1270
Maso (lze i drůbeží nebo králičí) pokrájíme na slabší nudličky, které osolíme a okořeníme Tanddori Masalou. Necháme alespoň půl hodiny proležet, pak... více o Tandoori masovo-zeleninová směs
Na rozpáleném tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme na větší kostky pokrájená líčka a smažíme dozlatova. Pak přisypeme na kostičky pokrájenou... více o Líčka na zelenině
Plátky masa naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejcích a strouhance a smažíme z... více o Smažené řízky s bramborovým salátem se zelím
Zeleninu si pořádně omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky dle fantazie. Do salátu dále přidáme podle chuti pokrájená sušená rajčata a na kostky... více o Zeleninový salát s balkánským sýrem
Do hrnce namočíme na 3 minuty rýžové nudle, které si nejlépe nalámeme na malé kousky. Poté tu samou vodu osolíme a v té samé vodě nudle vaříme 2-3... více o Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem
Do keramické misky dáme smetanu a bílý jogurt. Stroužek česneku nakrájíme na jemné kostičky, přidáme do směsi a zamícháme lžící. Doladíme pepřem a... více o Pochoutkový dip k zelenině
Mléko si metličkou vyšleháme s moukou, solí a vejci. Směs necháme stát a odpočívat cca půl hodiny. Pak na rozpáleném oleji smažíme tenké slabé placky... více o Palačinky se zelnou směsí
Maso pokrájíme na menší kousky (kostky, nudličky) okořeníme ho a dáme do misky. Pokud neobsahuje koření sůl, maso i osolíme. K masu přidáme na... více o Hlíva s masovo-zeleninovou směsí
Rýžové nudle namočíme na 3 minuty do osolené vody. V té samé vodě poté uvaříme a scedíme. Ve druhém hrnci uvaříme v osolené vodě mraženou zeleninovou... více o Rýžové nudle s česnekovou zeleninou a tuňákem
Nakrájíme si zeleninu na stejně velké kousky. Jako první na talíř dávám ledový salát, kukuřici s fazolemi a poté papriku s okurkou. Myslím si, že... více o Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Kroupy propláchneme vodou a dáme do hrnce s cca 800 ml studené vody. Brambory nakrájime na kostky a přidáme ke kroupám, taktéž přidáme fenyklová... více o Zeleninová polévka zdravě a chutně
Celý kus masa očistíme, řádně osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ho orestujeme ze všech stran dozlatova, s otáčením nepospícháme, počkáme až... více o Vepřové na zelenině
Recept na těsto: Troubu předehřejeme na 200°C. Ve středně velké míse smícháme mouku, sůl a cukr. Másl nakrájíme na kousky a vpracujeme do směsi.... více o Ovocný dort s želé
Kedlubnu a mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky či plátky, cibulku na kolečka. V hrnci rozehřejte olej a zeleninu na něm krátce poduste. Přidejte... více o Čočková polévka se zeleninou
Brambory jemně nastrouháme a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme vejce, osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a strouhaným česnekem, zahustíme dle... více o Bramboráky s prejtem a zelím
Bílky vyšleháme, přidáme cukr krystal a znovu vyšleháme na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s olejem a přidáme je do bílku. Pak přidáme mouku, zamícháme... více o Pomerančový dortík v zeleném oblečku
Do hrnce dáme vařit omytá a naporcovaná žebra, která zalijeme cca 2 l studené vody a na mírném ohni je přivedeme k varu. Žebra necháme "probublávat"... více o Zelňačka s houbami a uzeným
Z mletého masa, strouhanky, vejce, cibule... a koření si řádně promícháme směs, ze které vytvoříme šišku, kterou dáme předpéct do vymazaného pekáčku... více o Pečená sekaná v zelenině
Hrášek a špenát opláchněte a osušte. Omytou cuketu nakrájejte na plátky, očištěnou jarní cibulku nadrobno, lístky petržele a tymiánu nasekejte. Troubu... více o Zeleninová frittata
Ve směsi z poloviny vína, oleje a hořčice nechte marinovat asi 30 minut maso. Zbylý olej rozehřejte a osmažte na něm očištěnou a na kostky nakrájenou... více o Medailonky v zelenině
Cukr svařte s vodou, až se rozpustí. Zašlehejte vymačkanou želatinu a šťávu, nechte 2 až 3 hodiny v chladu. Podávejte s kopečkem zmrzliny.... více o Mandarinkové želé se zmrzlinou
Cukety rozkrojte podélně na čtvrtky nebo osminky, lilky na slabé plátky a cibuli na čtvrtky. Papriku ponechte v celku. Všechnu zeleninu zakápněte... více o Salát z grilované zeleniny
Maso pokrájíme na kostičky, žampiony na čtvrtky a ostatní zeleninu na větší kostky, plátky, kolečka... Vše dáme do mísy, zasypeme grilovacím kořením a... více o Maso v zelenině z pečícího sáčku
Na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou dýni, trochu osmahneme a podlijeme vodou tak, aby dýně byla... více o Dýňovo-zelná polévka
Černou čočku propláchneme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou a vaříme v neosolené vodě cca 25 minut pod poklicí. Vody nedáváme... více o Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při dušení nekroutily, osolíme je, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí. Naklepávat je nemusíme, ale... více o Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Ledový salát (nebo little gem...) natrháme do mísy. Přidáme na nudličky pokrájené zelí a mrkev. K zelenině přidáme natrhanou dužinu z oloupaného... více o Zeleninový salát s citrusy
Na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou papriku a pokud budeme používat uzeninu, tak i tu. Po osmažení přidáme krátce... více o Bramborovo-zeleninový guláš
Na oleji osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli, ke které přisypeme na plátky pokrájený řapíkatý celer a dále smažíme, za občasného promíchání do... více o Zeleninová polévka s černou čočkou
Mrkve a papriky nakrájejte na malé kousky a osmahněte je společně s cibulkou na másle. Dejte do misky mleté maso a vložte do něj připravenou zeleninu,... více o Sekaná se slaninou a zeleninou
Z vepřového paprikového laloku sundáme kůži, kterou necháme následně v polévce vyvařit. Tučnější část odkrojíme a necháme nasucho vyškvařit v... více o Zelňačka s paprikovým lalokem
Na trošce oleje nebo sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu na kostičky nebo nudličky a dosmažíme vše... více o Zelná polévka s chlebem
Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a důkladně vymačkejte rukou, abyste se zbavili přebytečné vody. Osolte, opepřete a vmíchejte 1 vejce. Na... více o Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Na rozpuštěném kousku másla nebo na oleji osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev, na hranolky nebo kostičky pokrájený celer a řepu pokrájenou na tenčí... více o "Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které... více o Bylinkové hovězí se zeleninou
Na rozpuštěném másle si necháme osmažit na nudličky pokrájenou debrecínku, na kolečka pokrájený pórek a na drobno pokrájenou papriku. Po osmažení... více o Debrecínská polévka se zeleninou
Na oleji nebo drobně pokrájeném špeku osmažíme dozlatova na klínky pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit osolená a opepřená játra. Ano, osolená,... více o Játrová směs se zeleninou
Rybí filety dle vlastního výběru, nejlépe čerstvé, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme krátce odležet. Mezitím si pokrájíme... více o Přírodní rybí filety se zeleninou
Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu očistěte, mrkev a petržel rozpůlte podélně, řepu nakrájejte na měsíčky, brambory na půlky, osolte a zakápněte... více o Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Žebra dáme vařit do vody s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka. Vývar pak scedíme a maso z žeber obereme. Na lžíci másla si osmažíme hrubě... více o Zelňačka z uzených žeber
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme. Vymačkané zelí pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, přidáme nastrouhaný česnek,... více o Řízky v zelném těstíčku
Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i mleté maso, které po osmažení posypeme mletou paprikou a hladkou moukou a... více o Gulášová polévka s mletým masem a zeleninou
Dýni dobře umyjte, rozkrojte, vydlabejte a pokrájejte na menší kostky. Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte na poloviny. Rozložte na plech... více o Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým
Makrely (cca 2 x 250 gramů) opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do bříšek vložíme plátky z jednoho většího stroužku česneku a lístečky tymiánu... více o Makrela na zelenině
Do větší mísy dáme na slabší nudličky nakrájené zelí a mrkev, které osolíme a pocukrujeme. Pak zeleninu krátce promneme čistou rukou, aby začalo zelí... více o Zeleninový salát se zelím
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a během smažení od sebe rozdělíme na kousky. Když... více o Mletá směs se zeleninou a čočkou
Zelí nakrájejte na velmi jemné proužky. V kastrolu rozehřejte polovinu másla, vsypte zelí a restujte ho asi 2 minuty. Přidejte drcený česnek, osolte a... více o Reuben sendvič s červeným zelím
Zelí pokrájejte na proužky a růžičky kapusty přepulte. Vše nasypte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete, pokapejte olivovým olejem. V... více o Smaženky z vánočky s pečeným zelím a slaninou
Zelí a mrkev nakrouháme nebo pokrájíme na tenké nudličky do mísy. Přidáme špetku soli, osladíme dle chuti cukrem nebo medem a v dlaních promačkáme,... více o Zelný salát nejen s hroznovým vínem
Rajčata spaříme, oloupeme a přepůlíme nebo krátce pod poklicí podusíme a následně propasírujeme na pyré. Vložíme do většího hrnce. K rajčatům... více o Zelenina pod maso, do masových směsí...
Zelí pokrájíme na slabé nudličky, které dáme do mísy, mírně osolíme, dochutíme dle chuti medem a citronovou šťávou. Vše, nejlépe v rukách promícháme,... více o Zelný medový salát s paprikou
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno