Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme pokrájenou mrkev, celer, brambory a pórek, jemně nasekaný česnek a ještě krátce...
více o Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Vejce s cukry vyšleháme do pěny, přilijeme olej s vodou, nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem, kakaem a ořechy. Hotové těsto nalijeme...
více o Pribináčkové řezy
Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem a kypřicím práškem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky a nastrouhanou kůru z poloviny citronu....
více o Tradiční hraběnčiny řezy
Máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a vypracujeme těsto. Třetinu dáme do mrazáku a zbytek namačkáme na...
více o Hraběnčiny řezy II.
Nudle uvařte podle návodu na obalu. Brokolici rozeberte na růžičky, ty větší překrojte, mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka, lusky podélně...
více o Asijské nudle s restovanou zeleninou
Předehřejte horkovzdušnou troubu na 180 C°. Středně velké ředkvičky bez natě umyjte a překrojte napůl. Nať nevyhazujte. Vyberte z ní několik malých...
více o Křupavé pečené ředkvičky
Nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka, karamelového pudinku a cukru. Vymažeme dortovou formu nebo malý vyšší pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou...
více o Karamelový dort / řez
Z droždí, lžíce cukru a mouky a trochy vlažného mléka necháte na teplém místě vzejít kvásek.
Rebarboru oloupete, nakrájíte na malé kostičky, vsypete...
více o Jahodovo-rebarborový koláč
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezi tím si odvážíme mouku, přidáme změklé máslo nakrájené na...
více o Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, přilijeme olej, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků...
více o Míša řezy
Mléko nalijeme do mísy a rozšleháme v něm vejce.
Přidáme špetku soli a pomalu přisypáváme mouku. Stále šleháme, aby nevznikly hrudky.
Hotové těsto...
více o Recept na nejlepší palačinky
Připravte si marinádu. Do misky dejte jogurt. Z citronů nastrouhejte kůru, vymačkejte z nich šťávu a přidejte do mísy spolu s nadrceným česnekem,...
více o Marinované řecké kuře
Listové těsto rozbalte, propíchejte vidličkou, dejte na plechy vyložené pečicím papírem a v troubě rozehřáté na 200 °C upečte dozlatova, asi 15 minut....
více o Žloutkové řezy jako vánek
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na kousky asi po 2 cm. Dejte ji do kastrolu, trochu podlijte vodou, přidejte citronovou kůru i skořici a za mírného...
více o Rebarborová zavařenina
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na délku pečicí formy. Do širokého kastrolu nebo vyšší pánve nalije asi 50 ml vody a svařte se 60 g cukru, pak...
více o Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Maso pokrájejte na kousky velikosti menšího sousta, dejte do mísy, přidejte zázvor, kurkumu, škrob, sójovou omáčku a dobře promíchejte. Nechte odležet...
více o Restovaná zelenina s kuřecím masem
Ředkvičky důkladně očistěte. Odkrojte lístky a nakrájejte je nahrubo, bulvy pokrájejte na tenká kolečka.
Sýr dobře umíchejte s nadrceným česnekem,...
více o Toasty se sýrovo-ředkvičkovou pomazánkou
Ředkvičky pečlivě očistěte, odkrojte lístky. Pár lístků i bulev si odložte na ozdobu, ostatní nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli pokrájejte najemno,...
více o Smetanová ředkvičková polévka
Lístky ředkviček pečlivě omyjte a rozmixujte s česnekem, oříšky, parmazánem a citronovou kůrou. Postupně přilévejte olej až do požadované konzistence....
více o Ředkvičkové pesto
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na centimetrové kousky. Dejte ji do kastrolu, přidejte slité rozinky, koření, trochu vody a přiveďte k varu. Přisypte...
více o Mřížkový koláč s rebarborou
Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na olivovém oleji - když začne zelenina...
více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Lososa nakrájejte na 4 porce, ze všech stran ho potřete olejem, osolte, opepřete a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Zeleninu očistěte,...
více o Losos s restovanou zeleninou
Mléko přiveďte k varu, nasypte do něj mák, promíchejte a nechte 30 minut nasáknout. Formu (20 x 20 cm) zlehka vymažte máslem a vyložte pečicím papírem...
více o Tvarohové řezy s mákem