1008
Nejprve připravte hummus. V hmoždíři nadrťte římský kmín se špetkou soli, ořechy nasucho opražte asi 3 minuty, jen aby se rozvoněly. Pokud nemáte... více o Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem
Do mixéru dejte pokrájené banány, vejce, mouku, kokos a umixujte těsto. Mělo by být hustší, podle potřeby přidejte lžíci mouky. Vmíchejte mák a nechte... více o Banánové lívance s kokosem a mákem
Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Do mixéru dejte žloutky, ricottu, mléko a vše rozmixujte. Mouku a prášek do pečiva prosejte do mísy,... více o Ricottové lívance
Oloupané brambory, uvařené ve slupce, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme hrst jemně nasekaného listového celeru, vejce a sůl. Vše dobře... více o Bramborové noky s listovým celerem
Jarní cibulku nakrájejte na drobno, stejně tak čtvrt česneku. Cibulku osmažte na másle, přidejte bylinky, po chvíli i česnek a proprané lišky, osolte.... více o Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme pokrájenou mrkev, celer, brambory a pórek, jemně nasekaný česnek a ještě krátce... více o Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Do šejkru dejte mátu, vodku, vanilkový sirup a citronovou šťávu. Důkladně protřepejte s kostkami ledu. Přelijte přes sítko do vychlazené sklenice a... více o Letenský south side
Z každého plátu těsta vykrájejte 12 až 16 koleček o průměru asi 6 cm. Polovině koleček vykrojte otvor o průměru asi 4 cm. Plná kolečka naskládejte na... více o Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní, přidáme máslo, necháme rozpustit a vše pak dobře promícháme s najemno nastrouhanými piškoty. Směs pomocí... více o Letní borůvkový cheesecake
Mleté mandle promíchejte v míse s moukou a cukrem. Přidejte na kostičky pokrájené studené máslo, žloutek a citronovou kůru. Ingredience rychle... více o Mandlovo-citronové linecké sušenky s čokoládou a pistáciemi
Mléko vaříme za stálého míchání cca 2-3 hodiny. Dva litry mléka zkondenzujeme na asi 800 ml. Když mléko začíná pěkně houstnout, odstavíme jej a... více o Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Brambory oloupejte a pokrájejte na plátky asi 0,5 cm silné. Cibule oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Okurky nakrájejte na kolečka, kopr a... více o Lehký bramborový salát podle časopisu F.O.O.D.
Připravte vývar. Odřezky ryb dejte do hrnce, přidejte překrojenou mrkev a petržel, rozpůlená rajčata, jednu překrojenou cibuli a 2 stonky řapíkatého... více o Letní rybí polévka
Z rybích filetů odstraňte zbylé kosti. Dobře to jde pinzetou. Filety položte kůží dolů, tenčím ostrým nožem zakrojte u ocasu do masa, sjeďte pod kůži... více o Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Pokrájené banány, vejce, kokos a mouku dejte do mixéru a rozmixujte na hustější těsto. Na pánvi nebo lívanečníku rozpusťte kousek másla, lžící... více o Banánové lívance s kokosem a jablky
Do vyšlehaného másla přidávejte za stálého šlehání prolisovaný tvaroh, drobně krájenou cibuli, prosátou mletou papriku, mléko a sůl.... více o Liptovská pomazánka podle ČSN
Do těsta na langoše budete potřebovat zchladlé vařené brambory ve slupce, uvařte si je tedy předem. Nejprve si připravíme kvásek. Mléko ohřejeme na 40... více o Bramborové langoše
Maso dejte do hrnce, zalijte ho vodou, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 30 minut. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte vařit... více o Lepenice s trhaným uzeným
Vezmeme dva banány, nakrájíme je na kolečka a přidáme do mísy. Poté přidáme k banánům dvě rozkleplá vajíčka. Směs vajíček a banánů metličkou zamícháme... více o Výborné Kávové Lívance
Do pekáčku pokrájíme na silnější nudličky očištěnou, nejlépe bílou větší papriku, cibuli, nasekaný česnek a na čtvrtky pokrájená rajčata. Kdo chce,... více o Špekáčky / klobásky v leču pečené
Ze všech vajec (studených) rozdělím bílky a žloutky. Bílky vyšlehám s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny. Žloutky šlehám v jiné nádobce nejdříve s... více o Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i cukru)
Troubu předehřejte na 190 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Osušte je na papírové kuchyňské utěrce. Pak je nasypte do mísy a... více o Pečené bramborové lupínky
Vychlazený ledový salát pokrájíme na menší kousky nebo nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájenou očištěnou kapii,... více o Ledový salát s kapií
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše do velikosti o něco větší než plech... více o Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy
Mouku a vločky smícháme s vodou, přidáme sůl a kokosový sirup, případně osladíme čímkoliv jiným. Nadrobíme půlku zralého banánu. Mixneme tyčovým... více o Vegan lívance
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezi tím si odvážíme mouku, přidáme změklé máslo nakrájené na... více o Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Na vál si prosejeme hladkou špaldovou mouku Pernerka v bio kvalitě a moučkový cukr. Přidáme změklé máslo, žloutky a kůru z bio citronu. Rukama začneme... více o Linecké ze špaldové
Nakrájíme cibulku na malé kostičky a necháme ji lehce změknout na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Poté přidáme na menší kusy nakrájená kuřecí prsa,... více o Lehký kuřecí salát se sýrem
Vlažné mléko smícháme ve vyšším hrnci nebo míse s rumem, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a droždím. Přisypeme mouku, vše řádně promícháme v hladké... více o Skořicové lívance - kynuté
Rozmrazený špenát dáme na cedník a necháme okapat. Okapaný špenát dáme do misky, přidáme žloutky, česnek, drobně pokrájenou slaninu, nastrouhaný sýr a... více o Špenátové placičky, lehké jako peříčko
Troubu rozehřejte na 200 °C. Vejce s cukrem našlehejte do husté světlé pěny. Do jiné mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a kakao a poté velmi... více o Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami
Lilek pokrájejte podélně na čtvrtiny a každý kus pak ještě přepulte. Kusy lilku rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dobře potřete olejem.... více o Frittata s pečeným lilkem
Z těchto surovin vypracujete těsto, já občas přidávám ještě trochu rumu a citronové kůry. Asi třetinu oddělte a dejte stranou. Zbylé těsto vyválejte a... více o Linecký koláč
Lilky pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Rozložte na papírovou utěrku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Poté je důkladně osušte papírovou... více o "Pizza" z lilku
Dejte vařit vodu na těstoviny. Lilek pokrájejte na menší kostičky, dejte ho do cedníku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Cibuli nakrájejte na... více o Letní těstoviny
Rajčata dejte do mísy, zalijte vroucí vodou, do každého lehce píchněte nožem, aby se narušila slupka, a nechte asi 10 minut odstát. Poté rajčata... více o Krémové lečo
V rendlíku zahřejte džus a rozpusťte v něm cukr. Pak metlou dobře vmíchejte želatinu a za mírné teploty a promíchávání metličkou ji rozpusťte. Hmotu... více o Ovocná želé lízátka
Citrony dobře omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. V hrnci, nejlépe kvedlačkou, pomačkejte 3 citrony s cukrem a bezinkovým sirupem. Zalijte 800 ml... více o Citronová limonáda
Nejprve připravte kořenicí pastu. Nahrubo nasekejte šalotky, česnek, chilli papričky, citronovou trávu, zázvor a s ostatními surovinami rozmixujte na... více o Rychlá krevetová laksa
Platýz má lahodné bílé maso, které je poměrně tučné, ale velmi jemné, s úžasnou chutí a… Celý článek
Čerstvé ryby jsou vynikající, ne každému je ale příjemné jejich intenzivní aroma. Bohužel se… Celý článek
Nic nebylo nalezeno