957
Mouku prosijeme na vál a promícháme se solí. (Solíme málo, jinak by těsto špatně schlo.) Do mouky uděláme důlek a pomalu do něj vléváme vejce... více o Domácí lazaně
Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a podusíme do měkka na olivovém oleji. Podlijeme horkou vodou, přidáme granulovanou jíšku (nebo i čerstvou),... více o Filé v lese
Žloutky a 1,5 dl vína ušleháme nad párou na hustou omáčku. Zašleháme rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a přibarvíme kurkumou. Odložíme ze sporáku a... více o Losos s citronovou omáčkou
Lososa nakrájíme na menší kousky a třikrát na jemno umeleme. Přidáme sůl, pepř, šťávu, smetanu a sekaný kopr. Vše spolu promícháme na pěnu. Dvěma... více o Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Pórek nakrájíme na kolečka a uvaříme do měkka. Potom ho scedíme a necháme vychladnout. K vychladlému pórku přidáme na kostky nakrájený šunkový salám,... více o Lahodná pórková pomazanka
Oloupané banány a kiwi s jahodami nakrájíme lehce promícháme v misce zalijeme jogurtem. Podáváme jako dezert nebo lehkou letní svačinku.... více o Lehký ovocný salát
Nejdřív uvaříme těstoviny, mezitím si nakrájíme na nudličky čínské zelí, nastrouháme mrkev a celer - nemusí ho být moc, jen tak pro chuť, nastrouháme... více o Těstovinový salát s lososem
Listy jitrocele opláchneme a vložíme do studené vody. Přikryté pokličkou uvedeme do varu občas promícháme a mírným varem vaříme 30 minut. Vyvařenou... více o Léčivý sirup z jitrocele
Vývar: maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažit na oleji. Přidat protlak, sůl a zeleninu. Nechat 5-10 minut vařit a pak dochutit <BR>Bešamel: z... více o Lasagne pana Monte Castelloniho
Do misky dáme vlažné mléko, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut vykynout. V míse smícháme hladkou... více o Langoše - expres
Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový... více o Tradiční italské lasagne
Ve vodní lázni rozpůstíme tyčinku s 1 polévkovou lžící tuku. Vznikne vynikající čokoládová poleva, která zaručeně utuhne a lehce se rozetírá i do... více o Poleva z "ledových kaštanů"
Smícháme všechny suroviny a připravíme marinádu do které naložíme naklepané plátky masa. Uzavřeme do nádoby a necháme uležet v lednici alespoň 48... více o Kotlety pro labužníky
Z vlažné vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, který vlijeme do nepatrně osolené mouky a zaděláme těsto. Necháme pod utěrkou asi půl hodiny... více o Langoše II.
Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s... více o Brokolicová polévka s lososem
Papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a v něm krátce opečeme zeleninu, rozpůlenou cibuli a stroužky česneku.... více o Pečený losos po provensálsku
Omyté a jádřinců zbavené papriky nakrájíme na proužky. Nakrájenou slaninu necháme rozškvařit a zpěníme na ní cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme... více o Bramborák plněný lečem a slaninou
Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, pórek na špalíčky a plátky šunky rozpůlíme. 150 ml vody uvedeme do varu a pórek asi 5 minut podusíme.... více o Labužnické závitky
Párky oloupeme a z jedné strany podélně nařízneme. Plátky sýra nakrájíme na proužky a vložíme je do zářezu. Každý plátek ovineme bůčkem, posypeme... více o Labužnické párečky
Prsíčka omyjeme, lehce naklepeme a osolíme. Doprostřed masa vložíme plátek sýra a několik koleček klobásy. Svineme a upevníme masovými jehlami. Poté... více o Kuřecí prsíčka á la Lada
Kostičky chleba namočíme ve víně. Maso z lososa omyjeme, osušíme, vykostíme a najemno posekáme. Promícháme s cibulí, chlebem, posekanými bylinkami,... více o Karbanátky z lososa
Salát očistíme, omyjeme a nakrájíme na velmi jemné proužky. Rajčátka omyjeme a přepůlíme, salátovou okurku a ředkvičky očistíme (neloupeme) a... více o Lehký koktejl s lososem
Papriky rozpůlíme, očistíme od jadérek, omyjeme je a nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a dužninu rozčtvrtíme.... více o Frikadelky s letní zeleninou
Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a uvaříme. Potom je slijeme, propláchneme a necháme okapat. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky.... více o Těstoviny se žampiony a lososem
Brambory uvaříme ve slupce. Potom je slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vývar přivedeme k varu. Cibule oloupeme,... více o Lehký salát
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme vykynout. Větší mikrotenový sáček vytřeme olejem, vložíme do něj těsto a na 12 hodin zamrazíme.... více o Langoše
Lazaně uvaříme a zároveň spaříme pórek. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Plátky lazaní naplníme sýrem, pórkem, krabí... více o Plněné lazaně
Bílky smícháme s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo společně s moukou a důkladně promícháme. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne stejnorodá hmota, těsto... více o Vafle s lesním ovocem
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Lososa omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme... více o Carpaccio z lososa
Všechnu zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme na plátky, čekanku posekáme na proužky. Na talíři zeleninu obložíme plátky ryby a podáváme s tmavým... více o Zeleninový salát s lososem
Vejce podélně rozpůlíme, vyjmeme z nich žloutky, vložíme je do misky a rozmačkáme vidličkou. Smícháme se sýrem, přidáme drceného lososa, smetanu,... více o Vejce plněná lososovou pěnou
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, papriky na proužky. Rajčata na špičce křížem nařízneme... více o Labužníkova specialita
Lososa nakrájíme na kostičky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, nasekaným koprem, dochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Dáme na 20 minut... více o Tatarský biftek z lososa
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme kostku cukru a necháme vzejít kvásek, který necháme v teple vykynout. Do mísy prosijeme mouku, sůl a sodu... více o Pizza – Langoše
Den předem namočíme čočku do studené vody. Na sádle osmažíme cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu, přisypeme krupici a zalijeme asi 1 a 1/2 litrem... více o Myslivecká latina
Brambory oloupeme a prolisujeme. Z brambor, špetky soli, žloutků a mouky vypracujeme vláčné těsto. Meruňky oloupeme a zbavíme pecek. Místo pecky... více o Meruňkové knedlíky po lechtalsku
Maso pomeleme, přidáme cibuli, česnek, vymačkané žemle, vegetu, sůl, vejce a hladkou mouku. Vše smícháme a dobře propracujeme. Vytvarujeme menší šišky... více o Lahůdková sekaná
Plátky lososa osolíme, opepříme a na másle zprudka osmažíme po obou stranách. Smícháme víno, smetanu, kečup a nastrouhaný sýr. Touto směsí zalijeme... více o Gratinovaný losos
Smícháme mouku, sůl a zalijeme mlékem ve kterém jsme rozpustili droždí a špetku cukru. Uhněteme těsto, které necháme vykynout. Z těsta tvoříme tenké... více o Rychlé langoše
Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky. Osolíme, opepříme, přidáme... více o Špenátové lasagne
Cukr, máslo a žloutky šleháme do pěny. Přidáme vanlkový cukr, kůru, a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Pečeme... více o Bábovka laciná
Plátky lososa osolíme, v mističce si připravíme nakrájený koriandr a petržel (ne celou) a zalijeme šťavou z limetky. Bylinky můžete dávat podle chuti,... více o Losos na francouzský způsob
Pečící plech vyložíme papírem na pečení a potřeme olejem. Osušené porce lososa (já jsem použila zmrazeného) rovněž potřeme olejem, osolíme a vložíme... více o Jednoduchý pečený losos
Šišky omyjeme a vaříme půl hodiny, poté vodu přecedíme, přidáme cukr a vaříme za občasného míchání do zhoustnutí - zkouším kapku na talíři, neměla by... více o Léčivý med malé vyděračky
Mražené kalamáry necháme rozmrazit, chlazené i rozmražené v každém případě prohlédneme a pokud nejsou očištění, tak je očistíme a to tak, že je pod... více o Los Calamares con arroz
Ledový salát natrháme do mísy na malé kousky, přidáme nakrájená rajčata, papriky, okurku, posypeme trochou vegety, pepře, zakápneme olivovým olejem a... více o Jednoduchý lehký zeleninový salát
Stehenní řízky osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi. Potom je vložíme do vymaštěného pekáčku, na každý řízek naneseme vrchovatou lžíci jemně... více o Kuřecí lahůdka
Brambory umyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na plátky. Stejně pokrájíme i vejce uvařená na tvrdo. Polovinou sádla vymastíme pekáč nebo... více o Rybí filé na labužnický způsob
Lasagne uvaříme podle návodu. Hotové scedíme a důkladně propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji. Přidáme mleté maso, sůl,... více o Lasagne s rajčaty
Maso osolíme, poprášíme paprikou, dáme na plech a přiklopíme. V průběhu pečení podléváme bílým vínem. Ke konci pečení přidáme kečup a žampiony... více o Labužníkova kuřecí stehna
Omytého lososa očistíme od šupin, osolíme, potřeme česnekem, kmínem, zakapeme cirtonem a olejem a necháme v chladu cca 2-4 h. Poté obalíme v mouce ... více o Pečený losos
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno