948
Na pánvi orestujeme na troše olivového oleje česnek rozkřuplý plochou stranou nože. Přidáme špenátové listy a smetanu a počkáme, až listy na pánvi... více o Slaný závin se špenátem a sýrem feta
Na lžíci olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a necháme zchladnout. Do mističky si nasypeme lžíci chia semínek a... více o Cizrnovo-žampionové placičky - bezlepkové
Broskve ponořte na pár minut do vroucí vody, poté je oloupejte, vypeckujte a pokrájejte na kousky. Rebarboru oloupejte škrabkou, nakrájejte na menší... více o Broskvová zavařenina s rebarborou
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nohy, které použijeme do mleté směsi (případně do polévky či pod maso). Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na... více o Plněné žampiony mletou směsí
Mleté maso dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný česnek a sýr dle chuti, hrubě nastrouhané žampiony, vejce, koření a sůl dle chuti a vše dobře... více o Mleté karbanátky se žampiony a sýrem
Nudle namočte do studené vody alespoň na 30 minut. Uvařenou řepu oloupejte a rozmixujte s 1 l vody. Propasírujte přes jemný cedník. Řepovou vodu... více o Jarní duhové závitky
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, ne zcela doměkka, stačí okolo 15 minut. Cibuli mezitím oloupejte, překrojte napůl a potom nakrájejte na... více o Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Květák dáme povařit do osolené vody doměkka, scedíme a necháme dobře okapat. Kdo chce, může ho povařit na páře. Poté v míse rozmačkáme šťouchadlem na... více o Květákové karbanátky (placičky) se žampiony
Kuřecí řízky upravíme na plátek (prsní rozkrojíme a rozložíme). Maso osolíme, ochutíme lístky tymiánu, sušeným česnekem dle chuti a pevně zavineme.... více o Kuřecí závitky v bramborách s jablky
Žampióny očistěte, popř. oloupejte a utrhněte nožičky, ty nevyhazujte. Houby zakrojte do rovna, aby směs dobře držela, seřízněte trochu i horní část... více o Nadívané žampióny
4 portobello žampiony zbavíme nožiček a vydlabeme vnitřní mřížku. Nožičky a vnitřek pokrájíme na malé kousky a dáme stranou. Na lžičce ghí či jiném... více o Portobello žampiony plněné kuřecím masem
Těstoviny dle vlastního výběru dáme uvařit dle návodu do osolené vody. Po uvaření scedíme a hned nasypeme do sýrového bešamelu společně s drobně... více o Šunkové těstoviny zapečené v sýrovém bešamelu
Kachní stehna očistíme, nasolíme a necháme přes noc v chladnu odležet. Druhý den vložíme stehna do zapékací misky, zaklopíme a vložíme do předehřáté... více o Kachna na žampionech a tymiánu
Do většího hrnce dejte vařit těstoviny. Květák rozeberte na menší růžičky a na poslední tři minuty přidejte k těstovinám. Sceďte. Připravte bešamel. V... více o Zapečené těstoviny s květákem a kapustou
V robotu uhněťte z mouky, mléka, oleje, soli a droždí hladké, měkké, pružné a nelepivé těsto. Mísu vytřete olejem a těsto zakryjte fólií a nechte... více o Trhací závin se zelím a uzeným
Tvaroh dáme do většího hrnku, osolíme a šleháme za postupného přilévání mléka do požadované krémové konzistence zálivky. Přidáme rozetřený nebo jemně... více o Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Silnější plátky masa opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme. Tím tak vytvoříme hlubší kapsy, které opatrně naklepeme (nemusíme, pokud nemáme plátky... více o Zabijačkové řízky v chlebové strouhance
Gnocchi uvařte dle návodu. Pánev se směsí sundejte z plamene, vmíchejte bylinky, smetanu a uvařené gnocchi. Do dvou pečících misek (nebo jedné velké)... více o Zapečené gnocchi s rajčaty
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na plátky nebo kostičky pokrájené očištěné lesní houby (hříbky, klouzky...)... více o Houbová omáčka s koprem a zakysanou smetanou
Troubu předehřejte na 170°. Lososa zbavte kůže a naporcujte na filety. Umyjte chřest, dobře osušte a ořízněte asi 1,5 cm od konců. Plech vyložte... více o Zapečený losos s chřestem
Rýži propláchneme, nasypeme do hrnce, přilijeme cca litr mléka, přidáme špetku soli, osladíme podle sladkosti (kyselosti) ovoce a podle toho, zda... více o Zapečená sladká rýže s pudinkem a ovocem
Pohanku propláchneme a dáme vařit dle návodu, do vývaru nebo osolené vody s rozmáčknutým česnekem a snítkou bylinek dle chuti. Po uvaření doměkka... více o Žampionová směs s pohankou
Slaninu pokrájejte na nudličky, žampiony očistěte a pokrájejte na plátky. Slaninu dejte vypéct na rozpálenou pánev takřka dokřupava. Pokud nepustí... více o Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Těstoviny si předvaříme. Mezitím, co se nám těstoviny vaří, si vymažeme plech sádlem. Na vytřený plech nasypeme již uvařené těstoviny, nakrájenou... více o Zapečené těstoviny s brokolicí, sýrem a rajčaty
Těstoviny vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus. Poté sceďte. Rajčata zakápněte olivovým olejem... více o Tagliatelle se žampiony
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. K cibuli přidáme maso a smažíme do jeho rozmělnění (pomoci si můžeme šťouchadlem na... více o Zapečená cuketa /lilek s mletým masem a mozzarellou
Z kapustových listů seřízneme nožem silnější stvoly. Pak není nutné kapustové listy spařovat a balit se nám do nich bude lehce. Mleté maso dáme do... více o Rajské kapustové závitky
Z droždí, mléka a cukru si necháme vzejít kvásek, který pak přidáme do mísy k mouce a změklému máslu. Přidáme vejce, sůl a vypracujeme hladké těsto,... více o Makový (ořechový) závin od Lidušky
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, na které následně osmažíme na kostky či nudličky pokrájené plecko, které osolíme a... více o Česneková plec se žampiony
Toastové chleby opečeme nasucho v toustovači a vydatně potřeme česnekem. Krajíce poklademe plátky rajčat, na rajčata naklademe plátky červené cibule.... více o Toasty zapečené v mikrovlnce
Všechny ingredience (kromě 1 vejce) vložím do pekárny a na hodinu zvolím program těsto. Po hodině dám těsto na pomoučený vál - pozor, je dost řídké -... více o Měkké škvarkové placky pro lenochy - zadělávané v pekárně
Brambory nakrájíme na silnější plátky, pokud mají pěknou slupku, necháme se slupkou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka. Předehřejeme si troubu na 200... více o Smetanové zapečené brambory
Croissanty natrhejte na větší kusy, dejte je do zapékací mísy, zalijte dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C,... více o Zapečené croissanty s kadeřávkem
Droždí rozetřete v malé misce s polovinou cukru na kaši. Přilijte polovinu vlažného mléka, přisypte lžíci mouky, krátce vše promíchejte a při pokojové... více o Základní těsto na koblihy
Krkovičku vykostěte a nakrájejte asi na 2cm kostky. Stejně pokrájejte i lalok a vnitřnosti. Na sádle dozlatova osmažte drobně nakrájenou cibuli,... více o Zabijačkový guláš
Kuřecí žaludky dobře očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pokud chceme menší kousky, ještě je přepůlíme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a dáme... více o Kuřecí žaludky v pikantním sosu
Očištěné, omyté žaludky necháme okapat. Pokud chceme menší kusy, můžeme je přepůlit. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a na oleji osmažíme lehce... více o Kuřecí žaludky v zelenině
Mouku vysypeme na vál, přidáme jogurt, špetku soli, nastrouháme heru a přidáme jedno vejce. Vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na obdélníkový plát,... více o Jablečný závin (štrúdl)
Do osolené vody dáme vařit rýži na asi 20 minut V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibulku se slaninou a restujeme do zlatova. Přidáme pokrájené žampiony... více o Žampiony se smetanou
Salát rozdělte na listy, vyperte a dobře osušte. Tužší řapíky vykrájejte. Očištěnou mrkev nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky. Papriky... více o Barevné jarní závitky se třemi omáčkami
Odkrojte zhruba 4–5 centimetrů z hovězí svíčkové. Váleček trochu vytvarujte a zplácněte. Na rozehřátou pánev dejte lžičku másla, nejlépe přepuštěného,... více o Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Zapékací formu vymažte máslem, naskládejte do ní klobásky a cibuli pokrájenou na větší klínky. Formu dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15–20... více o Žába v díře
Dáme si vařit těstoviny a syrovou červenou řepu. Použít můžeme i kupovanou již předvařenou. Uvařenou řepu oloupeme a nastrouháme. Uzené maso a... více o Zapečené těstoviny s mozzarellou
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme žampiony a smažíme za občasného promíchání do jejich povadnutí. Přidáme nasekaný česnek a... více o Bramborovo-žampionová krémová polévka
Na lžíci másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata s novým kořením, kterou následně zasypeme hladkou moukou, kterou necháme během míchání... více o Vydatná fazolová polévka se zakysankou
Připravte náplň. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, žampiony očistěte a pokrájejte na čtvrtiny či osminy. Na oleji zpěňte cibuli, přidejte... více o Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony
Mouku nasypte do mísy, přilijte vodu, olej a rukou míchejte, aby se suroviny spojily. Jakmile získáte kompaktní hmotu, začněte ji zpracovávat na... více o Tažený jablkový závin
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme dle návodu na obalu hustý krém. Formu (já použila formu na srnčí hřbet ) vyložíme potravinářskou fólií a na dno... více o Rychlý pudinkový zákusek
Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit na páře do poloměkka. Mezitím nastrouháme sýr na hrubo, přidáme k němu do mísy jogurt, vejce a... více o Zapečená brokolice s uzeným lososem
Kuřecí maso otřete, osolte a okořeňte. Orestujte zprudka na olivovém oleji, aby se maso po povrchu zatáhlo. Vyjměte z pánve. Žampiony nakrájejte na... více o Kuřecí maso na houbách se zapečenými bramborami
Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Plát listového... více o Jablečný závin s kardamomem a vlašskými ořechy
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno