2391
Brambory očistíme kartáčkem. Každou zabalíme do alobalu a pečeme asi 45 min. Mezitím rozmačkáme nivu, přidáme tvaroh, sůl a pepř a nasekanou pažitku.... více o Pečené brambory se sýrovou náplní
Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme vidličkou a utřeme ji s tvarohem,... více o Brambory se sýrovou náplní
Oloupané, předem uvařené (nebo zbylé od oběda) brambory dáme do mísy a nastrouháme na hrubo nebo rozšťoucháme. Přidáme hrubě nastrouhaný sýr dle... více o Bramborové placky se sýrem po našem
Menší brambory, předem uvařené ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme. Pak brambory přepůlíme a opatrně vydlabeme do hlubších lodiček. Vydlabané... více o Brambory se sýrovou náplní
**Bramborové placky:** Z prolisovaných brambor, mouky, soli a mléka zpracujte tužší těsto. Vytvarujte je jako šišku, odkrajujte z ní kousky,... více o Bramborové placky se špenátovým nákypem
Brambory uvařte ve slupce, nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Vsypte nadrobno nakrájený řapíkatý celer a okurky.... více o Bramborový salát nakyselo
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu). Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou a uvedeným kořením. Hlavičky... více o Nakládané žampiony se sýrem
Velmi drobně nakrájená rajčata promíchejte s limetkovou kůrou, petrželí a mátou. Sýr rozdělte na 16 stejně velkých kousků. Těsto nakrájejte na 16... více o Balíčky s pikantní náplní
Ocet se solí přivedeme k varu a vaříme 2-3 minuty, poté odstavíme a necháme vychladnout.Stroužky česneku krátce spaříme v osolené vodě a lehce... více o Nakládaný česnek
Na mírném ohni necháme v oleji rozpustit cukr, Pikant fix a ocet. Až se cukr rozpustí, stáhneme směs z plotny a necháme vychladnout. Sýr nakrájíme na... více o Nakládaný hermelín II.
Kapra, nejlépe naloženého přes noc ve studeném mléce, osušíme. Připravený alobal rozprostřeme a pokládáme nakrájené podkovy, pokapeme citonem, osolíme... více o Kapr nakládaný ála Prcek
Hermelíny vcelku naložíme na 1 až 2 dny do oleje, aby změkly. Podáváme rozkrájené na osminky, potřené dostatečným množstvím brusinek a s rozpečenou... více o Nakládaný hermelín IV.
Hermelíny podélně rozkrojíme. Jednu polovinu posypeme provensálským kořením, druhou natřeme česnekovou pastou. Na to položíme kolečko cibule a... více o Nakládaný hermelín III.
Cibuli, kousky papriky a okurky vložíme do síta a necháme dobře okapat. Ementál nakrájíme na 3-4 cm velké kostky. Kousky ementálu, zeleninu, rozmarýn,... více o Nakládaný ementál
Hermelín nakrájíme na osm dílků, na kolečka nakrájíme cibuli. Na dno lahve dáme cibuli, kopr, pepř, nové koření a kousek feferonky. Dále vložíme... více o Nakládaný hermelín V.
Omytého králíka naporcujeme, každý kousek potřeme z obou stran hořčicí, narovnáme do pekáčku či remosky, posypeme kořením, mletým kmínem a osolíme.... více o Králík nakládaný
Lilky nakrájíe na kolečka cca 1 cm silná, rozložíme na posolený plech, osolíme navršku a necháme půl hodiny "vypotit". Připravíme si směs na naložení... více o Nakládaný lilek
Zelí nakrájíme na nudličky, řepu nahrubo nastrouháme, cibuli nadrobno nakrájíme, přidáme ocet, cukr, sůl. Vše dobře promícháme a necháme 24 hod. stát.... více o Nakládaný salát s majonézou
Romadúr nastrouháme a utřeme s taveným sýrem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a koření, dobře promícháme. Vložíme do sklenice, zalijeme pivem a... více o Nakládaný Romadúr
Oloupaný česnek nakrájený na půlky případně čtvrtky stroužků protlačíme z boku do celého hermelínu - doporučujeme si nechat hermelín ohřát na... více o Nakládaný celý hermelín
Hermelíny nakrájím na kostičky cca 1x1 cm, česnek na tenoulinké plátečky. Do zavařovacích skleniček dám na dno plátky česneku, hermelín (tak 2-3... více o Náš nej nakládaný hermelín
Uvaříme zvlášť hřiby a zvlášť podusíme cibuli a papriky. Poté vše smícháme a přidáme kečup, olej, ocet, cukr a sůl. Sterilujeme na 100 °C a ihned... více o Nakládaný houbový salát
Hermelíny rozkrojíme podélně. Jednu polovinu natřeme zevnitř provensálskou pastou (nebo posypem provensálským kořením), druhou natřeme česnekovou... více o Nakládaný hermelín po provensálsku
Hermelín překrojený na půl potřeme česnekem a olivovým olejem, posypeme kari, popepříme, posolíme a vyložíme petrželkou. Půlky pak opět spojíme a... více o Nakládaný hermelín I.
Hermelíny podélně rozkrojíme. Jednu polovinu posypeme provensálským kořením, druhou natřeme česnekovou pastou. Na to položíme kolečko cibule a... více o Nakládaný hermelín VIII.
· Re: Hermelín 27.2.2002 18:45:00, Vlasta Vencová -------------------------------------------------------------------------------- Nakládaný Hermelín ... více o nakladany hermelin VII.
Nakrájíme eidam (jakýkoliv, klidně i ten nejlevnější) na malé kostičky a dáme na talířek stranou. Do misky (velikost dle množství eidamu) napustíme... více o Nakládaný eidam ála JÁ :)
Hermelíny rozpůlíte na rovnoměrné poloviny podélně. Pečlivě vydlabej smetanovou část (vnitřek) tak aby zůstala jen okrajová kůrka s plísní. Vydlabaný... více o Nakládaný hermelín extra pikantní
Jako první, si rozkrájíme kapii na opravdu malé kousky. Přidáme k ní sedm stroužků česneku a deset ostrých chilipapriček. Kápneme k tomu pár kapek... více o Nakládaný hermelín dle Ládi Hrušky
Rýži uvaříme doměkka. Brokolici rozebranou na růžičky povaříme 4 minuty v páře. Sýr nastrouháme, šunku drobně nakrájíme. Máslo utřeme se žloutky... více o Rýžový nákyp s brokolicí
Opereme rýži, vložíme do hrnce s vodou a špetkou soli, na prudkém ohni přivedeme k varu, poté snížíme plamen na minimum a vaříme, dokud se voda... více o Rýžový nákyp s broskvemi
Řepu (malou, maximálně do velikosti tenisového míčku - větší bývají dřevnatější) oloupeme, nakrájíme na kolečka (cca 1 cm široké) a uvaříme v osolené... více o Salát z červené řepy a brambor - Balkán
Brambory uvařit ve slupce, oloupat a nakrájet na kousky (nejlépe protlačit sítkem na bramborový salát). Listy špenátu oprat a pokrájet na kousky. Na... více o Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem
Ve velké míse smícháme naklíčené mungo fazole s nadrobno nakrájenou paprikou, lahůdkovou kukuřicí, na jemno nakrájeným pórkem a petrželovou natí.... více o Naklíčené mungo fazole
Z mléka, vajec, hladké mouky vypracujeme hustší těstíčko, osolíme. Sýr eidam nakrájíme na dva asi 1/2 cm plátky, které naplníme šunkou, žampiony a... více o Pastýřský sýr
Sýr nakrájíme na kousky, přidáme utřený česnek a přilijeme olej. Přidáme vegetu, pepř a promícháme. Sýr vložíme do sklenice s uzávěrem a zalijeme... více o Řecký sýr s kořením
Nakrájet tvarůžky na kostky. Uvařit masox, přidat tvarůžky a za stálého míchání na mírném ohni vařit do rozpuštění. Na závěr přidat pepř, pivo, kmín.... více o Tvarůžkový sýr
Omáčka: z mouky, másla a mléka uvaříme bešamel, přidáme sýr a osolíme. Stáhneme z ohně, přidáme rozšlehaná vejce a promícháme. Smícháme nastrouhaný... více o Sýr zapékaný ve fillo těstě
Mezi dva plátky toastového chleba vložíme nejlépe dva plátky toastového sýra (nebo strouhaný sýr - příliš nešetříme), obě vnější strany chleba lehce... více o Grilovaný sýr - rychlý, levný
Těstoviny uvaříme jako obvykle. Na rozpálenou pánev bez oleje dáme slaninu nakrájenou na proužky, orestujeme do zlatova, přidáme česnek a asi půl... více o Těstoviny - slanina, česnek, sýr
Ve větší nádobě (nejlépe kameninové) rozmícháme tvaroh s kořením a solí, zalijeme pivem a necháme přikryté proležet (zrát) při teplotě 18 °C tři až... více o Domácí pivní sýr
V misce utřeme Lučinu, Imperiál, Ramu, zjemníme zakysanou smetanou, případně naředíme mlékem, až vznikne hladká hmota, pak prolisujeme česnek, přidáme... více o Sýr Boursain
Vše společně utřeme v krém a natíráme na plátky sýra, která na sebe vrstvíme. Zabalíme do alobalu, urovnáme a necháme ztuhnout. Krájíme na malé... více o Plněný plátkový sýr
Sýr nakrájíme na plátky a rozložíme na míse. Cibulky nakrájíme na kroužky, česnek rozdrtíme a pepř nahrubo pomeleme. Vše smícháme s vínem a olejem,... více o Marinovaný plísňový sýr
Cukety očistíme, omyjeme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Střídavě jimi ovinujeme malé bochníčky sýra. Plátky cukety opatrně ovineme snítkami... více o Grilovaný kozí sýr
Chléb a sýr nakrájíme na čtverečky, chleba slabě potřeme máslem, sýr posypeme paprikou. Mezi dva chleby dáme sýr, napíchneme na grilovací jehly a... více o Sýr jako ražniči
Játrový sýr, nakrájet na silnější plátky, obalit v trojobalu (sýr ani vajíčka se nesolí) a osmažit. Podáváme s brambory, bramborovou kaší.... více o Smažený játrový sýr
Do každého sýra a salámu vykrojíme stejné kolečko s průměrem asi 4-5 cm a vyměníme je: do sýra vložíme kolečko salámu a do salámu kolečko sýra.... více o Plněný salám a sýr
Všechny sýry nakrájíme na menší kostky, cibuli, feferonky a česnek na plátky, houby nakrájíme a krátce povaříme. Papriky nakrájíme na proužky.... více o Naložený sýr
Rozebrané rybí maso promícháme s ostatními ingrediencemi a dochutíme. Podáváme s opečeným toustem.... více o Sýr cottage s uzenou makrelou
Uzený sýr nejprve obalíme v mouce, poté ve vajíčku a poté ve vločkách. Znovu ve vajíčku a ve vločkách. Dáme péci do trouby na vymazaný a moukou... více o Uzený sýr ve vločkách
Máte rádi pokrmy z hub? Pak jste možná už slyšeli o tom, že by se neměly konzumovat s… Celý článek
Vynikající tropické ovoce s nezaměnitelnou aromatickou, sladkou, kořeněnou a navinulou chutí,… Celý článek
Máme-li sýr tvrdý, a ještě k tomu rozdrobený na kousky, pak nejde téměř vůbec strouhat.… Celý článek
Je nejen chutný, ale i zdravý. A zároveň také jednoduchý na přípravu. Proto si stále častěji… Celý článek
Mleté maso je oblíbenou součástí našich jídelníčků. Není zas až tak drahé a je poměrně rychlé… Celý článek
Ideálním místem pro skladování sýrů je vlhký sklep. Jelikož jej však málokdo z nás má k… Celý článek
Připravujete občas pokrmy z mletého masa? Pak se vám určitě bude hodit tip, jak docílit toho,… Celý článek
Taky tak milujete bramboráky, ale od jejich přípravy vás obvykle odradí pracné a dlouhé… Celý článek
Základem je koupit kvalitní sýr, který by měl mít minimálně 30 % tuku a víc. Aby sýr při… Celý článek
Máte rádi koblihy, šišky obalené ve skořicovém cukru, vdolečky a další sladké smažené dobroty… Celý článek