2216
Kuřecí maso pokrájíme na velmi drobné kousíčky a dáme do mísy. Přidáme sýr, sojovou omáčku, vejce, solamyl, kari a sůl. Vše řádně promícháme a necháme... více o Báječné kuřecí placičky se sýrem
Dáme si vařit těstoviny. Na pánvičce rozpálíme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli a maso, které okořeníme dle chuti (já použila koření na kuře),... více o Bohatý pekáček s masem a květákem
Vejce vyšleháme s cukrem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k hmotě. Následně vmícháme kysanou smetanu a mléko. Řádně promícháme a vlijeme... více o Bábovka s kysanou smetanou na plech
V menší misce smícháme všechny suroviny na drobenku. V míse smícháme pyré s cukrem a skořicí. Přidáme vejce a prosejeme mouku s kypřícím práškem. Vše... více o Buchta z jablečného pyré
Pokud máte čas, naložte den před vařením kuřecí prsa do halali - kuřecí prsa vložíme do hrnce a zalijeme halali i s nálevem. Pokud se chystáte rovnou... více o Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Masa i slaninu nakrájíme na plátky. Na dno pekáčku rozložíme na proužky nakrájenou cibuli a česnek. Postupně klademe osolené a opepřené plátky masa,... více o Babiččina zbojnická pečeně
Vše nakrájíme na kolečka a vyskládáme do zapékací mísy. Okořeníme a zakápneme olejem. Dáme péct na 250°C. Po 15 minutách zalijeme smetanou. Po dalších... více o Barevný pekáč
Dno pekáčku pokapeme olejem a nasypeme do něj v nízké vrstvě směs pokrájené zeleniny, uzeniny a bylinek. Místo bylinek můžeme použít Adžika koření... více o Barevný (nejen) zeleninový pekáček
Máslo necháme rozpustit, zaprášíme moukou, kterou necháme za stálého míchání jen lehce zrůžovět (uděláme jíšku). Přidáme větvičku rozmarýnu, kterou... více o Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby... více o Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
V míse smícháme vejce s cukrem. Přidáme mouku, mléko, olej s prášek do perníku. Všechno promícháme a utvoříme těsto. Vymažeme a vysypeme si formu.... více o Perníková bábovka s kokosem a čokoládou
Kroupová směs: na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme osmažit uzené na malé kostičky pokrájené a česnek s protlakem. Vše promícháme s... více o Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy
V misce smícháme kokos s kondenzovaným mlékem, vypracujeme válečky a namáčíme v rozpuštěné kvalitní čokoládě, nejvíc se mi osvědčila 50% až 70%, ale... více o Parodie na Bounty
Bulgur uvařte podle návodu na sáčku. (Můj se měl vařit 12 minut v osolené vodě v poměru 1:2 a pak nechat odstát a nasát zbytek tekutiny.) Teplé... více o Bulgurový salát s rudými perlami
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme na slabé plátky pokrájené houby, nastrouhaný česnek a smažíme do té... více o Houbové šišky (placičky) - bylinkové
Do elektrického hnětače vložte všechny suroviny a vypracujte těsto. Můžete je ale docela dobře uhníst i ručně: na pracovní desku udělejte hromádku... více o Masové ravioli s batáty a pažitkou
Cibuli nakrájejte nadrobno, krátce orestujte na sádle, dokud nezesklovatí. Pak přidejte mletou papriku a rajčatovou passatu - dejte pozor, aby se... více o Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Maso pokrájíme na delší silnější hranolky, které opepříme, osolíme, posypeme nasekanými nebo natrhanými bylinkami, zakápneme jemně olejem a necháme... více o Bylinková prsa v šunce
Kachní prsa očistíme, kůži šikmo pokrájíme, ale dáváme pozor, abychom krájeli jen do kůže a neprořezávali se až do masa. Když máme kůži pokrájenou do... více o Bylinková kachní prsa
Kachní prsa očistíme a ostrým nožem do jejich kůže (ne až do masa!) nařežeme mřížku. Prsa pokmínujeme, jemně osolíme a necháme na talířku odpočinout... více o Bylinková kachní prsa II.
1. Všechny ingredience kromě oleje smícháme. Vznikne řídké těsto. 2. Sběračku těsta smažíme na oleji (na fotografii jsou lívance). 3. Podáváme se... více o Babiččiny palačinky
Bulgur uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Nastrouhejte bramboru a řepu, spařte špenát. Vše důkladně promíchejte. Zahustěte moukou, osolte,... více o Bulgurové placky s červenou řepou
Smíchejte hladkou mouku (směs Rumini), prášek do pečiva, cukr a máslo vytvořte drobenku. Zhruba 3/4 množství rozprostřete po plechu s pečícím papírem... více o Bezlepková perníková fantazie
Nejprve rozmixujte v mixéru na jemno, pak přidejte bazalku, avokádo, česnek a olej a rozmixujte do hladka. Pokud necíllíte dosáhnout veganského... více o Avokádovo-bazalkové pesto
Mouku dejte do mísy se špetkou soli. Máslo nakrájejte na kousky a vmíchejte do mouky - jakmile se obalí moukou, rychle jej zpracujte rukama. Ke konci... více o Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Formu na bábovku si vymažte máslem a vysypte moukou. Troubu rozpalte na 180°C. V menší misce smíchejte mouku, kypřící prášek, sodu, sůl a koření.... více o Perníková bábovka podle Máma peče doma
Růžičkovou kapustu zbavte vrchních lístků, řepu, mrkev, dýni a brambory důkladně vydrhněte. Brambory pokrájejte na poloviny či čtvrtiny, kapustičky na... více o Pečená zelenina s bylinkami
Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem. Filet lososa položte na plech a připravte si bylinkovou krustu. V misce smíchejte... více o Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Troubu rozehřejte na 200 °C. Rybí i sójovou omáčku, víno a 2 lžíce cukru prošlehejte v malém pekáčku a doplňte vodou tak, aby bůček byl v omáčce... více o Banh mi - bageta s pečeným bůčkem
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte 4 archy pečicího papíru (asi 35 x 35 cm) a provázek. Do mixéru vložte suroviny na pesto a mixujte, dokud se... více o Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Chilli papričky pokrájejte na kolečka, většinu semínek odstraňte. Skládejte je do sklenic a prokládejte větvičkami rozmarýnu a tymiánu. Všechny... více o Chilli papričky s bylinkami
Párečky nasypeme do zapékací misky a přelijeme je lečem, ve kterém rozmícháme kečup s hořčicí a sojovou omáčkou. Kdo chce pikantnější sos, přidá... více o Párky / buřty v leču
Libovější vepřový bok pokrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme olej, zázvor, česnek, worcester, pepř a trošku osolíme. Vše dobře promícháme a... více o Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a mírně nabobtnala. Smetanu nalijte do kastrůlku, na středním plameni... více o Panna cotta s borůvkovým přelivem
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu i se silným plechem, velkou litinovou pánví nebo pizza kamenem uvnitř. Těsto rozdělte na 3 části. Na lehce... více o Pizza s blumami a parmskou šunkou
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu i se silným plechem, velkou litinovou pánví nebo pizza kamenem uvnitř. Těsto rozdělte na 2 části a na... více o Pizza s pestem a bůvolí mozzarellou
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou půlku cibule, na drobné kostičky nakrájenou mrkev a najemno nakrájený řapíkatý celer.... více o Boloňská pizza
Papriky podélně rozkrojte na poloviny, zbavte semínek. Maso dejte do mísy, přidejte většinu posekané petrželky, nadrobno pokrájenou cibuli, utřený... více o Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou
Králíka očistěte a naporcujte na 6 kusů. Naskládejte je do pekáče a přidejte citronovou šťávu, koření, bobkový list, prolisovaný česnek, sůl, hořčici... více o Pečený králík s citronem a bylinkami
Panenku očistěte a zbavte blan. Z větviček rozmarýnu a tymiánu stáhněte lístky a nasekejte je nadrobno, pepř nahrubo podrťte v hmoždíři. Směs bylin a... více o Bylinková vepřová panenka
Mrkev očistěte, silnější kusy podélně rozkrojte. Růžičkovou kapustu zbavte vrchních lístků a pokrájejte na poloviny. Vše naskládejte na plech vyložený... více o Pečená zelenina s bylinkovým pestem
Troubu i s plechem rozpálíme na 220 °C, následně na plech vysypeme slávky s borovicovým jehličím. Takto pečeme, dokud se slávky neotevřou, což trvá... více o Pečené slávky na borovicovém jehličí
Na lžíci olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a necháme zchladnout. Do mističky si nasypeme lžíci chia semínek a... více o Cizrnovo-žampionové placičky - bezlepkové
Květák rozeberte na růžičky, větší pokrájejte na půlky či čtvrtiny. Růžičkovou kapustu zbavte ovadlých lístků a pokrájejte na poloviny. Zeleninu... více o Batátové pyré s pečenou zeleninou
Mouku rozdělte na 2x 500 g. Připravte si dvě velké mísy, do každé nalijte 400 ml teplé vody, rozdrobte polovinu kostky droždí a vidličkou ho dobře... více o Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Papriky dejte na plech a pečte v troubě pod grilem na maximum. Otáčejte je, aby slupka zčernala. Bude to trvat asi 15 minut. Opálené papriky dejte do... více o Plněný bochník
Plechovky se salkem dejte do hrnce s vodou tak, aby byly zcela ponořené. Vodu přiveďte k varu a vařte asi hodinu. Sušenky nalámejte do food procesoru,... více o Banoffee pie
Kuřecí paličky zbavte přebytečného tuku a naskládejte je v jedné vrstvě do pekáče. V míse smíchejte všechny suroviny na marinádu, zalijte je hrnkem... více o Kuřecí paličky BBQ
Batáty důkladně umyjte, každý několikrát propíchněte vidličkou a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte do změknutí, asi 30–40 minut, záleží... více o Panenka s batátem a pestem
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka. Restujte v hlubším hrnci na 2 lžících oleje asi 5 minut. Přisypte čočku, zalijte... více o Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Troubu předehřejte na 190 °C a plech vyložte alobalem. Batáty i se slupkou vydrhněte, propíchejte vidličkou, potřete olejem a solí a dejte péct do... více o Plněné batáty
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno