179
Cuketový základ: na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, osolíme, necháme pustit... více o Cuketová pomazánka ala tatarák
Paličky omyjte, osušte a lehce opepřete i osolte. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a nasekejte.Na pánvi rozehřejte 2 lžíce... více o Kuře tandoori
Do food processoru nasypte mouku, cukr a na kostičky pokrájené studené máslo. Umixujte drobenku. Přidejte vejce a mixujte, dokud se obsah nádoby... více o Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami
Obdélníkovou zapékací formu vyložte pečícím papírem. Moje měla rozměry 20x35cm. Ingredience na těsto rukou zpracujte a natlačte na dno a stěny... více o Malinový tart s mandlemi
Čerstvého pstruha nejprve vyfiletujeme. Nožem nařízneme rybu těsně za prsní ploutví kolmo až k páteři. Ostřím nože pak sjedeme po páteři jedním... více o Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou
Cibuli pokrájejte nadrobno a restujte na troše oleje, přidejte nadrcený česnek a fazole i s nálevem. Ochuťte špetkou chilli a duste, dokud se... více o Tacos s fazolemi
Na trošce oleje nebo rozpuštěného másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i drobně pokrájený řapíkatý celer,... více o Tarhoňa se zeleninou
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na zhruba lžíci sádla osmažit dosklovata. Poté přidáme na kostky pokrájené maso, které osolíme a opepříme. Když se... více o Vepřový perkelt s tarhoňou
1. Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu,olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku. Hmotu začněte zpracovávat od... více o Tažený štrůdl (závin)
Mouku se špetkou soli a změklým máslem zpracujte, poté přidejte 2 vejce a moučkový cukr. Dejte na půl hodiny (nebo na 15 minut do mrazáku) do lednice,... více o Borůvková tartaletka
Tatranky nastrouháme, vymícháme s rozměklým máslem, kakaem, cukrem a rumem. Tuto vypracovanou směs necháme chvíli vychladnout. Pak vyndáme a... více o Tatrankové vánoční kuličky
Všechny přísady promíchejte v šejkru. Koktejl podávejte ve vydlabaných ananasech, vždy na drceném ledu. //**Know-how:** Koktejl, který je typicky... více o Koktejl Mai-Tai
Připravíme si těsto: smícháme mouku, rozpuštěnou heru a najemno nastrouhanou nebo rozmixovanou mrkev. Přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr (a cukr... více o Vláčné mrkvové taštičky
Mouku smíchejte s droždím a cukrem. Pak přidejte sůl a vodu a vypracujte hladké těsto. Nemělo by se vám lepit, podle potřeby přidejte ještě mouku. Dno... více o Chorizové chlebánky - TAPAS
Papričky omyjte a nechte oschnout nebo vysušte papírovou utěrkou. Na pánev nalijte olivový olej (asi 0,5 - 1 cm) a nechte rozehřát. Když je olej... více o Papričky Padrón - tapas
Chorizo (nebo paprikovou klobásku) nakrájejte na kolečka (asi 0,5 cm). Ciabattu nakrájejte na kostky o hraně asi 1 cm a česnek na plátky. Na pánvi... více o Chorizo jednohubky - tapas
Vidličkou několikrát napíchejte chorizo (klobásku), aby se vytvořily menší dírky. Vložte na pánev, zalijte vínem a přiveďte k varu. Pak ztlumte plamen... více o Chorizo na víně - tapas
Na pomoučněném stole rozválíme těsto na slabý plát, na který rozložíme plátky šunky a sýra, které rovnoměrně posypeme Tandoori kořením a pokrájenou... více o Tandoori slaní šneci
Tagliatelle dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu a mezitím si připravte omáčku – netrvá déle než uvaření těstovin. V hluboké pánvi... více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou
Mouku promícháme s cukrem, přidáme změklou heru nakrájenou na kousky a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu cca 30 minut odležet.... více o Tartaletky
Maso pokrájíme na nudličky či kostky a dáme do mísy k očištěné na silnější plátky či slabší hranolky pokrájené zelenině. Vše zakápneme troškou oleje a... více o Tandoori masová směs s kořenovou zeleninou
Tvarůžky nastrouháme, smícháme s pokrájenou bílou částí cibulek, kečupem, tatarkou, kmínem a pepřem. Množství je orientační, záleží na chuti tvarůžků,... více o Olomoucký "tatarák" - pomazánka
Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme (hlavně vepřové), jemně osolíme a potřeme nebo namočíme v kořeněné Tandoori směsi, ve které necháme řízky... více o Jogurtové Tandoori Masala řízky
Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme dozlatova na oleji, přidáme umleté uzené maso, pokrájené kysané zelí a krátce orestujeme. Listové těsto... více o Masové taštičky z listového těsta
Nejprve připravíme těsto (Pâte brisée). V míse smícháme mouku, máslo, hnědý cukr a špetku soli. Přidáváme postupně asi půl sklenice studené vody,... více o Rebarborový dort - tarte
Na oleji orestujte cuketu nakrájenou na půlkolečka. Promíchejte s paprikou, nudličkami cibule, natrhanou čekankou a kukuřicí. Ochuťte a nakonec... více o Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou
Maso osolte, opepřete, potřete olejem a grilujte asi 6 minut z každé strany. Poté nakrájejte na větší kostky. Tortilly lehce zahřejte na suché pánvi.... více o Soft tacos s grilovaným kuřetem
Všechny ingredience na těsto smícháme, až vytvoříme hmotu, tu pak dáme cca na půl hodiny do lednice. Těsto vyválíme a vykrájíme kolečka, které... více o Košíčky jako francouzské tarte
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, pokrájenou cibuli, sůl, smetanu, česnek nebo kořenící směs, čerstvou strouhanku a dobře promícháme. Ze směsi... více o Karbanátky s taveňákem
Panenku rozkrojte na 4 steaky, opepřete, potřete olejem smíchaným s lístky šalvěje a marinujte. Maso grilujte z každé strany 3–4 minuty a teprve pak... více o Panenka s olivovou tapenádou
Posekejte stroužky česneku, do rendlíku nalijte olivový olej, vodu a citrónovou šťávu. Přidejte česnek, kuličky pepře, 1 bobkový list a tymián. Poté... více o TAPAS: nakládané žampióny
Bulgur zalijte vroucí vodou a nechte asi hodinu nabobtnat (pokud spěcháte, můžete ho asi 10 minut povařit). Pak ho slijte a vymačkejte vodu. Mátu a... více o Tabbouleh
Na pánvi na oleji osmažíme jednu jemně pokrájenou cibuli, česnek a slaninu. Přidáme černé fazole a naběračku kuřecího vývaru a zamícháme. Přidáme... více o Mexická polévka Sopa Tarasca
1. Tvaroh dáme do misky, vidličkou rozmačkáme a osolíme. 2. Přidáme lžičku sody, pořádně promícháme a necháme 10 minut odležet. 3. V kastrůlku si... více o Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Brokolici, mrkev a cibuli nasekáme nebo nastrouháme najemno. Brambory nastrouháme také najemno, vymáčkneme z nich vodu, smícháme se zeleninou a... více o Zeleninové placičky s tatarkou
Lilky propícháme jehlicí nebo vidličkou a dáme do trouby péct na vyšší teplotu 220-240 stupňů na 40-50 minut (dle velikosti lilků). Když nám zchladnou... více o Lilkový tatarák
Nakrájíme cibulku a orestujeme na pánvi. Přidáme na kousky nakrájené, osolené a opepřené kuřecí maso a necháme zatáhnout. Poté zalejeme mlékem nebo... více o Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na oleji. Přidáme osmažit na kostičky či nudličky pokrájené, osolené maso. Poté přisypeme pokrájené... více o Kuřecí tandoori směs se zeleninou
Králíka naporcujeme, osolíme a poprášíme kořením Tandoori Masala. Porce králíka dáme na očištěnou a na kostičky (kolečka) pokrájenou, mírně osolenou... více o Králík na zelenině s tandoori kořením
Základem receptu na pomalu dušené kuře, které můžeme připravovat i v hrnci TAJINE, je maso zbavené kůže, ale použít můžeme i maso králičí nebo krůtí,... více o Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Maso pokrájíme na nudličky, okořeníme, promícháme a necháme krátce odležet. Přidáme vejce, solamyl a sůl dle chuti, promícháme a nudličku po nudličce... více o Tandoori masové nudličky - minutka
Mouku promícháme s cukrem, přidáme změklou heru nakrájenou na kousky a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu cca 30 minut odležet.... více o Tartaletky s překvapením
Do kastrolu nalijte 300 ml vody, nasypte cukr a zázvor. Na mírném ohni míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté zvyšte teplotu, přiveďte k varu a... více o Čínské taštičky štěstí s malinovým sorbetem
Do misky dáme zakysanou smetanu. Dále vložíme okurek a cibuli nastrouhanou na hrubém struhadle, prolisovaný česnek, lák z okurek, lžičku kečupu,... více o Tatarka ze zakysané smetany
Prsa očistíme, rozpůlíme na půl a okořeníme podravkou a pepřem (já osobně používám 7 pepřů od Vitany). Cibuli nakrájíme na půl kolečka, špek na... více o Zapečené kuřecí s tatarkou
Nejprve připravte marinádu. Kokosový cukr dejte do pánve se silným dnem a na středním plameni začněte zahřívat. Ve chvíli, kdy se cukr rozpustí,... více o Com Tam – Rýže se zeleninou a marinovanou krkovicí
Namočte tapiokové perly v mandlovém mléce přibližně na hodinu. Vložte tapiokové perly do hrnce (i se zbylým nevstřebaným mlékem), přidejte kokosové... více o Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a mangem
Očištěné václavky pokrájíme, vhodíme do vroucí vody, promícháme, scedíme a necháme okapat. Tarhoňu uvaříme dle návodu na obalu a scedíme. Jemně... více o Václavky na slanině s tarhoňou
Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, sceďte, přendejte do kastrůlku, zakapejte citrónovou šťávou a připravte podle návodu. Okurku zbavtw... více o Tabouleh
Nejprve si kuřecí prsa uvaříme ve vodě tak, aby byla dokonale měkká. Poté je přemístíme na talíř nebo prkénko a roztrháme vidličkou na vlákna. Ve... více o Tacos
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky velikosti 2 x 2 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte sádlo a asi 2 minuty na... více o Perkelt s tarhoňou
Kdo by nemiloval dozlatova vypečené kuřátko s nádherně křupavou kůžičkou. Jak jí ale docílit? Celý článek
Ať už občas připravujete dort, plněné košíčky nebo jiné zákusky s čokoládovou polevou,… Celý článek
Mají skvělé výživové vlastnosti, obsahují velké množství tolik potřebných bílkovin, vlákniny,… Celý článek
Mleté maso je oblíbenou součástí našich jídelníčků. Není zas až tak drahé a je poměrně rychlé… Celý článek
Nadšenců, kteří si pečou vlastní chléb, je mezi námi stále víc. Není to totiž zdaleka tak… Celý článek
Připravujete občas pokrmy z mletého masa? Pak se vám určitě bude hodit tip, jak docílit toho,… Celý článek
Čerstvé ryby jsou vynikající, ne každému je ale příjemné jejich intenzivní aroma. Bohužel se… Celý článek
Jíška je nejstarší a nejznámější zahušťovadlo pokrmů, takže vám její příprava nejspíš nebude… Celý článek
Máte rádi jídlo v čínských restauracích a bistrech? Třeba ty báječné dozlatova osmažené kousky… Celý článek
Hlávkový salát je nejlepší čerstvě sklizený, je nádherně křupavý a příjemně nasládlý. Ne… Celý článek