1477
Mleté maso dáme do mísy, na velkých slzách struhadla přistrouháme romadur nebo tvarůžky, přidáme smetanu, velmi jemně pokrájenou malou cibuli,... více o Mleté řízky s Romadurem (tvarůžky)
Tvarůžky nastrouháme nebo rozmixujeme. V míse je smícháme s pomazánkovým máslem a majonézou. Nesolíme! Je-li třeba, pomazánku zjemníme troškou smetany... více o Tvarůžková pomazánka s medvědím česnekem
Syrečky nastrouháme do misky, na velkých slzách struhadla, nebo rozmačkáme vidličkou, pokud je máme dostatečně odleželé. Přidáme pomazánkové máslo s... více o Rychlá tvarůžková pomazánka
Tvarůžky nakrájíte na malé kostičky, přidáte pomazánkové máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekanou pažitku, kmín, pepř a sůl. Zalijete pivem a vše... více o Pomazánka z tvarůžků
Listové těsto rozválíme a rozložíme na plech. Švestky nakrájíme na měsíčky a poskladáme hustě vedle sebe po těstě. Smícháme smetany, vejce, trochu... více o Švestkový koláč z listového těsta
Na vále zpracujeme těsto I. a vtlačíme ho do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. V míse utřeme všechny suroviny na těsto II. a navršíme ho... více o Tříbarevný koláč II.
1. těsto: všechny přísady dáme do mísy a smícháme, nejlépe ručně. Vznikne tužší těsto, které namačkáme na plech s vyšším okrajem. Na náplň použijeme 1... více o Tříbarevný koláč
Listové těsto rozdělíme na polovinu, jednu vyválíme a uložíme na plech. Na těsto nastrouháme jablka, posypeme cukrem a skořicí. Žloutky vymícháme s... více o Jablkový koláč s ořechovým těstem
Strouhanku rozmícháme se smetanou. Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přidáváme žloutky. Do vymíchaného krému přidáme strouhanku se smetanou,... více o Třešňový koláč II.
Změklé máslo (ale ne zahřáté, těsto by bylo tuhé), citrónovou kůru a studené mléko vmícháme do mouky, ale nehněteme. Těsto necháme v chladu asi 20... více o Třešňový koláč
Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přidáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší... více o Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky...
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5 cm. Vrch radílkem poznačíme do... více o Koláčky z listového těsta
Vypracujeme klasické kynuté těsto, přikryjeme a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Vyválíme jednu polovinu, uložíme na plech,... více o Jablkový koláč z kynutého těsta
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce. Pak střídavě přidáme mouku,... více o Čokoládový koláč s třešněmi
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 15 minut odpočinout, pak ho vtlačíme do vymazané koláčové (dortové) formy (cca 25 cm), uděláme i vyšší... více o Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
Připravíme si v misce směs, kterou promícháme, solit nemusíme vzhledem ke slanosti sýrů. Listové těsto tence rozválíme, vykrájíme kolečka (např.... více o Sýrové koláčky z listového těsta
Všechny přísady smícháme v míse na hustější těsto (je-li moc husté, přidáme trochu jogurtu). Vylijeme na plech, který vymažeme a vysypeme hrubou... více o Jogurtový koláč s ovocem (těsto bez cukru)
Švestky vypeckujeme a namočíme na 4 hodiny do rumu. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladničky... více o Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Ingredience do spodního těsta, smícháme a uhněteme si bochánek lineckého těsta, které rozválíme na vymaštěný plech, babička dává pečící papír, já s... více o Trojbarevný koláč naší babičky
Z listového těsta vyválíme placku a vložíme do koláčové formy o průměru cca 30 cm. Forma musí být vyložená pečícím papírem nebo vymazaná tukem. Placka... více o Broskvový koláč z listového těsta
Koláčovou formu o průměru 30 cm vyložíme pečícím papírem, popřípadě vymažeme olejem. Listové těsto vyválíme na plát asi 2 mm silný a položíme do formy... více o Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Všechny suroviny na těsto smícháme a umícháme hladké těsto, které vlijeme do vymazaného a vysypaného velkého plechu. Poklademe omytými a dobře... více o Třešňový koláč z podmáslí
Připravte si větší, hlubokou pánev s průměrem cca 30 cm a poklici, která se může dát do trouby. Též poslouží remoska. Trouba by měla být předehřátá na... více o Jablečný koláč "Tart Tatin"
Na vál dáme mouku a nastrouháme na velkém okatém struhadle tuk, přilijeme kvásek a zaděláme polotuhé těsto. Podle potřeby přilijeme mléko. Nenecháváme... více o Koláčky ze 100% tuku
Rozpusťte čokoládu s olejem. V míse třete žloutky s polovinou cukru do světlé pěny. Přidejte máslo a čokoládu a nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z... více o Tmavý čokoládový koláč
Z listového těsta vyválíme placku a nařežeme na čtverečky cca 5x5 cm. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtiny. V misce jablka... více o Jablečné koláčky z listového těsta
Ovoce použijeme dle chuti, kompotované nebo čerstvé, které nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu, např.jablka,jahody. Cukr přizpůsobíme chuti ovoce,... více o Teplý ovocný koláč - rohlíkový
Sušenky umeleme nebo rozdrtíme v mixéru. Máslo, cukr a škrob umícháme, přidáme vejce a mléko. Pak přidáme sušenky, mleté ořechy, mouku, prášek do... více o Linecký koláč trochu jinak
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme olej, jogurt, vanilkové aroma, mouku s kypřidlem. Dobře promícháme a do těsta vmícháme tuhý sníh z... více o "Třešně v těstě" - vláčný koláč
Z uvedených ingrediencí zpracujeme hladké těsto a zabalené do fólie dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice. Pistácie umixujeme v mixéru.... více o Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi
Nejprve si připravíme směs ovoce: v pánvi rozpustíme máslo, na které dáme zprudka orestovat (oloupané a očištěné) ovoce pokrájené na větší kusy... více o Teplý ovocný koláč
Ze surovin na těsto rychle zpracujeme hmotu (nejlépe v robotu, aby se zbytečně nezahřívalo), tu zabalíme do potravinové folie a dáme 30 minut... více o Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
Troubu předehřejte na 180 °C a vymažte plech o rozměrech 28 x 20 cm. Mouku s práškem prosejte do mísy. Máslo zpěňte s cukrem, až bude směs nadýchaná a... více o Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a zabalené do fólie dáme odpočinout do lednice na minimálně 30 minut. Do mísy přes jemné sítko... více o Koláč inspirován tiramisu
1. Připravíme si těsto z mouky, másla, 1 vejce a špetky soli. Moukou posypeme vál, do mouky nakrájíme máslo rovnou z lednice a vklepneme vajíčko,... více o Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)
Z prosáté mouky, cukru, mandlí a nakrájeného másla vypracujte drobenku, pak do ní zapracujte vejce a rukama rychle, aby máslo moc nepovolilo,... více o Mandlové koláčky s třešněmi
Žloutky v míse utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme změklé máslo a třeme do pěny. Pak do těsta vmícháme mouku s kypřidlem, citronovou kůrou... více o Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice. V míse smícháme ricottu,... více o Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole, pak přeneseme na plech a posypeme nastrouhaným (drobně natrhaným) rohlíkem, který pokapeme rozšlehaným... více o Slaný koláč z listového těsta
Máslo nakrájejte na kousky a velmi rychle zpracujte s ostatními přísadami kromě marmelády na pevné těsto. Zabalené do kuchyňské fólie dejte asi na 1... více o Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který potřeme bílkovou pěnou: Bílky vyšleháme se solí na tuhý sníh, do kterého zlehka... více o "Pěnové" koláčky z listového těsta
Žloutky utřeme s moučkovým cukrem a jedním vanilkovým cukrem, přilijeme vlahou Heru a šleháme do husté pěny. Postupně šlehačem přimícháme mléko a... více o Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám
Těsto rozložte na plech a asi centimetrový okraj přehněte dovnitř. V rajském protlaku rozmíchejte utřený česnek a sušenou bazalku a směsí potřete... více o Koláč z listového těsta s rajčaty a chorizem
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu, jinak se těsto srazí. Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte vejce. Až zcela zapracujete... více o Skořicový třený koláč
Mouku nasypeme do mísy a dle chuti nastrouháme čerstvou citrovou kůru, do středu mouky dáme jemně nastrouhané brambory (ty nám zajistí vláčnost těsta)... více o Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Omytá rajčátka rozpůlíme, bylinky nebo rukolu nasekáme, tuňáka slijeme. Čtyři vymazané a vysypané zapékací misky stejnoměrně naplníme rajčátky a... více o Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Listové těsto vyválíme, vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech, potřeme vejcem a poklademe slabými plátky zeleniny dle vlastního výběru.... více o Koláčky s tuňákem
Vychladlé brambory nastrouháme, smícháme se změklým máslem a moukou. Hladké těsto vyválíme na kulatý plát a přeneseme do formy, okraje necháme... více o Bramborový koláč s tuňákem
Začneme těstem. Smícháme dohromady všechny ingredience na těsto, poté necháme chvilku vychladit, cca1-2 hodiny. Dáme hřát mléko, hodíme do mléka bílou... více o Americký koláč s třešněmi a pudingem
Listové těsto vyválíme a dáme na plech s pečícím papírem. Brokolici povaříme a poté na těsto položíme na růžičky rozebranou brokolici, posypeme... více o Brokolicový koláč z listového těsta
Jako první si připravíme těsto. Smícháme mouku, 2 lžíce cukru, špetku soli, Heru a 8 lžic vody a zapracujeme na těsto. Rozdělíme na 2 silnější placky... více o Tradiční jablečný koláč
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno