Lepší než porno: 12 receptů z vajec, které musíte vyzkoušet!
Redakce
|
30. 3. 2017
Gourmet
Skotská, benedikt, vařená natvrdo, naměkko i nahniličko. Uvařit vejce je jednoduché, když víte, jak na to! Propadněte těmto 12 dokonalým receptům a snídejte je každý den.
Vejce naměkko, nahniličko nebo natvrdo chutnají nejlépe k snídani. Způsob vaření natvrdo je vůbec nejjednodušší, ale víte, kolik minut se vaří vajíčka naměkko a nahniličko? Přečtěte si, jak vejce správně uvařit a příště se povedou tak, jak budete chtít vy!
Rozšlehejte vejce pomocí vidličky nebo metličky a poté nalijte na pánev. Doporučujeme přidat trochu másla a smetany, míchaná vajíčka pak budou vláčnější! Přečtěte si i další tipy, jak dosáhnout dokonalého výsledku!
Stejně jako palačinky, i lívance můžete zdobit podle chuti a fantazie. Připravit je můžete na sladko i na slano, ať už se chystáte snídat či večeřet. Ideální je příprava na lívanečníku, aby byly stejně velké.
Ne tak známá příprava vajec, která stojí za trpělivost! Skotská vejce se obalují, smaží a dohromady se zeleninou či bramborami tvoří perfektní nedělní oběd.
Vejce benedikt se ztraceným vejcem si můžete připravit i sami doma! Správně se podává s plátkem šunky či slaniny na pečivu, které se zalije holandskou omáčkou. Výborně chutná ale i samotné na opečeném toustu s avokádem.
Pokud si netroufáte na klasická vejce benedikt, vyzkoušejte jejich pětiminutovou verzi:
Dort, který se doslova rozplývá na jazyku aneb dezert zvaný Pavlova. Vyšlehané bílky do sněhu s cukrem drží tvar a stejně jako pusinky je potřeba, aby se v troubě vysušily. Výsledný korpus potřete šlehačkovým krémem a ozdobte sezónním ovocem.
Tradiční francouzský dezert s příchutí vanilky a s tvrdou krustou z karamelizovaného cukru na povrchu. Pokud nevlastníte flambovací pistoli, nezoufejte! Hotové crème brûlée můžete dát zapéct do trouby.
Legendární koktejl, který si oblíbí i ti, kdo whiskey normálně nepijí. Společně s cukrem, citrónem a vaječným bílkem jde o lahodný nápoj vhodný nejenom na páteční večer.
Jestli je nějaký recept, ve kterém nelze vynechat vejce, jsou to právě špagety carbonara. Společně s parmazánem dodávají těstovinám jemnou chuť, kterou si zamilujete.
No uznejte, kdo by odolal těmto skvělým receptům z vajec?