1433
Troubu předehřejte na 200 °C. Mrkve očistěte a oloupejte. Orestujte je ze všech stran na oleji, přidejte k nim pomerančovou šťávu, med a 2 lžíce vody.... více o Zapékaná karotka na medu se sezamem
Na koláč používáme všechny suroviny pokojové teploty, i hrušky. Těsto: žloutky vyšleháme s cukry a máslem do pěny, přidáme tvaroh, citronovou kůru ... více o Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Do pekáčku dáme očištěnou mrkev na špalíčky pokrájenou, pokrájenou cibuli, česnek a žampiony, posypeme kořením, naskládáme nasolené kuřecí porce,... více o Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
1. Cukety omyjeme, odkrojíme konce a rozpůlíme podélně. Vydlabeme lžící vnitřek, aby se nám utvořilo koryto, které můžeme plnit. 2. Česnek buď... více o Zapékané cukety s kuřecím masem
Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okmínujeme nebo opepříme. Cibuli pokrájíme, dáme do pekáčku nebo zapékací mísy, na ní položíme maso,... více o "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
Pro tento recept se hodí použít směs mletého masa, kterou jste používali na karbanátky/sekanou (např. předchozí den). Já měla část zamraženou. Jde jen... více o Krémové nadívané žampiony
Předvařený květák scedíme, necháme okapat, hrubě pokrájíme. Na másle osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou hlívu, česnek a slaninu, nejprve... více o Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vodu, vejce, nastrouhaný zázvor, česnek a dýni, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme, přidáme strouhanku, opět... více o Zázvorové karbanátky s dýní
Kuřecí řízky v půlce prokrojíme, ale nedokrojíme, osolíme, opepříme a vyložíme uvnitř pokrájenou slaninou a plátky česneku. Přitiskneme k sobě,... více o Kuřecí řízky (nejen) se slaninou - zapečené
Drobně pokrájenou cibuli na másle nebo oleji osmažíme dosklovata. Přidáme maso nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran.... více o Kuřecí ragú se žampiony
Na trošce oleje orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme orestovat pokrájenou slaninu a nakonec i nasekaný česnek nebo česnekové výhonky. Krátce... více o Květák v semolinových těstovinách - zapékaný
Želatinu připravíme dle návodu. Buď si uděláme sladkokyselý nálev (podobně jako na okurkový salát, jen o něco kyselejší) nebo použijeme nálev ze... více o Křenové závitky v rosolu (aspiku)
Žampiony očistíme, vykroutíme nebo vyřízneme nožičky, které pokrájíme nadrobno. Vinnou klobásu vymačkáme ze střívka do misky a opepříme. Nožičky... více o Žampiony s vinnou klobásou
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme orestovat slaninu s rozmačkaným česnekem, dále drobně pokrájené žampiony, které... více o Žampionové kuličky (krokety)
Porce králíka nasolíme, dáme do pekáče s máslem, pokrájenou cibulí, česnekem a žampiony, posypeme kořením, poklademe plátky špeku, zaklopíme a necháme... více o Bylinkový králík na žampionech
Smícháme všechny suché ingredience na těsto. Je lepší mouku prosít a smíchat s kypřícím práškem. Potom přidáme ostatní suroviny, pořádně promícháme... více o Ovocný koláč se žmolenkou
Těsto: vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, smetanu a mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme, nalijeme do připraveného plechu,... více o Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou
Řízky nakrájíme šikmo na širší nudličky (menší řízky), které naložíme nejlépe přes noc do marinády umíchané z jogurtu, petrželky, česneku, papriky,... více o Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané
Na trošce oleje a pokrájeném špeku necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Pak přidáme orestovat na kolečka pokrájenou klobásu. Přidáme orestovat na... více o Žampiony se šunkovou klobásou
Mletý mák dáme do kastrolu či pánve, zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme cca 5 minut. Během vaření osladíme a dochutíme ingrediencemi nám... více o „Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
Do mísy nasypeme mouky s cukry a solí, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme žloutky, rum, vlažné mléko a máslo.... více o Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Nejdříve připravíme marinádu. Bílý jogurt smícháme s olejem, česnekem, paprikou, kořením a nakonec dochutíme citrónem a solí. Na 10 minut položíme do... více o Kuřecí prsa Zina Jupitera
Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a ne příliš zprudka povaříme s tím, co máme rádi - pár rozinek, nasekaných oříšků, skořice,... více o Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a chutně
Růžičky květáku nebo brokolice krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, pokrájíme nahrubo. Na oleji ve větším hrnci necháme... více o Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Na másle nebo oleji osmažíme cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájené žampiony a slaninu a za občasného promíchání krátce podusíme. Pak vmícháme... více o Žampionové placičky (karbanátky)
1. Nakrájíme či nastrouháme mrkev. Orestujeme na másle. 2. Zalijeme vodou (nepoužívám vývar, kazí to chuť mrkve), přidám na povaření 2 brambory ... více o Mrkvový krém se zázvorem
Předvařený květák hrubě pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme pokrájená rajčata, strouhaný sýr, uzeninu, bylinky nebo jiné ingredience, které máme rádi.... více o Zapékaný květák nejen s rajčaty
Na kousku másla orestujeme strouhanou mrkev s celerem, poté přidáme orestovat strouhaný česnek a na slabé plátky pokrájené žampiony. Vše po orestování... více o Květáková polévka se žampiony
Na dvou lžících másla zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidat rozmrazený špenát a rozmíchat. Zalít vývarem a nechat vařit cca 10 minut, poté... více o Krémová špenátová polévka se zázvorem
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do... více o Základní těsto na koblihy
Kotlety naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku z obou stran osmažíme zprudka... více o Žampionové kotlety na rozmarýnu
Oškrábané brambory nakrájím na plátky. Máme-li nové brambory, stačí je důkladně omýt, loupat nemusíme. Stejně tak si nachystáme rajčata, nakrájíme na... více o Zapečené brambory s květákem a rajčaty
Připravíme si nadrobno cibuli, kousek porku, žampiony. Kuřecí prsíčka na nudličky osolíme, opepříme v misce, zakápneme olejem a necháme chvilinku... více o Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony
Do pekáčku nebo zapékací misky dáme pokrájenou cibuli, hrubě pokrájené žampiony (můžeme i plátky), bylinky a nasekaný česnek. Na to naskládáme osolené... více o Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech
Česnek oloupeme a rozmačkáme. Všechny ingredience přidáme do jogurtu a promícháme. Můžeme podávat k masu, zeleninovým i těstovinovým salátům.... více o Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Mleté maso dáme do mísy a přidáme jemně pokrájené nebo hrubě nastrouhané žampiony (200 gramů), pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, pepř, vejce,... více o Žampionové karbanátky (sekaná) s mletým masem
Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dosklovata. Přidáme pokrájené žampiony (plátky nebo čtvrtinky) a zprudka smažíme za občasného promíchání do... více o Jednoduché žampionové kari
Kuřecí prsa osolíme, okořeníme a necháme půl hodinky odležet. Pak si je na rozpálené pánvi s trochou oleje osmažíme dozlatova s obou stran. Nejprve... více o Kuřecí prsíčka se žampiony
Z hladké mouky, vody, droždí a oleje si připravíme pizza těsto, které dáme na cca 5 minut odpočinout do ledničky. V této fázi si rozehřejeme troubu na... více o Plněný hermelín v pizza kabátku s plněnými žampióny
Recept je velmi jednoduchý a nejdůležitější krok je pořádně žaludky očistit. Žaludky ochucujeme v podstatě tím, co máme rádi. Můžeme použít jak koření... více o Pečené kuřecí žaludky
Nastrouháme brambory na hrubo, osolíme, opepříme, přidáme na drobno nasekanou cibuli, majoránku, vejce a česnek. Namícháme klasické těsto na... více o Zapečené kuřecí v bramborákové směsi
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Pak smícháme rozšlehaná vejce s medem či jiným sladidlem až vznikne "pěna". Do té přidáme zbylé... více o Ovocný koláč z žitné mouky
V pánvi rozpálíme trochu oleje nebo sádla. Kotlety nakrojíme po stranách, osolíme, opepříme a osmažíme z obou stran dozlatova. Pak kotlety vyndáme a... více o Kotlety se slaninou a žampiony
Na oleji si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které dáme následně osmažit i na nudličky pokrájenou schwarzwaldskou šunku a následně i... více o Kapustové těstoviny - zapékané
Prsa očistíme, rozpůlíme na půl a okořeníme podravkou a pepřem (já osobně používám 7 pepřů od Vitany). Cibuli nakrájíme na půl kolečka, špek na... více o Zapečené kuřecí s tatarkou
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Osolíme, opepříme, naklepávat není nutné! Plátky vložíme do pánve s... více o Křenová omáčka se zakysanou smetanou
Nejprve dejte vařit brambory. Oloupejte je a překrojte na čtvrtiny. Vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí, asi 20 minut. Ve druhém... více o Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Kapie podélně rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Polovinu vypeckovaných oliv nasekejte nadrobno, většinu balkánského sýra nadrobte, čedar... více o Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Troubu rozehřejte na 170 °C. V míse prošlehejte vejce s javorovým sirupem, mlékem, vanilkou, skořicí a solí. Croissanty překrojte podélně i příčně... více o Zapečené croissanty s krémovým sýrem a ovocem
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky, v míse promícháme se škrobem, tak, aby se každý kousek obalil (nesolíme, budeme totiž přidávat... více o Kuřecí na chilli a zázvoru
Pozor-mouku ve všech následujících krocích musíme nejdříve prosít přes síto. Recept je na velký bochník o váze okolo 1.2kg. Používám celozrnnou BIO... více o 100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják
Ať už se chystáte připravit zelný salát nebo třeba dušené zelí jako přílohu k pečenému masu,… Celý článek
Je nejen chutné, ale také posiluje imunitu, pomáhá při trávení, jeho šťáva snižuje diabetikům… Celý článek
Nic nebylo nalezeno