posekané bylinky
nejlépe čerstvé: tymián, rozmarýn, petrželka...
česnek
nasekaný nebo nastrouhaný
sůl
bílý vinný ocet
nebo citronová šťáva
Postup přípravy receptu
1
Papriky omyjeme, rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, feferony nebo kozí (beraní) rohy necháme celé, se stopkou. Zhruba 250 gramů paprik, feferon... dáme do mísy, zakapeme olejem (cca 3 lžíce) a octem (cca 2 lžíce), mírně osolíme, posypeme bylinkami a česnekem dle chuti a dobře promícháme. Dáme je do plastové (skleněné) krabičky s víčkem, uložíme do chladna, kde je necháme alespoň tři dny (nejlépe více jak týden) marinovat za občasného promíchání (protřepání krabičkou). Grilujeme společně s další zeleninou či špízy, steaky... do zlatova nebo světle hněda - záleží na chuti každého.
2
Lze opéct i na pánvi s troškou oleje a podávat jako ostřejší chuťovku k pivu...