Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. Maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte čtyři minuty. Obraťte a pečte dalších asi pět minut. Dejte do teplé trouby asi na 10 minut. Maso pak nechte odpočívat zakryté v teple.
2
Na pánev do výpeku pak vhoďte brusinky a přidejte víno, balzamikový ocet, džem a trochu cukru a vše chvíli povařte. Maso nakrájejte na plátky, okořeňte a přelijte omáčkou.
3
Zkuste: Skvělou přílohou jsou bramborové gnocchi, jsou chuťově neutrální a krásně vážou omáčku. Maso na teple ještě pustí šťávu, tak ji nezapomeňte přilít do omáčky.
4
*Recept pro vás připravila úspěšná kuchařka a herečka Markéta Hrubešová*