1640
V míse smíchejte 350 ml vlažné vody a droždí. Postupně přisypávejte mouku a hněťte, až vznikne hladké nelepivé těsto. Mísu přikryjte utěrkou a těsto... více o Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Kuře omyjte a důkladně osušte. Nastrouhejte kůru z jednoho citronu, nasekejte petrželku, polovinu tymiánu a rozmarýnu, rozdrťte dva stroužky česneku a... více o Pečené kuře s bylinkami, česnekem a citronem
Video nájdete na tomto linku: https://youtu.be/1xEx9TFCu44 Zemiaky si nakrájame na približne polcentrimentové polkruhy a dáme variť do osolenej vody.... více o Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)
Nasekejte omytý a osušený tymián, citrony umyjte důkladně pod teplou vodou, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Měkké máslo smíchejte s tymiánem,... více o Bylinkové máslo s tymiánem a citronem
Mouku prosejte se solí a jedlou sodou. Máslo vyšlehejte s oběma druhy cukru do pěny. Vmíchejte vanilkový extrakt a jedno po druhém všlehejte i vejce o... více o Sušenky s bonbony a čokoládou
Čokoládu nalámejte na kousky a nechte spolu s máslem rozpustit. Vymíchejte do hladké směsi a nechte vychladnout. Troubu rozehřejte asi na 175 °C.... více o Čokoládové brownies s marshmallows
Řepu očistěte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka. Vložte do mixéru, přidejte čokoládu, máslo a rozmixujte dohladka – řepa je horká, a proto... více o Čokoládová buchta s řepou
Vodu s octem svaříme, přisypeme čistý obraný rybíz a v octové lázni ho velmi krátce spaříme. Po spaření rybíz scedíme a nasypeme ho do cukerné lázně,... více o Červený rybíz ala brusinky
Remosku o průměru cca 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nebo ji vyložíme pečícím papírem. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme... více o Čokoládová buchta z remosky
Máslo utřete s cukrem a vanilkovými semínky dohladka. Postupně do másla zašlehejte vejce a nakonec mouku předem promíchanou s práškem do pečiva.... více o Cupcakes s borůvkovým srdcem
Jarní cibulku nasekáme na jemni. Povolené máslo smícháme s ostatními surovinami a necháme ztuhnout v chladu v misce nebo zabalené do válečku v alobalu... více o Bylinkové máslo s jarní cibulkou
Brambory důkladně očistěte a uvařte ve slupce. Slijte, osušte, podle velikosti rozčtvrťte nebo rozpulte. Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte... více o Losos a krémové citronové brambory
Z hladké mouky a másla připravte drobenku. Vmíchejte do ní ocet, žloutek a smetanu. Zpracujte v těsto a nechte ho 1 hodinu odležet. Poté vyválejte... více o Kremrolky s krémem z bílé čokolády
Troubu zapněte na 170 °C. Čokoládu a máslo rozpusťte. Vejce šlehejte s cukrem tak dlouho, dokud se nerozpustí. Pak přidejte čokoládu s máslem. Nakonec... více o Čokoládový koláč s oříškovým bezé
Troubu zapněte na 140 °C. Bezé připravte z uvedeného množství bílků a cukru, držte se obecných rad pro bezé. Nakonec stěrkou opatrně vmiste 2x prosáté... více o Čokoládové pusinky z bezé
Brambory vařené ve slupce necháme zchladit, pokrájíme je na kostičky a dáme do mísy. Oloupaný celer s mrkví uvařený ve slané vodě také necháme... více o Bramborovo-celerový salát
Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájenou mrkev a celer na kostičky lehce dozlatova. Pak přisypeme osmažit drobně pokrájenou cibuli a na závěr... více o Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
Brambory uvaříme v osolené vodě a dobře zcedíme. Na másle orestujeme jarní cibulku. Přidáme brambory, které lehce rozmačkáme. Přidáme dle chuti máslo... více o Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
Rozpustíme čokoládu a máslo ve vodní lázni. Rozmixujeme vejce s cukrem a přidáme k nim rozpuštěnou směs. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Plech... více o Čokoládové Brownies
Vychladlé oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme drobně pokrájenou šalotku a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Celer je... více o Salát z fialových brambor s řapíkatým celerem
Troubu zapněte na 160 °C. Dejte vařit asi 1,5l vody. Krém rozdělte do 4-6 malých zapékacích misek, neměl by být po okraj. Ty položte do hlubokého... více o Créme brullé
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Pozor, nepřehřejte ji. Zchlaďte ji na 29°C nejlépe tak, že hmotu budete stále dokola roztírat širokou stěrkou po... více o Bezlepková čokoládová lízátka
Nejdříve přivedeme mléko se smetanou k varu. Jakmile se začnou vařit, sundáme hrnec z plotny a vložíme bobkové listy, rozpůlený a vyškrabaný vanilkový... více o Crème brûlée s bobkovým listem
Libovější krkovici pokrájíme na plátky, mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nekroutily při pečení, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými... více o Bylinková krkovička na černém pivu
Maso prokrojíme a uděláme do něj hlubokou kapsu, ochutíme solí, bylinkami, nasekaným česnekem a do kapsy vložíme i hranolek másla. Pak masovou kapsu... více o Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami
Oloupanou cibuli pokrájíme na klínky a dáme smažit na rozpálenou pánev s trochou oleje. Očištěnou papriku pokrájíme na nudličky a přidáme k částečně... více o Brambory restované nejen s cibulí
Cibuli oloupeme, pokrájíme (na kostičky nebo plátky) a osmažíme na trošce oleje dozlatova. Nepřesmažit, aby nezhořkla! Brambory pokrájíme na slabé... více o Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Pokud máme slaninu tučnější, nepoužijeme olej vůbec a pokud máme libovou, tak pánev jen olejem potřeme. Špalíčky česnekových výhonků v pánvi společně... více o Bylinkové česnekové výhonky
Jemně nastrouhané brambory, sýr a česnek smícháme dle vlastních zvyklostí s majonézou nebo zakysanou smetanou, případně půl napůl. Osolíme a okořeníme... více o Bramborovo-česneková pomazánka se sýrem
Mléko a rozlámanou čokoládu rozpusťte na mírném ohni za stálého míchání a nechte zchladnout. Změklé máslo utřete s cukrem, skořicí a vejci na hladký... více o Čokoládový dort s broskvemi
Cibule pokrájíme a osmažíme na tuku dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájená líčka a osmažíme je dozlatova, pak je osolíme a opeříme, přidáme... více o Bylinkovo-celerová líčka
Ramínko nasolíme, napepříme, v kastrolu orestujeme, vytáhneme a dáme stranou. Na zbylém oleji orestujeme dohněda na kostky (1,5x1,5 cm) nakrájenou... více o Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou
Do masa bez kosti uděláme zářezy, do kterých vetřeme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, tymián a sůl. Takto připravené maso necháme alespoň dvě hodiny... více o Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na plátky pokrájené žampiony, pak přidáme nastrouhaný celer a ještě krátce smažíme za občasného promíchání. Vše... více o Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony
Kapustičky dáme do vroucí osolené vody a dle velikosti kapustiček povaříme 2 - 3 minuty, pak scedíme, prudce zchladíme v ledové vodě a necháme okapat.... více o Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami
Vejce, cukr, vanilkový cukr a olej vyšleháme do pěny, poté přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, lžičku skořice, půl lžičky kakaa a... více o Cuketová buchta se skořicí
Na tuku krátce osmažíme očištěnou, hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a nadrobno pokrájené uzené maso. Přidáme na slabé hranolky pokrájené brambory a... více o Blesková česnečka s uzeným masem
Cukety pokrájíme na špalíčky (v průměru 2,5-3 cm), které jemně osolíme a opepříme, zabalíme do plátků šunky a uložíme do máslem vymazané mísy. Dáme... více o Cuketa v šunce a sýrovém bešamelu
Náplň: na malém množství oleje (sádla) osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené uzené nebo pečené maso, osolíme a opepříme, necháme... více o Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí
Očištěné žampiony pokrájejte a lehce osolené krátce poduste na rozehřátém oleji. Vyjměte a nechte na teple. V oleji poduste oloupané cibulky, osolte,... více o Bramboráčky s žampiony a cibulí
Nové brambory řádně omyjeme kartáčkem a dáme do osolené vody vařit doměkka, pak scedíme, dáme na pánev s rozpáleným olejem a opečeme ze všech stran... více o Nové brambory s česnekem
Asi 1 kg vepřového boku vykostěte a zakrojte do pravidelného obdélníku tak, aby byl všude stejně vysoký. Křížem nakrojte kůži, ze všech stran dobře... více o Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Brambory uvařte ve slupce do poloměkka, oloupejte je a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Vložte ji do vývaru a chvíli... více o Bramborový salát s cibulí
Hladkou mouku smícháme v míse s moučkovým a vanilkovým cukrem, mletými ořechy, které jsme před mletím nasucho opražili v troubě nebo na pánvi a... více o Ořechové bochánky - cukroví
Oloupané, pokrájené brambory dáme uvařit do osolené vody doměkka. Během vaření si na kousku másla osmažíme dosklovata světlé (bílé a světle zelené),... více o Šťouchané brambory s jarní cibulkou
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozšťoucháme. Během vaření si na rozpuštěném másle osmažíme na kolečka pokrájené světlé (bílá a... více o Bramborové placičky s máslovými cibulkami
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se lžičkou soli a čerstvě namletým pepřem. Omytá a osušená líčka očistěte a obalte v mouce. V kastrolu rozpalte... více o Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Brokolici nakrájet na růžičky, cizrnu opláchnout od nálevu, česnek nasekat na jemno, fazolové lusky nakrájet na kousky. V hluboké pánvi rozehřát... více o Brokolice s křupavou cizrnou
Troubu předehřejte na 180 °C. Koláčovou formu vymažte máslem a vysypte ji hrubou moukou. Do pěny vyšlehejte vejce s hnědým cukrem. Přilijte trochu... více o Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O.D.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, dáme do sádlem nebo olejem vymazané remosky, posypeme dle chuti lístečky tymiánu (lze použít i rozmarýn nebo... více o Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Filety z candáta používáme s kůží. Po osmažení je velmi jemná a ani při konzumaci není nutné ji odstraňovat Prakticky nám jen drží velmi křehkou rybku... více o Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno