Jáhly spaříme vroucí vodou, propereme, vodu slijeme, přelijeme studenou vodou a dáme se spetkou soli do sádlem vymazaného hrnce. Zalijeme mlékem tak, aby přesahovalo jáhly o 2 cm. Vmícháme nakrájené švestky, po povrchu položíme kousky másla, hrnec zakryjeme a v troubě dusíme nejméně hodinu. Pokud by jáhly byly suché a ještě tvrdé, polijeme je teplým mlékem a dopečeme. Upečený jahelník posypeme vanilkovým cukrem, práškovým cukrem a můžeme podávať i s ovocnou šťávou.
Moc dobre, jen tech svestek jsem dala minimalne 2x tolik, aby to nebylo tak suche a priste je nebudu do jahel michat, ale dam vrstvu jahel, vrstvu svestek a vrstvu jahel. Dekuji za recept, zpestril mi jidelnicek.
Martina Čapková
|24. 1. 2008 12:46
Musím moc pochválit tento recept na jahelník, je opravdu výborný!