2391
Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijte. Postupně přimíchávejte hladkou mouku s hrubou, dokud nevznikne... více o Halušky s brynzou a slaninou
Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody. Pár minut (3-4) před dovařením brambor doměkka, přidáme do hrnce růžičky květáku a dovaříme doměkka.... více o Šťouchané brambory s květákem a slaninou
Kuřecí maso si pomeleme. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, poté přidáme maso. Až se zatáhne přidáme sůl a pepř (koření dle chuti).... více o Lasagne se špenátem a kuřecím masem bez bešamelu
V malé misce rozetřete na hladkou kaši droždí se lžičkou cukru. Zalijte trochou teplého mléka a nechte vzejít kvásek. Ve velké míse prošlehejte... více o Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Brambory oloupejte a pokrájejte na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte 2–3 lžíce oleje, naskládejte brambory, osolte se, opepřete a opečte postupně z... více o Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Místo normálního mléka použijeme bezlaktózové, mandlové nebo kokosové mléko a to podle preferencí. Nejprve necháme banány a mléko v lednici, aby... více o Bezlaktózový shake
Brambory uvařte ve slupce. Ještě horké je oloupejte, nakrájejte na kolečka a vložte do salátové mísy. Osolte je a opepřete. Pórek nakrájejte na tenká... více o Vídeňský bramborový salát
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme měkký tvaroh z vaničky s jemně nastrouhanou žlutou částí z očištěného citronu, rozpuštěným máslem a... více o Tvarohová buchta se sušeným ovocem
Oloupané brambory přepůlíme nebo rozčtvrtíme, naskládáme na dno pekáčku, posypeme nasekaným česnekem, lístky tymiánu a rozmarýnu a zalijeme smetanou.... více o Pečené smetanové brambory s kuřecími stehýnky
Kuřecí prsa potřete BBQ omáčkou a nechte 3 hodiny marinovat v ledničce. Rýži důkladně propláchněte a uvařte podle návodu. Mango a avokádo rozkrojte... více o BBQ kuřecí s mangovou salsou
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu i se silným plechem, velkou litinovou pánví nebo pizza kamenem uvnitř. Těsto rozdělte na 3 části. Na lehce... více o Pizza s blumami a parmskou šunkou
Nejprve začneme s přípravou želé: utrhneme si pěkné, velké, daleko od silnice vykvetlé květy bezu, které dáme do hrnce, společně s důkladně očištěnou... více o Svěží dort / řez s bezinkovým želé
Nakrájejte uvařenou zeleninu na středně velké kusy. Přidejte do pánve s rozehřátým máslem a přímo v pánvi zeleninu ještě rozšťouchejte na jakoby... více o Originální zeleninový britský recept Bubble & squeak
Bramboráčky: oloupané brambory a česnek nastrouháme do mísy, přidáme jemně pokrájenou slaninu, vejce, sůl a koření dle chuti. Vše promícháme, přidáme... více o Bramboráčky s houbami na smetaně
Slaninu nakrájejte na nudličky či kostičky a na větší pánvi vypečte dokřupava. Slaninu vyberte děrovanou naběračkou na papírový ubrousek a nechte... více o Sedlácké brambory s bryndzou a slaninou
Maso očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Zakryjte je fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepejte natenko. Připravte... více o Telecí řízky v bylinkové strouhance
Brambory uvařte ve slupce tak, aby byly na skus a nechte vychladnout. Chřestu odlomte dřevnaté konce a pazochy pokrájejte na kousky velikosti sousta.... více o Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Troubu rozehřejte na 200 °C, zapékací formu vymažte máslem a vsypte do ní uvařené těstoviny. Na hluboké pánvi zahřejte olej a restujte cibuli. Až... více o Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí
Troubu i s plechem rozpálíme na 220 °C, následně na plech vysypeme slávky s borovicovým jehličím. Takto pečeme, dokud se slávky neotevřou, což trvá... více o Pečené slávky na borovicovém jehličí
Očistěte maso. Olej, vinný ocet, tymián a 2 prolisované stroužky česneku promíchejte se solí a pepřem ve větší míse. Do marinády položte maso a celé... více o Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte mouku, vejce a sůl. Vypracujte hladké měkké... více o Bramborové šišky se strouhankou a ořechy
Šneky vaříme ve vodě s octem okolo jedné hodiny, pak je vyjmeme a vidličkou oddělíme maso od ulit. Ulity vrátíme do vody s octem a necháme vyvařit... více o Šneci po Burgundsku
Brambory uvařte ve slupce, nejlépe den předem. Vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno do mísy. Přisypte mouku, sůl, změklé máslo a vejce.... více o Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na rozpuštěném másle ji osmažíme dosklovata, přidáme kari koření a promícháme. Na cibuli nasypeme brokolici... více o Smetanová kari brokolice
Brambory velmi dobře omyjte a uvařte ve slupce na skus. Poté slijte a nechte zchladnout. Omyté ředkvičky nakrájejte na osminky, zchladlé brambory na... více o Lehký bramborový salát
Oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme téměř do měkka a na poslední dvě-tři minutky, přisypeme k bramborám... více o Bramborový salát s květákem a brokolicí
Brambory omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Ještě teplé je oloupejte a hned nakrájejte na kolečka. Šalotku i jarní cibulku rovněž pokrájejte na tenká... více o Lehký bramborový salát
Brambory dobře omyjte a uvařte doměkka. Slijte vodu a nechte je zchladnout. Oloupané brambory pokrájejte na kostičky a nasypte do mísy. Mrkev i celer... více o Tradiční bramborový salát
Čtvercovou formu vyložte pečicím papírem. Med, vanilku, polovinu kešú másla a 2/3 kokosového oleje rozpusťte v malém kastrolu. Sundejte z ohně a... více o Kešú řezy s burisony a slunečnicí
Brambory pečlivě umyjte, pokrájejte na čtvrtiny, v míse promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a solí. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem... více o Salát s bramborami a makrelou
Smícháme suché ingredience (mouka atd.) rozklepneme vejce a bílky odložíme Přidáme žloutky mléko a olej - zamícháme ušleháme sníh z bílků a přimícháme... více o Tvarohová Buchta - Anďelské Sny
Přidejte všechny přísady do mixéru, nalijte nejdříve 1/2 hrnku mandlového mléka a promíchejte na nízkou rychlost. Pokud je kaše velmi hutná, přidejte... více o Smoothie bowl s avokádem, mangem a ananasem
Brambory vydrhněte a podélně překrojte na poloviny. Rozložte je na plech a řeznou stranu potřete olivovým olejem. Dejte je do trouby předehřáté na 180... více o Pečené brambory s brynzou a slaninou
Kuřecí maso nakrájejte na menší plátky, lehce naklepejte a osolte. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečícím papírem. Toastový chléb... více o Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou
Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou šunku a nasekaný česnek, ty také krátce osmažíme a pak přisypeme hrubě... více o Bramborovo-houbová strouhaná polévka
Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit do osolené vody. Ke konci, až budou brambory téměř uvařené, vložíme do hrnce i růžičky brokolice (nemusí být... více o Šťouchané brambory s brokolicí
Brambory uvaříme ve slupce, vaříme cca 20 minut. Necháme vychladnout. Mrkev, petržel a celer oškrabeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme... více o Bramborový salát s Rákosníčkem
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře nebo v osolené vodě na skus. Scedíme, necháme zchladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout... více o Zeleninový salát s brokolicí
V mixéru smíchejte borůvky, banány, mléko, řecký jogurt a kapku medu. Mixujte dohladka, pokud je potřeba přidejte mléko. Nalijte do misky střední... více o Smoothie bowl s borůvkami
Maliny, banány, mandlové mléko, lněné semínko vložte do mixéru a mixujte dohladka. Kaši rozdělte do čtyř misek. Smoothie bowl dle chuti dozdobte... více o Smoothie bowl s malinami
V mixéru smíchejte banán, mražené jahody a kokosové mléko. Mixujte, dokud nebude kaše zcela hladká, ale hutná. Pokud je to nutné, můžete přidat ještě... více o Smoothie bowl s jahodami
Listové nebo plundrové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabší plát, který pokrájíme na čtverce cca 10x10 cm. Okraje slabě potřeme rozšlehaným... více o Broskvové šátečky
Brambory nakrájíme na silnější plátky, pokud mají pěknou slupku, necháme se slupkou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka. Předehřejeme si troubu na 200... více o Smetanové zapečené brambory
POZOR! NELZE použít hladkou mouku, musíte zakoupit vitální gluten / pšeničný lepek. Při zadávání receptu jsem tuto surovinu nemohl zvolit, protože... více o Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)
Smíchejte mouku se špetkou soli, cukrem a vejcem. Nahoru rozdrobte droždí a vše zalijte vlažným mlékem a 100 g rozpuštěného másla. Vypracujte vláčné... více o Buchtičky se šodó
Cibuli, řapíkatý celer a fenykl očistěte a pokrájejte na drobné kostičky. V kastrolu s širším dnem rozehřejte 2–3 lžíce oleje, vsypte zeleninu a... více o Risotto se špenátem a bylinkami
Velké brambory typu B nebo C oloupejte, dejte vařit vodu do hrnce, osolte ji a vložte do ní brambory na 5–6 minut podle velikosti, aby se lehce... více o Has brown ze strouhaných brambor
Troubu předehřejte na 160 °C, pekáč vyložte pečicím papírem. Oba druhy mletého masa dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte koření a dobře... více o Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Nechám nabobtnat chia semínka a psyllium ve vodě. Pak přidám zbytek surovin. Vymíchám a nechám cca 10minut odstát. Cca minutu promíchám (pomalý... více o Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Kuřecí prsa očistěte, osolte, opepřete, potřete povidly rozmíchanými se dvěma až třemi lžícemi červeného vína a každý kus masa zabalte do dvou plátků... více o Kuřecí prsa s broskvemi a švestkami
Připravte náplň. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, žampiony očistěte a pokrájejte na čtvrtiny či osminy. Na oleji zpěňte cibuli, přidejte... více o Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony
Máte rádi pokrmy z hub? Pak jste možná už slyšeli o tom, že by se neměly konzumovat s… Celý článek
Vynikající tropické ovoce s nezaměnitelnou aromatickou, sladkou, kořeněnou a navinulou chutí,… Celý článek
Máme-li sýr tvrdý, a ještě k tomu rozdrobený na kousky, pak nejde téměř vůbec strouhat.… Celý článek
Je nejen chutný, ale i zdravý. A zároveň také jednoduchý na přípravu. Proto si stále častěji… Celý článek
Mleté maso je oblíbenou součástí našich jídelníčků. Není zas až tak drahé a je poměrně rychlé… Celý článek
Ideálním místem pro skladování sýrů je vlhký sklep. Jelikož jej však málokdo z nás má k… Celý článek
Připravujete občas pokrmy z mletého masa? Pak se vám určitě bude hodit tip, jak docílit toho,… Celý článek
Taky tak milujete bramboráky, ale od jejich přípravy vás obvykle odradí pracné a dlouhé… Celý článek
Základem je koupit kvalitní sýr, který by měl mít minimálně 30 % tuku a víc. Aby sýr při… Celý článek
Máte rádi koblihy, šišky obalené ve skořicovém cukru, vdolečky a další sladké smažené dobroty… Celý článek