1519
Zeleninu (okurku, papriky a rajčata) očistíme a pokrájíme na středně velké kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo ho nasekáme a... více o Zeleninový salát s česnekem
Z očištěného ledového salátu si necháme 4 celé listy, zbytek pokrájíme na nudličky. Zakysanou smetanu zředíme dle potřeby smetanou (nebo mlékem) a... více o Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou
Celer očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka (můžeme dát do vody i trochu octa nebo citronové šťávy). Pak ho nakrájíme na slabší plátky (4 -... více o Celer s taveným šunkovým sýrem
Brambory oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě, scedíme. Použít můžeme i brambory uvařené ve slupce, které oloupeme a pokrájíme. Na větší pánev... více o Smažené česnekové brambory s těstovinami
Ze zelí odstraníme vrstvu vnějších listů, rozkrojíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na proužky. V hrnci rozehřejeme 2-3 lžice oleje a orestujeme... více o Dušené zelí česko-italské hospodyně
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany rozetřeným česnekem. Dáme do vymazaného pekáčku máslem, nenatřenou stranou nahoru.... více o Utajená česneková krkovička
Cizrnu si namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka (asi 3/4 hodiny až hodinu ). Na troše olivového oleje osmahneme... více o Lahodná cizrna s česnekem
V kastrolu na másle krátce zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a pórek, nakrájený na kostičky. Lehce zpěňte. Zalijte vývarem, provařte... více o Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré
Rohlík pokrájíme na drobno, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Přidáme oloupaná, jemně nasekaná vejce, rozetřený česnek, bylinky dle chuti, sůl a... více o Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem
Omyjte a očistěte celer i mrkev a najemno je nastrouhejte do misky. Přidejte sýr Lučina, pár kapek citronové šťávy, dochuťte solí a pepřem a utřete... více o Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem
Plátky masa po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným nebo rozetřeným česnekem. Dno pekáčku posypeme pokrájenou cibulí a... více o Česneková krkovička na houbách
Maso použijeme dle chuti - vepřové, kuřecí(prsa), hovězí, které nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Plátky potřeme z jedné strany česnekovou... více o Česnekové závitky se slaninou v omáčce
Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme a pod pokličkou podusíme s troškou vody, kterou po změknutí zelí slijeme. Horké dušené zelí posypeme hrubou moukou,... více o Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem
Plec si očistíme, osolíme a trochu víc než jsme zvyklí i opepříme. V hrnci (pekáčku) si rozpálíme olej a plec do něho dáme osmažit ze všech stran... více o Česneková plec
Dáme si předehřát troubu na 200 stupňů Celsia. Čtvrt litru vlažné vody, mouky, prášek do pečiva a sůl smícháme. Můžeme přidat špetku cukru, ale není... více o Celozrnná focaccia bez kynutí
Špekem vyložíme dno zapékací mísy, na které položíme plátky nebo kostky osoleného a opepřeného masa. Maso posypeme pokrájenými houbami a česnekem,... více o Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte nahrubo nastrouhaný celer a na menší kousky nakrájené brambory. Zalijte vývarem, okořeňte... více o Celerová polévka s modrým sýrem
Maso s celerem, cibulí a česnekem pomeleme. Přidáme sůl, pepř, žloutek, kari a dvě lžíce olivového oleje. Z hmoty vytvoříme placky a dáme na páru - 5... více o Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)
Do hrnce dáme máslo, na kostičky nakrájenou cibuli a mouku. Za stálého míchání restujeme asi 7-10 minut. Připravíme klasickou jíšku. Poté přidáme vodu... více o Polévka z medvědího česneku
Ovarovou plec ze všech stran nasolíme a necháme přes noc odležet. Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme cca 1 dcl vývaru nebo... více o Cibulovo-česneková plec
Připravíme si potřebné ingredience. Na pánev: Nasekáme si cibuli (cibuli a půl) a nakrájíme oloupané česnekové stroužky na cca 0,3 cm plátky. Do této... více o Cibulovo-česneková polévka
Česnek oloupeme a půlku hlavičky rozkrájíme po stroužkách na slabá kolečka. Ty orestujeme na rozpáleném sádle či másle dozlatova. Mezitím si nakrájíme... více o Česnečka pro labužníky
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova... více o Vepřové maso s celerem
Celer oloupeme, pokrájíme na 1 - 1,5 cm plátky a povaříme v osolené vodě na skus. Můžeme vařit i ve vodě s citronovou šťávou nebo místo soli můžeme... více o Celer smažený v kořeněné tempuře
Vejce rozšlehejte v misce vidličkou nebo metličkou, osolte, opepřete a přidejte hrst nasekaných listů medvědího česneku. Směs nalijte na mírně... více o Vaječná omeleta s medvědím česnekem
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Přidejte na drobné kousky nakrájené máslo a pomocí nože nebo kráječe na... více o Čedarové sušenky
Z omytých a okapaných česnekových výhonků odstraníme "pacibulky" a pokrájíme je na kratší kousky. Ty pak dáváme do částech do mixéru, přidáme sůl dle... více o Pasta / pesto z česnekových výhonků
Na rozpuštěném másle necháme osmažit hrubě nastrouhanou mrkev, kterou po osmažení posypeme hrubou moukou a ještě krátce za stálého míchání osmažíme.... více o Květáková polévka s česnekovými výhonky
Troubu zapněte na 200 °C. Celer očistěte a nakrájejte na velmi tenké plátky, totéž udělejte i s hruškou zbavenou jádřince. Rozprostřete na plech... více o Pečený celer s hruškami
Celer důkladně omyjte. Všechny záhyby vyčistěte jemným (třeba zubním) kartáčkem, případné zbytky listů ořežte. Kořínky seřízněte tak, aby celer stál... více o Zvolna pečený celer
Vývar zvolíme dle vlastní chuti, kdo se spokojí s bujónem, klidně i ten může použít, ale uzený nebo ovarový vývar je nejlepší a hlavně budeme mít do... více o Česneková polévka (česnečka) s pohankou
Rohlíky pokrájíme na kolečka, na která vidličkou nanášíme pomazánku, do které zapichujeme kolečko klobásy a dozdobíme ještě dle chuti nakládanými... více o Česnekové jednohubky
Máslo s olejem rozpustíme v nepřilnavém hrnci, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání jí osmažíme na světlou jíšku. K té pak přilijeme smetanu... více o Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
V míse smíchejte 350 ml vlažné vody a droždí. Postupně přisypávejte mouku a hněťte, až vznikne hladké nelepivé těsto. Mísu přikryjte utěrkou a těsto... více o Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Než začneme vařit, připravíme si maso i zeleninu. Maso pokrájíme na tenké nudličky, které ochutíme rýžovým octem, kořením na čínu a zaprášíme lžičkou... více o "Čína" s česnekovými výhonky
Kotlety naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a pokmínujeme je. Na rozpálené pánvi nebo v kastrolu si... více o Česnekové kotlety na špeku
Kuře omyjte a důkladně osušte. Nastrouhejte kůru z jednoho citronu, nasekejte petrželku, polovinu tymiánu a rozmarýnu, rozdrťte dva stroužky česneku a... více o Pečené kuře s bylinkami, česnekem a citronem
Změklé máslo smícháme s prolisovaným česnekem a mořskou solí. Necháme ztuhnout v misce nebo stočené do válečku v pečícím papíru v lednici. Podáváme s... více o Jednoduché česnekové máslo
Maso zalijte asi 2,5 l vody. Přidejte jednu očištěnou mrkev, celer, petržel, částečně nakrojenou celou cibuli, koření a lžičku soli. Přiveďte k varu.... více o Česnečka s hovězím
Oloupaná vejce vařená natvrdo nastrouháme do misky společně se sýrem (např. Gouda, horácký...). Struhadlo můžeme použít jak jemné, tak s většími... více o Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem
Do mísy dejte mouku, na kostičky nakrájené studené máslo, vejce a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v kompaktní... více o Sýrový quiche s pečeným česnekem a kadeřávkem
Quinou namočíme na 10 minut do studené vody, pak vodu slijeme, zalijeme novou čistou vodou v poměru 1 : 2 = jeden díl quinoa semínek na dva díly vody ... více o Česnečka z uzeného masa s quinoou
Brambory vařené ve slupce necháme zchladit, pokrájíme je na kostičky a dáme do mísy. Oloupaný celer s mrkví uvařený ve slané vodě také necháme... více o Bramborovo-celerový salát
Na plátky pokrájený salám ještě drobně pokrájíme a v hrnci z něj necháme uvolnit tuk, který nám poslouží k osmažení zeleniny. Pokud ho bude málo,... více o Salámová česnečka se zeleninou
Na sádle nechte zesklovatět cibuli. Poté přidejte šunku a slaninu. Na 20 sekund přidejte nakrájený česnek. Poté zalijte vodou, přidejte bujon a... více o Pořádná česnečka
Listy medvědího česneku přeberte, umyjte a nasekejte na kousky. Rozmixujte společně s hrstí piniových oříšků, trochou olivového oleje a trochou soli.... více o Pesto z medvědího česneku
Listy medvědího česneku umyjte a nasekejte najemno. Máslo nechte změknout do pokojové teploty a pomocí šlehače nebo ruční metly utřete společně s... více o Máslo s medvědím česnekem
1. Ve větším hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte najemno nasekanou cibuli a nechte zezlátnout. 2. Přihoďte na kostičky nakrájený celer,... více o Celerová krémová polévka se schwarzwaldskou šunkou
Kuře očistíme, naporcujeme (můžeme péct i v celku) a osolíme. Porce kuřete dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a celer (cca 600 gramů), případně i... více o Celerové kuře
Palice česneku rozložíme na stroužky, které oloupeme. Plátky masa nebo medailonky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily,... více o Česneková minutka
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s malým množstvím oleje,... více o Cibulovo-česnekové plátky
Pokud neloupané bulvy červené řepy zabalíme do alobalu, neztrácí řepa při vaření šťávu. Celý článek
Nic nebylo nalezeno