Brambory uvařím ve slupce. Nechám vychladnout a poté oloupu. Zatímco jsem vařila brambory, nakrájela jsem si na drobnější kostky obyčejnou slaninu, nadrobno cibuli a nastrouhala parmezán, abych ušetřila čas. Na pánvi si rozpustím kousek másla, do něj vhodím nakrájenou cibuli a slaninu, zatím co restuji tak si na menší kousky do pánve krájím i brambory, osolím a opepřím dle chuti a míchám. Mohu dle chuti hodit více másla.
2
Přidám lístečky čerstvého tymiánu. Do malého hrníčku si dám tak 1 cm ode dna olivového oleje a do něj namačkám 4 - 5 strouzků česneku, promíchám. Naliji na brambory, promíchám ať se česnek nevyvaří a oddělám z ohně. Na bramborovou směs nasypu nastrouhaný parmezán (můžete použít Gran Moravia) a jen promíchnu ať se sýr rozpustí a ihned servíruji s hrnkem mléka.
3
Nechte si chutnat!!! Recept jsem dnes vymyslela za chodu a moc mi chutnal tak sem se rozhodla, že se podělím :)
Výborná úprava brambor - i starší méně chutné brambory získají na chuti, díky koření se pěkně rozvoní a i nemilovníci brambor je v tomto provedení vezmou na milost.