pro přípravu tohoto receptu raději jiný – jemnější, ať nejste zklamaní!