Rajčata spaříme v horké vodě,ve studené je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Česnek s cibulí jemně nasekáme a na oleji osmahneme, pak přidáme dýni a také osmahneme. Přidáme rajčata, vývar (vodu), natrhané lístky máty a citronovou šťávu, osolíme, opepříme, osladíme, promícháme a vaříme asi 10 minut, dokud není dýně měkká.
2
Podáváme jako netradiční a výbornou přílohu k vařenému nebo grilovanému masu-teplou i vychlazenou. Místo čerstvé dýně čerstvé je možné použít i kompotovanou (bez nálevu).
Tohle je vyborne i jako samostatny chod,pripravila jsem na vecer.Citronovou stavu jsem vynechala,cukr byl treba(je to trosku kysele),ani vody nebylo zapotrebi a cerstvou matu jsem dala az po uvareni.S chlebem to bude dobra lehka vecere ;-)