699
Tofu na kostky osmažíme na tenké vrstvě oleje. Listový špenát uvaříme s cibulkou a česnekem, zalijeme veganskou smetanou, podusíme do změknutí. Batáty... více o Veganský Buddha Bowl II
Do silnějších plátků masa uděláme hluboké zářezy a tak vytvoříme kapsu, nebo můžeme například z kusu masa (ořechu, karé...), vždy jeden slabší plátek... více o Vepřové kapsy ve smetanových bramborách
Den předem si připravte rub. Fenyklová semínka a pepř podrťte v hmoždíři. Nasypejte do misky a přidejte sůl i krupicový cukr. Promíchejte a směs... více o Pečená vepřová kolena s fenyklem a ředkvičkami
Z nízkých žebírek stáhněte blanku. Poté je rozdělte na jednotlivá žebírka. Osolte, opepřete. Posypte kořením pěti vůní (badyán, skořice, fenykl, nové... více o Vepřová žebírka na asijský způsob
Na kostičky nakrájené rohlíky nebo housky namočíme do vývaru, přidáme žloutky, sekané čerstvé bylinky, majonézu, strouhaný česnek, na kostičky... více o Velikonoční nádivka s uzeným masem
Vepřovou plec pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibule pokrájíme na jemno a česnek drobně nasekáme. Oloupané kedlubny pokrájíme na kostičky... více o Vepřové ve smetanových kedlubnách
Nejprve si připravíme kvásek. Kvasnice rozmícháme se lžičkou krupicového cukru a zalijeme asi polovinou vlažného mléka. Přidáme cca 2 lžíce mouky,... více o Velikonoční mazanec
Začněte přípravou švestkového čatní. Švestky zbavte pecek a pokrájejte na kousky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Cibuli... více o Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Lučiny, špetku soli, majonézu, nastrouhanou šunku a smetanu dáme do mísy a promícháme. Připravenou směs namažeme na nakrájenou veku, posypeme... více o Zapečená veka
Maso naklepeme a okraje nakrojíme. Řízky postupně osolíme a opepříme. Poté je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance. Na středním... více o Vepřový řízek
Bůček kupujeme s kůží, kterou nařežeme ostrým nožem. Všechny ingredience smícháme dohromady, důkladně pokryjeme maso směsí a dáme nejméně na 24 hodin... více o Pomalu pečený vepřový bůček v asijském stylu
Den předem připravte obě šlehačky. Nejdřív připravte karamelovou. Do hrnce se širokým dnem nasypte slabou vrstvu cukru a bez míchání ho nechte... více o Větrníky z cukrárny Myšák
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list) zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik,... více o Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno očistíme a nařežeme kůži jako mřížku. Olej smícháme s medem, hořčicí, grilovacím kořením a solí i pepřem dle chuti. Marinádou potřeme... více o Grilované vepřové koleno
Na lžíci oleje orestujte dohněda maso a odložte stranou. V kastrolu rozehřejte zbylý olej a vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky pokrájenou... více o Vesnický páj (cottage pie)
Z plátku masa odřízněte zbytky tukového krytí, má-li nějaké. Pro delší pečení by byly báječné, na rychlé jídlo z pánve ho bohužel nepotřebujete.... více o Vepřová čína
Původně se tento recept dělal jen z bůčku, až na konci minulého století se začalo přidávat i dietnější maso. Poměr je tedy čistě na Vás, nám tento... více o Vepřové výpečky se zelím
Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme připravené kostky masa, které za občasného... více o Vepřový guláš s mrkví
Ve větším hrnci přiveďte k varu olej s vodou a špetkou soli. Přisypte mouku a míchejte, dokud se těsto neodlepuje ode dna. Sundejte z plamene a za... více o Arašídové věnečky
Maso vyndejte z ledničky alespoň 2 hodiny před pečením, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 140 °C. Maso nakrájejte na kousky a spolu... více o Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájené cibule lehce dozlatova. Ke konci smažení přidáme osmažit i na kostičky pokrájenou slaninu. Maso dle... více o Vepřové na slanině s medvědím česnekem
Do vepřové špičky uděláme opatrně hlubokou kapsu, kterou osolíme zvenčí i uvnitř. Pórek nahrubo pokrájíme a nasypeme do pekáčku nebo zapékací mísy.... více o Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou
Mouku a vločky smícháme s vodou, přidáme sůl a kokosový sirup, případně osladíme čímkoliv jiným. Nadrobíme půlku zralého banánu. Mixneme tyčovým... více o Vegan lívance
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, osolíme, pokmínujeme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce s rozpuštěným sádlem osmažit, občas promícháme. K... více o Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Troubu si předehřejeme na 175 °C. Sýr nastrouháme najemno, šunku nakrájíme na kostičky. V míse rozšleháme vejce, přidáme jogurt, nastrouhaný sýr a... více o Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Pro 4 - 5 osob, budeme potřebovat předem uvařit cca půl kila krup. Ty po uvaření scedíme a necháme řádně okapat. Vepřové maso upečeme klasicky, tak... více o Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Vepřovou pečeni svažte provázkem, aby lépe držela tvar, a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Do rendlíku nalijte pivo, přidejte cukr a vařte asi... více o Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Upečte housky. V teplém mléce rozmíchejte cukr a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek. Mouku prosijte se solí do mísy robota, přidejte kvásek... více o Veganské housky
V rendlíku přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Jakmile se začne směs vařit, vsypeme mouku. Hmotu důkladně mícháme. Když se přestane lepit... více o Mini věnečky
Začněte den předem. Cukr a droždí rozmíchejte v malé misce na hladkou kašičku. Nechte na teplém místě pár minut stát, ať se droždí zaktivuje. V... více o Kynutý věnec s malinami
Maso očistěte, zbavte přebytečného tuku a blan a nakrájejte na kostky velké asi 3 x 3 cm. Zeleninu očistěte, mrkev pokrájejte na kostky a cibuli na... více o Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Začněte majonézou kešú. Ořechy namočte přes noc do vody a druhý den je slijte. Rozmixujte je společně s ostatními surovinami dohladka. Připravte... více o Veganský burger s majonézou kešú
Den předem ponořte maso do hrnce se studenou vodou a přiveďte k varu. Po 5 minutách vodu slijte, maso zalijte čistou vodou a vařte alespoň 30 minut.... více o Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Připravte si pečicí formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. V míse vyšlehejte žloutky, změklé máslo a cukr do pěny. V další míse ušlehejte z... více o Velikonoční biskupský beránek
Koleno vložíme do vroucí vody, přidáme pepř, sůl a jeden svazek petržele a necháme vařit, dokud maso nezměkne (asi 2 hodiny). Pak koleno vyjmeme,... více o Velikonoční nádivka s uzeným masem
Rozmíchejte vejce s mlékem a poté postupně přidejte mouku a špetku soli. Nesmí zůstat hrudky. Na rozpálenou pánev nalijte smíchané těsto a rozlejte ho... více o Palačinky se šunkou: Mňamka babičky Věry
Popraskané vejce a půlka bílku vyteklá ve vodě. Znáte to? Máme pár jednoduchých tipů, jak se… Celý článek
Taky při loupání vařených vajec často bojujete se skořápkou, která na bílku drží jako… Celý článek
Smažené řízky jsou oblíbená česká klasika, je ale pár způsobů, jak je vylepšit a pozdvihnout… Celý článek
Jsou skvělé nasladko, ale i naslano. Řeč je o palačinkách, které jsou hotové raz dva a stačí… Celý článek
Výborně chutnají k omáčkám, zapečené i jako příloha i masu. Podávat je ale můžete i k pečené… Celý článek
Pečivo z listového těsta je populární. Důvodem je i to, že hotové a vyválené těsto pořídíte v… Celý článek
Bylinky ke kuchyni a vaření patří odjakživa. Stačí trocha té správné a pokrm dostane hned… Celý článek
Pokud zapomeneme vyndat vejce, které mají mít hned pokojovou teplotu, dáme je do mísy a… Celý článek
Připravujete často různé záviny, buchty, koláče, plněné rohlíčky a další sladké pochoutky z… Celý článek
Sametově hladký krém s charakteristickou žlutou barvou a lahodnou chutí milují všechny… Celý článek
Nic nebylo nalezeno