1433
Na oleji zpěníme cibuli a česnek a přihodíme kousky masa, necháme zatáhnout, okořeníme, přidáme rajčata a dusíme. Když je maso měkké, přidáme na... více o Zelí mlsných Řeků
Nejprve uvaříme maso s novým kořením, které vyndáme stranou a ve vývaru vaříme kořenovou zeleninu, fazole a brambory do měkka. Zvlášť si uvaříme... více o Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)
Kuře rozdělíme na čtyři díly, opláchneme, osolíme a potřeme grilovacím kořením. Kysané zelí opláchneme, necháme okapat, smícháme s grilovacím kořením... více o Kuře na zelí III.
Do pekáče připravíme jednu papriku na proužky, 2 lžíce sterilovaného zelí, cibuli nakrájenou na nudličky, lze přidat i kousek květáku. Na zeleninu... více o Králík , zelí, - pečený
Zelí nakrájíme nadrobunko, stejně tak i cibulku a sýr. Přidáme zakysanou smetanu, vejce (na kostičky), dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme a necháme... více o Salát z červeného zelí III.
Zelí omyjeme a nakrouháme, na dno většího hrnce dáme chlebovou kůrku, rozpůlený syrový brambor a navrch pěchujeme zelí. Jednotlivé vrstvy zelí... více o Rychlokvašené zelí - už za tři dny!
Zelí nakrouhat jemně, prosypat polovinou soli a nechat až pustí šťávu. Pak vymačkat, tlačit do bečky, prosypávat nasekanou cibulí, solí, kmínem. Kopr ... více o Nakládané kyselé zelí
Suroviny smícháme a nacpeme jich co nejvíce do skleniček. Při použití prostředku DEKO není následující sterilace nutná, vzhledem k tomu, že obsahuje... více o Nakládané zelí
Na nudličky pokrájené zelí podlijeme vodou, přidáme kmín a sůl a dusíme nejprve v otevřené nádobě. V jiné nádobě osmažíme na sádle nakrájenou cibuli,... více o Moravské zelí (4 osoby)
Nastrouháme brambory,přidáme kysané zelí, vejce,sůl a můžeme zahustit hladkou moukou.Smažíme v pánvi.... více o Placky z kyselého zelí
Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření v plátěném pytlíčku. Přidáme na malé nudličky nakrájené a... více o Divočák na pivě a zelí
Kološvárské zelí je recept pro slavnostní příležitosti. Připravíme si perkelt, vejce uvaříme natvrdo, klobásu nakrájíme na tenké plátky. Kotlety... více o Kološvárské zelí II.
Dno pekáče pokryjeme zelím, které posypeme cukrem a kořením. položíme kuře naplněné nádivkou a pečeme přikryté cca 50 minut. Potom odkryjeme a... více o Kuře s nádivkou na kysaném zelí
Uvaříme si rýži v osolené vodě, dále uvaříme kyselé zelí s kůží ze slaniny. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky, zpěníme na sádle, přidáme... více o Kološvarské zelí III.
Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli, majoránku a česnek jemně... více o Nákyp z kyselého zelí
Pekáček nebo jenskou mísu vymažeme olejem, dno poklademe kysaným zelím a na něj kolečka cibule. Kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, posypeme paprikou... více o Kuře v zelí
V pekáčku osmahneme 2 cibulky a vsypeme zelí. Navršíme křidélka a na ně plátky slaniny a posypeme grilovacím kořením. Pečeme přikryté a nakonec na 10... více o Kuře v zelí (ČR)
Očistíme zeleninu. Salám, vejce, okurku nakrájíme na kostičky. Čínské zelí, rajčata nakrájíme na malé kousíčky. Přidáme tatarku a mléko a vše... více o Salát z čínského zelí III.
1. Na pánvi osmažíme cibuli a česnek cca 5 minut a odložme stranou. 2. Na zbylém oleji vaříme asi 10 minut zelí. Přidáme 1 lžíci octa a vaříme asi o... více o Teplý salát z červeného zelí
Zelí rozdělíme na dvě čtvrtky a vložíme do vařícího 1 litru vody s bujónovou kostkou. Zelí vaříme 5-10 minut, potom vyjmeme a necháme okapat.... více o Zapečené čínské zelí se sýrem
Zelí a papriku nakrájíme na proužky a podusíme na oleji spolu s kořením. Po chvíli přilijeme bílé víno a dusíme do poloměkka. Pak přidáme neloupaná,... více o Bílé zelí pro tebe
Vepřové maso: 1 l vody, 30 dkg vepřového plecka, 1 bobkový list, 1 stroužek česneku, 2 kuličky nového koření, sůl Maso nakrájíme na kostky, vložíme do... více o Vánoční zelí
Zelí necháme okapat (případně i propláchneme) a dáme ho na orestovanou cibuli na oleji. Přidáme 2 lžíce vína, osolíme, opepříme a dle chuti osladíme.... více o Mangové zelí s kotletou
Nejprve si připravíme koření, smícháme kapku oleje, podravku, kmín, prolisovaný česnek a grilovací nebo koření na pečené maso. Pak si nařízneme kůži... více o Zelí z trouby
Zelí rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme košťály, propereme, usušíme a nakrájíme na větší čtverhranné plátky. V pánvi rozpálíme olej a přidáme nadrobno... více o Pikantní sladkokyselé zelí
Dýni okrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, podlijeme troškou vody (cca 2dcl),osolíme,ocukrujeme a dáme podusit než dýně změkne.Na sádle... více o Dýňové zelí
Zelí nakrálíme na malé kousky, zalijeme olivovým olejem, posypeme semínky nebo libovolnými ořechy, bazalkou a sýrem nakrájeným na kousky. Přidáme... více o Salát z bílého zelí
Zelí zbavíme nálevu (neproplachujeme), velmi malou část necháme. Vložíme do hrnce, zasypeme kmínem a dusíme do měkka. Mezitím si uděláme zásmažku - na... více o Dušené zelí jako příloha
Na oleji zpěníme cibuli do sklovata, přidáme na kostky nakrájenou slaninu, osmahneme, dále přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa, kysané zelí,... více o Kuřecí prsa v kysaném zelí
Hlávku pekingského zelí očistíme, dobře omyjeme a necháme okapat. Nakrájíme jej na drobnější proužky. Omyté papriky zbavíme semen a nakrájíme je na... více o Salát z pekingského zelí II.
Suroviny jsou na 16l sud. Máme-li zelí nakrouhané, přidáme sůl, kmín a cibuli a ve vaničce je dobře promícháme, aby došlo k rovnoměrnému rozložení.... více o Kysané zelí
Kotlety nejdřív z obou stran naklepejte, osolte a okořeňte. Já jsem použila černý mletý pepř, skvěle se ale hodí určitě i sladká paprika, grilovací... více o Kotlety pečené na kysaném zelí
Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho na menší kousky. Mrkev očistíme a nastrouháme na malých slzách. Cibuli nakrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy a... více o Pomazánka z kyselého zelí
Cibuli pokrájíme na proužky. Cuketu nastrouháme nahrubo. Řapíkatý celer na menší kousky. Na sádle zpěníme cibulku. Jakmile je sklovitá, stáhneme ji na... více o Cibulové zelí
Vejce nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme tvaroh, majolku (nebo zakysanku), jemně pokrájené zelí, čerstvě nasekanou petrželku, osolíme,... více o Salát z pekingského zelí
Půl hlavy čerstvého zelí nadrobno nakrájíme (v robotu). Přidáme nakrájené papriky (nejlépe červené), nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný trvdý sýr... více o Salát z bílého zelí II.
1. Žebírka (osolená, opepřená, posypaná paprikou) osmažíme na másle spolu s nakrájenou cibulí. 2. Podléváme černým pivem a podusíme. 3. Do pekáče... více o Žebírka na zelí a černém pivu
Na oleji, másle či sádle (dle vlastní chuti či aktuální ledničkové dostupnosti) osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájenou... více o Kapustové zelí
Cibuli nakrájíme najemno, na oleji necháme změknout, přidáme zelí, vodu, sůl. Necháme podusit doměkka, přidáme cukr a asi 5 minut necháme podusit.... více o Vařené zelí
Nejprve si připravíme zelí a to tak, že odřízneme dužinu a uděláme tzv. důlek, aby nám listy šly lépe sundávat. Zelí vložíme do vroucí osolené vody,... více o Balené zelí
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je nakrájíme na tenké plátky, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené okurky... více o Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou
Brambory oloupeme od tenké slupky, umyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, opražíme,... více o Nové brambory s kysaným mlékem
Brambory rozkrájíme na čtvrtky a ve slané vodě uvaříme. Scedíme a rozmačkáme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ve větším hrnci, přidáme... více o Brambory s kysaným mlékem
Připravíme vývar z bujónu a asi 12 minut v něm vaříme květák rozebraný na malé růžičky. Pak dáme polovinu růžiček stranou a zbytek rozšleháme s... více o Květáková polévka s kysanou smetanou
Ušlehat vejce s cukrem a olejem, přidat mouku s práškem, mléko a nasekané ořechy. Vylít na vymazaný plech s vyšším okrajem. Na těsto rozprostřít... více o Buchta s jablky a kysanou smetanou
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy a do druhé poloviny vmícháme 3... více o Bábovka s kysanou smetanou
Na drobno nakrájený špek orestujeme na pánvi, přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Necháme zpěnit a přidáme osolené kuřecí maso nakrájené na nudličky a... více o Kuře s kysanou smetanou
Okurku omyjeme, můžeme oloupat a pokrájíme na kolečka či kostky. Poté ji zalijeme kysanou smetanou a přidáme utřený česnek. Vše promícháme a dosolíme... více o Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem
Kysanou smetanu smícháme se solí, pepřem, oreganem a česnekem Uvařené, vychladlé brambory nakrájíme na plátky a položíme jednu vrstvu do zapékací mísy... více o Brambory s kysanou smetanou
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého těsta. Těsto nalijeme na plech... více o Rychlá buchta z kysané smetany
Sýr v misce utřeme s česnekem, solí a pepřem a ke směsi přimícháme smetanu. Podáváme k masu, smaženým krabím tyčinkám nebo místo tatarky.... více o Dresing z kysané smetany
Ať už se chystáte připravit zelný salát nebo třeba dušené zelí jako přílohu k pečenému masu,… Celý článek
Je nejen chutné, ale také posiluje imunitu, pomáhá při trávení, jeho šťáva snižuje diabetikům… Celý článek
Nic nebylo nalezeno