Vejce ušleháme s cukrem, pomalu přidáme kávu, olej, střídavě mléko s moukou, prášek do perníku, sodu, kůru, skořici a ořechy. Polotekuté těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 min. Po vychladnutí přelijeme polevou.
2
Poleva: v horkém mléce rozmícháme kávu, nalijeme na cukr a třeme, až je poleva hladká a lesklá.
Ivo,přidej do polevy pár kapek oleje a nebude Ti praskat ;-)
venyss venyss
|29. 7. 2010 14:25
Velice chválím tento moučník,za prvé pro jeho rychlost,s jakou jsem ho upekla a za druhé pro tu skvělou kávovou chuť,budu dělat častěji a přimlouvám se za vyzkoušení :-).1.
Ivana Samcová
|26. 7. 2010 14:18
Tento perník mi velice chutnal, je to příjemná změna s kávovou chutí, zvláště s tou kávovou polevou. Část cukru v těstě jsem nahradila medem. Do polevy jsem dala jen 200 g cukru a i tak to bylo dost sladké. Až teď jsem si všimla, že se má potírat polevou až vychladlá buchta (to jsem čtenář). Hotová poleva mi při krájení praskala, i když jsem nůž měla předtím nahřátý v teplé vodě. Mohlo to být tím, že jsem dávala polevu hned na teplou buchtu nebo dělám chybu někde jinde? Mohli by jste mi poradit? Díky. Ivana