2256
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme orestovat ze všech stran kostky, nudličky nebo plátky osoleného masa, výpek zaprášíme kari kořením,... více o Dušené maso s dýní
Nejdříve si připravíme mexickou směs (Mexická chuť), kterou podusíme na pánvičce a dáme bokem, dokud nebude připravené maso. Potom si zvlášť podusíme... více o Mexické maso
Maso pokrájíme na kostičky, žampiony na čtvrtky a ostatní zeleninu na větší kostky, plátky, kolečka... Vše dáme do mísy, zasypeme grilovacím kořením a... více o Maso v zelenině z pečícího sáčku
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme z obou stran dozlatova a položíme do vymazané zapékací mísy. Výpek zalijeme vodou (smetanou) a... více o Maso zapékané s cuketou a nivou
Ve střední míse prošlehejte hořčici, vinný ocet a bylinky, přidejte olivový olej. Do marinády naložíme kuřecí prsa krájená na kousky a necháme alespoň... více o Marináda na kuřecí maso s citrusy
Rajčata spaříme, oloupeme a přepůlíme nebo krátce pod poklicí podusíme a následně propasírujeme na pyré. Vložíme do většího hrnce. K rajčatům... více o Zelenina pod maso, do masových směsí...
Kuřecí řízky pokrájíme na menší kusy, osolíme opepříme, přidáme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, lžíci oleje a promícháme. Necháme v talíři odležet.... více o Smetanovo-sýrové kuřecí maso s bramborem
Nakrájíme všechny bylinky, chilli papričky a česnek rozetřeme. Smícháme olej s citronovou šťávou, přidáme bylinky, papričky a česnek a promícháme.... více o Pikantní marináda na maso
Na trošce oleje osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, na kterou následně přidáme na nudličky nebo kostky pokrájené vepřové maso, opepřené a mírně... více o Zázvorové maso s chřestem a steakovým žampionem
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme mleté maso, které během smažení rozebereme vařečkou na drobno. Osmažené maso... více o Mleté maso s ředkvičkami
Slité fazole zalijte čerstvou vodou a uvařte je (nejlépe se saturejkou) doměkka. Sceďte je a prolisujte nebo rozmixujte. Promíchejte s máslem a mlékem... více o Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou
Plátky masa naklepeme, postranách nařízneme, aby se při smažení nezkroutily, osolíme je, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka z obou stran osmažíme.... více o Přírodní maso s cuketou - minutka
Sojové maso si připravíme dle návodu, jen do vývaru navíc přidáme rozmáčknutý česnek. Po uvaření maso necháme okapat, česnek vyndáme, maso pokapeme... více o Sojové maso se zeleninou
Plátek masa naklepeme, osolíme, opepříme a položíme do středu pomaštěného plátu alobalu. Zeleninu očistíme a pokrájíme na středně silné hranolky.... více o Maso z alobalu s kořenovou zeleninou
Zhruba 1 kg vepřového masa řádně osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, vložíme do pekáčku a kolem nasypeme pokrájenou cibuli, rajčata, pokrájený česnek... více o Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením "Divočina" od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím... více o Srnčí maso na smetaně
Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24 hodin. Možno marinovat i kratší... více o Nakládané maso
Na sádle orestujeme cibuli na kostičky. Na to dáme naklepané osolené a opepřené vepřové maso a orestujeme. Přidáme houby, masox a veškeré koření a... více o Vepřové maso na houbách
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dohněda. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, zlehka orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso,... více o Hovězí maso na houbách
Na pánvi orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, přídáme pórek a žampiony a chvilku porestujeme. Zalijeme vývarem a chvilku povaříme, přidáme... více o Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce
Maso nakrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, osolíme, zalijeme marinádou, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny proležet. Marináda: smícháme... více o Medové maso se zázvorem a hruškou
Samotná příprava je poměrně jednoduchá, ale musíte si dát hodně záležet na hygieně. Pečlivě si omyjte ruce teplou vodou, mýdlem (nejlépe... více o Jerky - sušené maso
V pánvi s rozpáleným olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a za občasného promíchání... více o Česnekové maso se slaninou a fazolkami - minutka
Maso pokrájíme, osolíme, okořeníme, jak jsme zvyklí, podlijeme a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme cca 40... více o Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou
Maso nakrájíme na cca centimetrové plátky, naklepeme a naložíme přes noc do soli, pepře a česneku. Před smažením ho na chvíli vyndáme z ledničky (aby... více o Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme osolené, opepřené, na kostky nebo nudličky pokrájené maso a restujeme do... více o Maso na paprice s cuketou a smetanou
Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme, na olivovém oleji spěními cibulku přidáme kuřecí maso a osmahneme za občasného míchání přidáme... více o Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami
Pokrájenou cibuli osmažíme s pokrájeným špekem na malém množství oleje dosklovata. Přidáme pokrájené maso (plátky, kostky...), které osmažíme za... více o Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách
Maso můžeme použít jak vepřové, tak i kuřecí nebo krůtí. Plátky masa neklepeme, na stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení, osolíme a... více o Přírodní maso s hráškem
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okořeníme dle chuti, necháme cca půlhodiny odležet a pak za občasného promíchání osmažíme dozlatova.... více o Přírodní maso se zeleninou
Kuřecí maso rozklepejte a nakrájejte na kostičky. Poté smíchejte s kukuřičným škrobem a nechte odstát. (můžete přidat i 1 lžičku sušeného zázvoru a 1... více o Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme dozlatova. Pak přisypeme pokrájenou cibuli a dále... více o Cibulové (pórkové) vepřové maso
Nejdříve si nakrájím hovězí maso na opravdu tenké plátky (cca 0,5 cm) a ještě rozkrájíme na délku 3-4 cm. Jednotlivé kousky zlehka obalím ve škrobu,... více o Hovězí maso s bambusem a houbami
Do pekáčku nebo zapékací misky dáme pokrájenou cibuli, hrubě pokrájené žampiony (můžeme i plátky), bylinky a nasekaný česnek. Na to naskládáme osolené... více o Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech
Maso pokrájíme na kostičky či nudličky, osolíme, okořeníme kari kořením dle chuti a zaprášíme solamylem (cca 1 lžíce). Na rozpálenou pánev s trochou... více o Kuřecí kari maso s cuketou
Prorostlé vepřové pokrájíme na menší špalíčky a podlijeme vodou. Když se voda vyvaří, přilijeme směs ze sójové omáčky, vína, soli, cukru a zázvoru.... více o Vepřové maso v sójové omáčce s vejci
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky (sousta), hodně osolíme a obalíme v mouce - přebytečnou mouku odebereme. Na pánvi rozpálíme olej a máslo a maso... více o Kuřecí maso se zeleninou
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidáme mleté maso a dále smažíme do rozdrobení masa za častého míchání ... více o Mleté maso na smetaně se sýrem
Papriky pokrájíme na cca 3 - 4 cm široké "kroužky". Papriku zbavenou semínek, kterou nespotřebujeme, například zbylou od stopky nebo špičku, pokrájíme... více o Mleté maso se sýrem pečené v paprice
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou šalotku dosklovata. Přidáme pokrájené osolené, opepřené a mírně pokmínované maso, které za občasného... více o Dušené vepřové maso s kedlubnou
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za... více o Vepřové maso s petrželí
POZOR! NELZE použít hladkou mouku, musíte zakoupit vitální gluten / pšeničný lepek. Při zadávání receptu jsem tuto surovinu nemohl zvolit, protože... více o Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)
Nejdříve dáme maso do mrazáku asi na 2h (krájí se lépe). Pak maso nakrájíme na plátky tlusté asi 3mm. Pokud se nám nějaký plátek bude zdát příliš... více o Domácí sušené maso I.
Kuřecí maso otřete, osolte a okořeňte. Orestujte zprudka na olivovém oleji, aby se maso po povrchu zatáhlo. Vyjměte z pánve. Žampiony nakrájejte na... více o Kuřecí maso na houbách se zapečenými bramborami
Pórek pokrájíme na kolečka a osmažíme na sádle či másle, případně i na jemně pokrájeném uzeném špeku, lehce dozlatova. Přidáme mleté maso a dále... více o Mleté maso s pórkem ve smetanových bramborách
Pro 4 - 5 osob, budeme potřebovat předem uvařit cca půl kila krup. Ty po uvaření scedíme a necháme řádně okapat. Vepřové maso upečeme klasicky, tak... více o Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Opláchnuté kousky krůty osolíme a opepříme, poté kousky poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na oleji. Po chvilce podlijeme vínem, přikryjeme... více o Mlsná krůta
Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Nasekanou cibuli zesklovatíme na rozehřátém margarínu. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s cibulí,... více o Krůta po americku
Krůtu nasekáme na porce, protýkáme slaninou, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme porce krůty, po obou... více o Krůta na víně se zeleninou
Krůtí maso jsem si zbavila kůže, řádně ho oplácla a obalila v bambově soli. Do pečící nádoby jsem si vložila na hrubo nakrouhanou kořenovou zeleninu,... více o Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou
Pokud máte krůtí stehno, vykostěte jej. Změklé máslo smíchejte s bylinkami, česnekem, solí a pepřem. Vmáčkněte krůtě pod kůži a rozprostřete po celé... více o Pečená krůta s čočkovým salátem
Křehká vepřová pečeně s nádherně zlatavou kůrčičkou vypečenou do křupava, to je pochoutka,… Celý článek
Smažené řízky jsou oblíbená česká klasika, je ale pár způsobů, jak je vylepšit a pozdvihnout… Celý článek
Pořádný silný vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky je klasika, kterou většina z nás miluje.… Celý článek
Pokrm původem z Balkánu u nás rychle zdomácněl. Maso napíchané na špejli nebo kovové jehle,… Celý článek
Také se vám často stane, že jakmile začnete grilovat a položíte první kousky masa na sotva… Celý článek
Už jste vyzkoušeli tenhle efektní způsob úpravy pokrmů? Jestli ne, nebojte se toho. Docílíte… Celý článek
Není nad chutnou polévku ze silného a voňavého vývaru a spousty hovězího, které pak ještě… Celý článek
Milujete pečené plněné papriky v rajské omáčce? Pak se vám určitě bude hodit praktický tip,… Celý článek
Mleté maso je oblíbenou součástí našich jídelníčků. Není zas až tak drahé a je poměrně rychlé… Celý článek
Pokud se chystáte připravovat masové fondue, určitě využijete tenhle praktický tip. Báječnou… Celý článek