957
- podélně rozkrojené lilky bez konců nakrojíme šikmými zářezy v dužině a pokapeme olejem, pečeme na 190°C do změknutí (cca 45 minut - záleží na tom,... více o Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm
Lilky nejprve nakrajime na kolecka, posolime a nechame vypotit. Pote lilky osusime a lehounce potreme steteckem oliv. olejem a muzeme i pridat koreni... více o Lilky s jogurtem
Ořechy v troubě nebo na suché pánvi opražte a nasekejte na kousky. Cukrářské piškoty nadrobte a smíchejte s ořechy. Naplňte skleničky ořechovou směsí,... více o Limetková pěna s ořechy
Smíchejte mouku s kokosem a pak i salkem. Přidejte dvě třetiny nastrouhané kůry z limetky a 2 lžíce limetkové šťávy. Pořádně promíchejte. Lžičkou... více o Limetkové kokosky
Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Dáme do džbánku (já používám cca 1,25 l). Přidáme třtinový cukr. Citron a limetku rozpůlíme, ukrojíme 1-2... více o Domácí zázvorová limonáda
Všechny bylinky opláchněte. Několik listů fialek dejte stranou na smažení. Zbylé bylinky nasekejte. Cibuli nakrájejte a nechte zesklovatět na polovině... více o Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit pokrájenou slaninu a nakonec ještě na chvilku nastrouhaný česnek. Do směsi nasypeme... více o Dušený listový špenát na slanině
Ořechy umelte najemno a v míse zpracujte s moukou, práškem, sirupem, solí, vejcem a máslem, nejlépe elektrickým hnětačem, na hutné, hladké těsto.... více o Ořechové lístky
Začněte nejprve s knedlíky. Pokrájené pečivo v míse přelijte ohřátým mlékem a nechte přikryté asi 10 minut bobtnat. Půlku drobně nakrájené cibule... více o Lišky na smetaně s knedlíkem
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice. V míse smícháme ricottu,... více o Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Očištěné a odblaněné maso rozkrojte na osm asi 5cm kousků. Olej rozehřejte v pánvi a maso na něm ze všech stran opečte. Vyjměte z pánve a nechte... více o Zaječí hřbet v listovém těstě
Troubu předehřejte na 200 °C. Na obě poloviny lilku rozetřete lžičku česneku. Lilek a hrušky položte na plech pokrytý pečicím papírem, pokapejte... více o Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
1. Listové těsto si rozpůlíme na půl. 2. Jednu půlku si rozválíme na obdélník, který rozkrájíme na 12 čtverečků. 3. Tvaroh si rozděláme do mísy, do... více o Listové šátečky
Jablka si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky (počet jablek závisí na počtu porcí, které chcete dělat, já měla 6 menších). Vložíme do hrnce, malinko... více o Šátečky z listového těsta s karamelizovanými jablky
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole, pak přeneseme na plech a posypeme nastrouhaným (drobně natrhaným) rohlíkem, který pokapeme rozšlehaným... více o Slaný koláč z listového těsta
Nasucho vyzrálý nízký roštěnec začistěte a krájejte i s kostí na aspoň dva palce (5 cm) vysoké steaky. Posypte čerstvě mletým pepřem, pokapejte... více o Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
1) Troubu předehřejte na 200 °C. Třetinu těsta vyválejte na pomoučněné ploše na rozměr 15x30 cm, zbytek dejte zpět do lednice. Vyválené těsto přeneste... více o Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami
Lilek omyjeme a nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Plátky osolíme a necháme vypotit minimálne 30 minut. Po vypocení plátky osušíme. \\ V misce... více o Lilkové řízky pečené v troubě
Jahody (2 nechte na ozdobu) a 2 lžíce cukru rozmixujte do pyré. Připravte si dvě skleničky a na dno každé dejte 3 lžíce pyré, po dvou lžičkách cukru a... více o Jahodová limonáda
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který potřeme bílkovou pěnou: Bílky vyšleháme se solí na tuhý sníh, do kterého zlehka... více o "Pěnové" koláčky z listového těsta
Oba druhy čokolády nahrubo nasekejte a rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte med podle chuti a nakonec všlehejte mléko o pokojové teplotě. Přidejte... více o Horká čokoláda s lískovými oříšky
Všechny bylinky nasušte. Stonek citrónové trávy nakrájejte na asi 2cm kousky. Sušené suroviny promněte v dlaních a vše promíchejte. 2 lžičky směsi... více o Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se lžičkou soli a čerstvě namletým pepřem. Omytá a osušená líčka očistěte a obalte v mouce. V kastrolu rozpalte... více o Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Hrášek rozmrazte, šalotky a cukety nakrájejte na kolečka, dejte vařit těstoviny. Ty sceďte a trochu vody z nich uchovejte. Na pánvi na troše oleje... více o Linguine s cuketou, hráškem, fetou a mátou
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Já použil rozválený plát 275 gramů a udělal 8 tyčinek. Pokud bych dělal tyčinky užší, bylo by jich cca 12.... více o Listové pesto tyčinky
Vyválíme listové těsto na tenký plát, tak, aby se pod surovinami upekla Vyválenou placku potřeme kečupem, dáme salám, bazalku(nemusíte) a sýr. Okraje... více o Pizza z listového těsta
Kuře položíme hřbetem nahoru a nožem nebo speciálními nůžkami na drůbež ho po celé délce páteře rozřízneme/rozstříhneme a páteř celou odstraníme.... více o Kuře pečené naplacato v limetkovo-zázvorové marinádě
Vychlazený salát pokrájíme na osminky nebo ho natrháme na menší kusy a pokapeme lehce olejem. Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí, mírně osolíme,... více o Little Gem s hořčicovým přelivem
Smíchejte limetkovou šťávu, džus, cukr, vejce a nakrájené máslo. Vše vařte ve vodní lázni za stálého míchání, dokud hmota neztuhne, zhruba 7-10 minut.... více o Limetkový krém
Všechny suroviny rozmixujte v blenderu nebo výkonném mixéru. Mražené ovoce udělá smoothie krémové a příjemně osvěžující. Konzumujte hned po... více o Tropické ledové smoothie z pampeliškových listů
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, na kterou nasypeme krátce osmažit i pokrájený nebo natrhaný toustový chléb (může být i klasický). Pak... více o Pampelišková polévka od Lidušky
Lilek pokrájejte na kostičky, posolte a nechte asi 10 minut vypotit. Mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, pokrájejte na kostičky cuketu, oloupejte... více o Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty
Těsto rozložte na plech a asi centimetrový okraj přehněte dovnitř. V rajském protlaku rozmíchejte utřený česnek a sušenou bazalku a směsí potřete... více o Koláč z listového těsta s rajčaty a chorizem
Troubu předehřejte na 210 °C, asi 3 velké plechy vyložte pečicím papírem. Na vál prosejte mouku. Udělejte do ní důlek a do něj vložte máslo, cukr a... více o Linecká srdíčka bez lepku
Všechny ingredience na krém smíchejte v kastrolu se silným dnem. Za mírné teploty a míchání zahřívejte, dokud nezhoustnou do hustého krému. Mouku... více o Linecké sušenky
2 kokosy povaříme ve vodě, množství vody odpovídá 2-3 šálkům. Kokosy vaříme, dokud skořápka nezměkne. Poté jí zbavíme hnědého povrchu a nakrájíme... více o Kokosová limonáda
Vodu povaříme, v horké vodě cukr/med necháme rozpustit a dáme vychladnout. Borůvky rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. K propasírované šťávě z... více o Borůvková limonáda
Zázvor najemno nastrouháme a vmícháme do vody. Přidáme cukr/med a vaříme cca 10 minut. Poté necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme manga. Vše... více o Mangová limonáda
Meloun nakrájíme na kousky. Vymačkáme šťávu ze 2 citrónů, přidáme cukr/med. Vše společně rozmixujeme a smícháme s vychlazenou vodou. Následně vše... více o Melounová limonáda
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr/med a tymián. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Zcedíme a necháme vystydnout. Mezitím rozmixujeme maliny a... více o Malinovo-ostružinová limonáda
Z kapustových nebo zelných listů opatrně seřízneme silnější středy, aby se nám dobře rolovaly závitky po jejich naplnění. Listy není nutné spařovat.... více o Pečené nadívané kapustové (zelné) listy
V míse vyšleháme vejce s cukry do pěny, přidáme olej, přisypeme mouku s kypřidlem, skořicí a solí, promícháme a nakonec přisypeme nastrouhanou mrkev s... více o Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Upečte česnek na pastu. Palici podélně rozřízněte, pokapejte olejem a pečte při 180 °C asi 30 minut dozlatova. Česnek díky pečení ztratí trochu... více o Grilovaný lilek Badrijani
K natrhanému salátu přidáme cibulku, zchladlou slaninu, vejce, osolíme, opepříme a zlehka promícháme a můžeme podávat jako lehkou svačinu či večeři.... více o Salát Little Gem s vejcem a slaninou
Brambory povařte 15 minut v osolené vodě. Troubu předehřejte na 180 °C, houby očistěte, maso zbavte šlach a blan a v nejširší části u hřbetní kosti... více o Srnčí hřbet na liškách
Máslo utřete s cukrem, solí a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte vejce a opět třete do pěny, přisypte mouku, ořechy a lehce promíchejte. Sáčkem... více o Lískové placičky
Všechny suroviny zpracujeme v těsto a uložíme aspoň na 1 hodinu do chladu. Odležené těsto vyválíme na 3 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary. Ve... více o Linecké těsto z javorového sirupu
Aby bylo linecké těsto opravdu křehké, je potřeba připravit je velmi rychle, ze studeného másla a nikde se nezdržovat: těsto stačí opravdu spojit... více o Linecké koláčky
Potřeme plech máslem, položíme na něj pergamenový papír a papír rovněž potřeme máslem. Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota... více o Piškotová roláda podle Lidušky
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále. Na těsto naskládáme(nasypeme) nalámané kousky piškot, nasekané ořechy, kostičky jablek a posypeme... více o Medový listový závin
Na rozpáleném oleji orestujeme propláchnutou a okapanou rýži. Až zbělá, vmícháme do ní kari, zalijeme vodou, osolíme, přikryjeme pokličkou a 5 minut... více o Blesková rýže kari podle Lidušky
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno