1477
Uzený špek nebo prorostlou uzenou slaninu, pokrájíme najemno a dáme do kastrolu. přisypeme drobně pokrájenou cibuli a vše osmažíme dozlatova.... více o Dušený uzený květák s těstovinami
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Dáme je do misky, přidáme trochu oleje a koření a promícháme. Pak si připravíme obalovací směs: Do čisté... více o Zapečená tortilla s kuřecím masem
Květák rozeberte na malé růžičky, ty větší rozkrojte. Ve větší míse prošlehejte mouku s mlékem na těstíčko, osolte ho, opepřete a vsypte kousky... více o Obalovaný asijský květák z trouby
Tibetskou houbu zalijte polotučným nebo plnotučným mlékem. Pokud chcete vyrobit kefír z vody, použijte vychladlou převařenou a přidejte pár kousků... více o Tibetský vodní kefír
Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm lístky šalvěje. Opatrně šalvěj vyndejte na papírovou utěrku a k máslu nasypte najemno nakrájenou cibuli.... více o Těstoviny s dýní a kapustou
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Mezitím opláchněte kadeřávek, oloupejte česnek, parmazán nastrouhejte najemno. Vodu osolte, dejte do ní... více o Těstoviny s pestem z kadeřávku
Vločky a chia semínka dejte do kastrůlku, zalijte vodou a mlékem, přidejte sirup a nechte asi 30 minut nasáknout. Promíchejte, přiveďte k varu a na... více o Trojí sladká ovesná kaše
Droždí se rozpustí v mléce a z másla, mouky a žloutků se vypracuje těsto. Těsto se může rozdělit až na 3 díly - lépe se roluje, potře se nádivkou a... více o Rolovaná kolečka
Těsto zpracujeme na vále, rozválíme asi na 3 mm a vykrajujeme kolečka. Opět doporučuji vyválet mezi dvěma foliemi. Upečená kolečka naplníme. Náplň: do... více o Čokoládová kolečka
Koleno vykostíme. Z francouzské hořčice, trošky piva, drceného česneku a soli uděláme kašičku. Koleno posolíme potřeme kašičkou a necháme 1 den v... více o Vepřové koleno mňam
Omytá kolena dáme vařit (nejlépe do papiňáku) s vodou spolu s oloupanou cibulí, česnekem, kořením a solí. Křen smícháme se strouhaným jablkem, octem a... více o Ovarové koleno s jablkovým křenem
Lučinu utřeme se změklým máslem a zamícháme drobně nakrájený ananas. Rajčata rozpůlíme, osolíme a vidličkou na ně navršíme pomazánku. Ozdobíme... více o Rajčata pro Kolombínu
Koleno vykostíme, trochu rozklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepřime, potřeme ostrou hořčicí a necháme v chladu 1-2 dny odležet. Pak koleno... více o Vepřové koleno marinované
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci papriky, mleté maso, opepříme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Vodou podlijeme... více o Koložvárské zelí
Připravíme těsto, konzistencí je podobné lineckému a dáme ho na chvíli odležet. Mezi tím připravíme náplň: oba sýry najemno nastrouháme a přidáme... více o Návyková sýrová kolečka
Koleno opláchneme a dáme vařit pod pokličku s cibulí, česnekem a kořením. Když je maso měkké, tak ho vytáhneme a vykostíme. Vývar scedíme. Vykoštěné... více o Pečené uzené koleno
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat, překrájíme ho na menší kousky.... více o Kolínka se zelím a nivou
Kolena rozsekneme na porce, vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme... více o Vepřové koleno v zelí
Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujeme těsto, vyválíme na plát asi 3 mm silný. Vykrájíme stejný počet koleček s průměrem 3-4 cm a měsíčků. Upečeme.... více o Kolečka den a noc
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme několikrát kolena... více o Pečené vepřové koleno na zelí
Nejprve vypracujeme těsto, které necháme v lednici trošku ztuhnout. Poté vykrajujeme kolečka, které přeneseme na plech. Je lepší když máte takto... více o Ježatá kolečka
Z ingrediencí zpracujeme těsto, hned vykrajujeme různé tvary. Pečeme jako linecké. Po vychladnutí spojujeme nádivkou. Jsou hned křehoučké, nepotřebuji... více o Povidlová kolečka
Nejprve si loupané buráky nasucho opražíme hezky do hněda na pánvi, nebo v troubě na plechu, pak necháme vychladnout. Ze všech ingredincí uděláme... více o Buráková kolečka
Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do... více o Vepřové koleno na černém pivě
Ztužený tuk nastrouháme, přidáme ostatní ingtedience a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary. Po upečení slepujeme... více o Kokosová kolečka
Kolínka zbavíme kůže a hustě prošpikujeme stroužky česneku. Osolíme, opepříme. Potom každé kolínko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým listem,... více o Zbojnické kolínko
Prohněteme mouku, cukr, vanilkový cukr, vejce a máslo a vypracujeme tužší těsto. Zabalíme do folie a necháme tak hodinu v ledničce odpočinout.... více o Nugátová kolečka
Koleno dáme uvařit do tlakového hrnce - pozor nerozvařit - stačí 30 minut ve slané vodě! Poté vyjmeme, necháme vychladnout, vyndáme z něj velkou kost... více o Koleno v alobalu na grilu
Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu.) Z... více o Išelská kolečka
Do směsi dvou mrkví a dvou řapíků celeru a jedné cibule vložte kolínka, přidejte bylinky a zalijte vínem tak, aby maso bylo zcela ponořené a nechte v... více o Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
**Těsto** Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme na placku, vykrajujeme... více o Máslovo - ořechové kolečka
Na dno pekáče vložíme cibuli a česnek a podlijeme vodou. Kůži na koleni nakrájíme na čtverečky. Rozmícháme si koření gyros a grilovací v oleji a... více o Pečené vepřové koleno
Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +. Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř... více o Kološvárské zelí z remosky
Koleno očistíme, dáme do většího hrnce s vařící vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, osolíme. Vaříme asi jednu hodinu. Česnek utřeme solí a... více o Medové koleno na pivě
Do 3 litrů vody dáme kosti (já použil žebra),kořenovou zeleninu,cibuli,pár kuliček pepře a bobkový list a necháme dělat vývar.kdyz je zelenina měkká... více o Kyselá polévka od Kolína
Troubu zapněte na 200 °C, 2–3 plechy vyložte pečicím papírem. Všechny ingredience na těsto zpracujte na vále nebo v robotu dohladka. Rozdělte ho na... více o Karamelová kolečka bez lepku
Nejprve připravte krém. Ve vodní lázni ušlehejte ručním šlehačem žloutky s cukrem a dření z lusku do husté teplé pěny. Přendejte ho do robotové mísy,... více o Ořechová kolečka s vanilkovým krémem bez lepku
Rozšleháme droždí s mlékem a necháme vykvasit. Poté všechny ingredience smícháme a zpracujeme těsto. Dáme do igelitového pytlíku, až pytlík vyplave,... více o Sádlová kolečka
1. Cuketu opláchneme a nakrájíme na tlustší kolečka (cuketa se pak totiž zpeče). Kolečka rozeskládáme na předem připravený plech. Ještě před "zdobením... více o Cuketová kolečka
Vývar z uzeného kolene scedíme do jiného hrnce, kam přidáme i zbylé obrané a pokrájené maso. Přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, celer a brambory.... více o Česnečka z uzeného kolene
Předpříprava kolene: koleno očistíme a vložíme zhruba na 45-50 minut povařit do osolené vody se třemi rozmáčknutými stroužky česneku a kořením dle... více o Cikánské koleno
Kolena očistíme a vložíme na cca 45 minut vařit do osolené vody s novým kořením, pepřem, bobkovými listy a rozmáčknutým česnekem. Vody nedáváme příliš... více o Pečené česnekovo-houbové koleno
Obě mouky, cukr a ořechy promíchejte ve větší míse. Přidejte na kousky pokrájené máslo a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Promíchejte nožem, poté... více o Lískooříšková kolečka s nutellou
Maso očistěte, osolte a opepřete, zeleninu oloupejte. Česnek nakrájejte najemno a mrkev pokrájejte na špalíčky, cibuli ponechte v celku, jen případné... více o Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
V míse smíchejte žloutky s mlíkem a vývarem, směs posolte a popepřete a přidejte rozdrcený česnek. Směs nalijte na vysušené kostky rohlíků a nechte... více o Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
Den předem si připravte rub. Fenyklová semínka a pepř podrťte v hmoždíři. Nasypejte do misky a přidejte sůl i krupicový cukr. Promíchejte a směs... více o Pečená vepřová kolena s fenyklem a ředkvičkami
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list) zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik,... více o Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno očistíme a nařežeme kůži jako mřížku. Olej smícháme s medem, hořčicí, grilovacím kořením a solí i pepřem dle chuti. Marinádou potřeme... více o Grilované vepřové koleno
Mouku nasypte do mísy robotu a promíchejte s práškem do pečiva, přidejte pokrájené máslo, zakysanou smetanu, vejce, jemně nastrouhaný parmazán a sůl.... více o Parmazánová kolečka
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno