Polohrubou mouku, prášek do pečiva a krupicový cukr smícháme, přidáme vejce, olej a mléko. Vše dobře promícháme. Nastrouháme kůru z citronu a přidáme...
více o Rybízový koláč s drobenkou
Plech lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C. Ovoce zbavte stopek, opláchněte ho a dobře osušte. Do mísy robotu...
více o Rybízovo-angreštový koláč
Vejce vmíchejte spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem, olejem a máslem.
Přidejte mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta...
více o Rybízová bábovka
Mouku, cukr a kypřící prášek smíchejte. V druhé míse promíchejte vejce s mlékem. Vše dejte dohromady a promíchejte těsto.
Nalejte na vymazaný plech....
více o Rybízový koláč s drobenkou
Jablka nakrájejte na větší kostičky a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Připravte si cibuli na opravdu jemné kostičky, aby v čatní nebyly...
více o Vánoční čatní
Prsty uhněťte suroviny na drobenku. Do prosáté mouky přidejte cukr a utvořte důlek, do kterého vlijte žloutky, rozpuštěné máslo a vlažné mléko....
více o Rybízový koláč
Mouku nasypeme do mísy a smícháme s moučkovým cukrem a solí. Uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový...
více o Angreštové / rybízové knedlíky
Rybíz omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme a vylisujeme.
Šťávu necháme chvíli stát, aby se usadil kal a scedíme přes plátno
Čistou šťávu (1 litr)...
více o Sirup z rybízové šťávy
Použijeme menší dortovou formu o průměru cca 16 cm. Vykrojíme pečící papír na spodek formy.
Nejprve připravíme korpus: důkladně zamícháme na jemno...
více o Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Ze smetany, cukru a pudinkového prášku si uvaříme velmi hustý pudink, který za občasného promíchání necháme zcela vychladnout. Piškoty rozdrtíme...
více o Rybízový závin
Mouku dáme do větší mísy, uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj trochu vlažného mléka, přisypeme lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Necháme 8-10 min....
více o Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Ušleháme cukr a žloutky do pěny, přidáme máslo, mléko, mouku, prášek do pečiva. Těsto rozetřeme na plech (vymazat, vysypat). Na těsto rozetřeme...
více o Rybízový koláč s kokosem
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 st.C. Umícháme piškotový korpus: žloutky zašleháme s cukrem a za stálého šlehání přidáme horkou vodu. Směs...
více o Ali smetanovo-rybízová buchta
Máslo rozpustíme a z bílků, do kterých přidáme špetku soli a pár kapek vody, ušleháme tuhý sníh. Krupici (mouku) smícháme s práškem do pečiva, poté...
více o Netradiční rybízové řezy
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se 1 den louhovat.
2den: Scedíme,...
více o Rybízová šťáva za studena
Droždí rozmícháme ve vlažném mléce a s troškou cukru necháme vykynout kvásek. Z kvásku a ostatních přísad zaděláme těsto a necháme vykynout. Těsto...
více o Ovocný šnek
1/2 l rumu, 2 kg otrhaného červeného nebo bílého rybízu a Quittin vaříme 10 minut. Poté přidáme 2 kg cukru, 1 vanilkový cukr a mletou skořici (dle...
více o Rybízové chutney
Necelý jogurt osladíme medem a potom rozmixujeme i se zmraženým rybízem. Vznikne nám tuhá hmota, kterou rovnou nandáme. Zbytek jogurtu smícháme s...
více o Rychlá domácí zrmzlina - zdravá
Přebranou a umytou rýži zalejeme mlékem, osolíme a za občasného míchání uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Změklé máslo vymícháme s práškovým...
více o Čokoládový nákyp
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové. Dáme ho kynout na teplé místo...
více o Rybízový koláč s polevou
Vejce, cukr, olej a vodu ušleháme a přidáme mouku s práškem do pečiva. Ttěsto upečeme na vymazaném a vysypaném plechu s vyššími okraji.
Na pečený...
více o Rybízový zákusek
Mouku, prášek do pečiva a cukr smícháme, přidáme vejce, olej a mléko a vše dobře promícháme. Nastrouháme kůru z citronu a přidáme do těsta. Těsto...
více o Rybízový koláč s drobenkou
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného plechu dáme těsto a pečeme asi 30...
více o Rybízová buchta s čokoládou
Smícháme vejce s cukrem, poté přidáme šlehačku, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, na těsto...
více o Bublanina s rybízem
Mouku, máslo, žloutky a kypřicí prášek zpracujeme a vyválíme na vymazaný plech. Propícháme na několika místech vidličkou, upečeme dozlatova a necháme...
více o Koláč s rybízem a sněhem
Olej, moučkový cukr smícháme, potom postupně přidáváme žloutky a celé vejce, přidáme nastrohanou kůru a mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na...
více o Rybízový koláč III.
Všechny suroviny smícháme a pečeme v troubě asi 30 minut. Pak naložíme do skleniček a sterilizujeme 20 minut při 80 °C. Po otevření skleničky dáme do...
více o Rybízový čaj
Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme. Nakonec přidáme mouku a prášek do...
více o Bublanina II.
Rybíz, bílek a cukr šleháme do husté pěny. Pěnu naložíme do mističek, ozdobíme několika bobulkami rybízu a podáváme samotné nebo se sušenkami, piškoty...
více o Rybízová pěna
Vypracujeme těsto, vyválíme ho a přendáme na plech s vyšším okrajem. Zapečeme 15 min. na 175 °C. Umícháme tvaroh s vejci a cukrem, rozetřeme na...
více o Rybízový koláč
Umytý rybíz prolijeme vroucí vodou (množství takové, abychom mohli rybíz přelít) s octem a scedíme.
Do hrnce odměříme 1/4 l vody, přidáme cukr,...
více o Rybíz ala brusinky II.
Z mouky, tuku, 3 žloutků, vanilkového cukru a prášku do pečiva vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout. Pak jej rozprostřeme na kulatý...
více o Koláč rybízáč
Osmažit na oleji cibuli, přidat česnek a houby, smažit asi 5 minut, přidat další přísady, osolit, opepřit a nechat zchladnout. Předehřát troubu na 200...
více o Slavnostní houbový závin
Základní: dobře, nejlépe v mixéru, smíchat všechny ingredience a rozdělit na 3 stejné díly
1. varianta: do jednoho základního dílu vmíchat čedar a...
více o Sýrové koule na 3 způsoby
Opraný rybíz dáme do láhve, cukr rozpustíme ve vodě a nalijeme na rybíz. Necháme kvasit asi 1 měsíc a když je čiré, stáčíme hadičkou do láhví....
více o Rybízové víno II.
Z mouky, másla, cukru, žloutků a kůry zpracujeme těsto a dáme na hodinu odpočinout do ledničky. Pak vyválíme placku, kterou pomocí válečku přeneseme...
více o Rybízový linecký koláč
Tvaroh smícháme s ušlehanou smetanou, cukrem, vmícháme rozpuštěnou želatinu a hmotu vlijeme do formy. Necháme ztuhnout v lednici. Před vyklopením...
více o Tvarohový věnec nepečený
Vše promíchat a nechat v chladu proležet (třeba přes noc). Pak přivést k varu a na mírném plameni 20 minut bez míchání, (jen protřepávat, aby se rybíz...
více o Rybíz ala brusinky
Višně opereme a vypeckujeme. Opraný čistý rybíz a angrešt umeleme na listovacím strojku. Višně i protlaky dáme do kastrolu a asi 15 minut vaříme. Pak...
více o Višňový džem s rybízem a angreštem
Do kastrolu dáme propláchnuté, vypeckované třešně, přidáme prolisovaný rybíz - na lisovacím mlýnku, nebo protřeme sítem, a 10 minut společně za...
více o Třešňový džem s rybízem
Rybíz otrháme ze třapin, opláchneme a necháme okapat. V mése smícháme oba druhy mouky s práškem do pečiva a s cukrem, zaděláme vejci rozšlehanými s...
více o RYBÍZOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM
Mouku prosijeme s prdopečem,přidáme omyté a okapané ovoce,oba druhy cukru,vejce rozšlehaná s mlékem a rozpuštěným tukem a lehce promícháme.
Těsto...
více o Muffiny II.
Čistý rybíz bez stopek zalijeme vodou,přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin stát,občas zamícháme.
Sirup přecedíme,přidáme cukr a sáček petolu...
více o Nevařený sirup z černého rybízu
Do velkého džbánu nalijeme víno, přidáme cukr, koňak a promícháme. Přidáme na malé kousky nakrájený omytý pomeranč, citron i s kůrou (pokud možno...
více o Španělská Sangria
Želatinu namočíme do studené vody. Čtyři hrušky oloupeme, rozkrájíme, pokapeme citronovou šťávou a osladíme čtyřmi lžičkami cukru. Dusíme je pod...
více o Hruškový krém s čokoládovou pěnou
Opraný rybíz necháme asi 5 minut pomalu vařit. Pak jej cedníkem vybereme a dáme na talíř. Šťávu ještě chvíli povaříme, přidáme cukr a vaříme asi 3-5...
více o Rybíz jako brusinky
Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se...
více o Rybízová bublanina s krémem
Z těsta vyválíme 4 obdélníky 20x30 cm, narovnáme je na plech vyložený papírem na pečení, propícháme vidličkou a potřeme bílkem. Ze zbylého těsta...
více o Ovocné řezy z listového těsta