948
Recept je velmi jednoduchý a nejdůležitější krok je pořádně žaludky očistit. Žaludky ochucujeme v podstatě tím, co máme rádi. Můžeme použít jak koření... více o Pečené kuřecí žaludky
Ovesné vločky zalijte vodou a nechte pár minut bobtnat. Nakrájejte slaninu na kostičky a nechte na středně rozpálené pánvi vypéct, vložte nakrájenou... více o Rizoto netradičně z ovesných vloček se slaninou a žampiony
Troubu rozehřejte na 200 °C. Očištěné brambory uvařte ve slupce, musí zůstat pevné. Oblanšírujte kapustu - vsypejte ji do vroucí vody a po 3 minutách... více o Zapečené brambory s uzeným
Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo, vymačkejte přebytečnou vodu. Přidejte vejce, mléko, mouku, majoránku, kmín, přepasírovaný česnek a na... více o Žampionové bramboráčky
Cereální těsto necháme rozmrazit, vyválíme z něj na pomoučněném stole tři čtverce cca 25x25 cm. Na každý plát nastrouháme vrstvičku starších loupáčků ... více o Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Silnější dva plátky masa si opatrně rozklepeme do větších plátů, které osolíme a posypeme paprikou. Na ně si dáme jeden nebo dva plátky uzeniny a do... více o (nejen) Masové roládky / závitky s vejcem
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažíme na oleji či sádle lehce dozlatova. Pak přisypeme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme a okořeníme pepřem,... více o Dušené zelí - zadělávané
Nastrouháme brambory na hrubo, osolíme, opepříme, přidáme na drobno nasekanou cibuli, majoránku, vejce a česnek. Namícháme klasické těsto na... více o Zapečené kuřecí v bramborákové směsi
Ve velkém zapékacím kastrolu rozehřejte trochu oleje. K kapusty vykrojte košťály, nakrájejte ji na osminky, naskládejte do kastrolu. Přidejte na půlky... více o Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Do misky dáme zakysanou smetanu. Dále vložíme okurek a cibuli nastrouhanou na hrubém struhadle, prolisovaný česnek, lák z okurek, lžičku kečupu,... více o Tatarka ze zakysané smetany
Mouku smícháme v míse s citronovou kůrou, cukry, solí a práškem do pečiva. Do středu uděláme dolíček, do kterého rozdrobíme droždí, přilijeme trošku... více o Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
Očištěnou zeleninu pokrájíme na slabší nudličky. Zelí dáme do mísy, osolíme a promneme silou v dlaních, aby pustilo šťávu. Pak přidáme mrkev a řepu,... více o Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou
Vejce rozklepneme do misky elektrického mini drtiče, sekáčku - chopperu. Přidáme cca 80 gramů mouky, zavřeme a krátce mixujeme/sekáme. Otevřeme,... více o Nejrychlejší zavářka (drobení, strouhání) do polévky
V pánvi rozpálíme trochu oleje nebo sádla. Kotlety nakrojíme po stranách, osolíme, opepříme a osmažíme z obou stran dozlatova. Pak kotlety vyndáme a... více o Kotlety se slaninou a žampiony
V míse vyšlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva. Formu na zajíčka vymažte rozpuštěným máslem a vysypte... více o Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Toastový chléb rozmixujte ve food processoru na drobky, ořechy a sušené ovoce nasekejte nadrobno, vše dejte do mísy a přidejte změklé máslo. Prsty... více o Salát se zapečenou čekankou
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Bílou a světle zelenou část pórku nakrájíme příčně na kolečka, která pak podélně překrojíme na menší kousky a... více o Noky s pórkem a žampiony dle mamky
Hořčici, kečup, worcester a lák vymícháme v kašičku, kterou necháme za stálého míchání v kastrolku přejít varem. Pak odstavíme a necháme zchladnout.... více o Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Na oleji si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které dáme následně osmažit i na nudličky pokrájenou schwarzwaldskou šunku a následně i... více o Kapustové těstoviny - zapékané
Prsa očistíme, rozpůlíme na půl a okořeníme podravkou a pepřem (já osobně používám 7 pepřů od Vitany). Cibuli nakrájíme na půl kolečka, špek na... více o Zapečené kuřecí s tatarkou
Mouku dáme do mísy, do středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr, přilijeme cca polovinu vlažného mléka a střed... více o (ne)Kynutý závin podle Lidušky
Na pánvi s rozpuštěným máslem osmažíme drobně pokrájenou šunku, přidáme vejce, osolíme, opepříme a za častého míchání uděláme řídká míchaná vajíčka.... více o Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Okurku podélně rozkrojte a pomocí lžíce z ní vydlabejte semínka. Pak ji společně s jarní cibulkou nakrájete na nudličky. Z avokáda vyndejte pecku,... více o Letní závitky s arašídovou omáčkou
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Osolíme, opepříme, naklepávat není nutné! Plátky vložíme do pánve s... více o Křenová omáčka se zakysanou smetanou
Brambory nakrájíme na menší kostičky a vložíme na plech s olejem.Přidáme ještě červenou cibuli pokrájenou na proužky, poté posypeme provensálským... více o Špenát trochu zábavněji
Trhanec: žloutky vyšleháme se solí, přilijeme mléko, přisypeme mouku, dochutíme kořením nebo bylinkami dle chuti, dobře promícháme a necháme cca 15... více o Slaný žampionový trhanec
Nejprve dejte vařit brambory. Oloupejte je a překrojte na čtvrtiny. Vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí, asi 20 minut. Ve druhém... více o Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozdělte na poloviny a vyválejte dva stejné obdélníky. Těsto by mělo být tenké asi... více o Skořicoví zajíci z listového těsta
Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem. Poté postupně vmíchejte smetanu. Přidejte mouku a prášek do pečiva. Dobře... více o Mini bábovkoví zajíci
Tofu dobře osušte a pokrájejte na menší kostky. Na pánvi rozpalte asi 2 lžíce olivového oleje a tofu opečte ze všech stran, aby bylo křupavé. Všechny... více o Salát s opečeným tofu a hořčičnou zálivkou
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na plát silný cca 2,5 mm, pokud jsme nekoupili již předem rozválené těsto. Čokoládu rozbalíme a položíme... více o Čokoládový závin - nejrychlejší
Nejdříve otevřeme žampionové konzervy a vylijeme slaný nálev. Poté dáme na plotýnku větší hrnec. Vložíme do něj žampiony, zalijeme rostlinným olejem a... více o Fazolkovo-žampiónová polévka
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso, které vařečkou při smažení rozdělíme od sebe, osolíme, opepříme a... více o Mletá směs se žampiony a hermelínem
Kapie podélně rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Polovinu vypeckovaných oliv nasekejte nadrobno, většinu balkánského sýra nadrobte, čedar... více o Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Troubu rozehřejte na 170 °C. V míse prošlehejte vejce s javorovým sirupem, mlékem, vanilkou, skořicí a solí. Croissanty překrojte podélně i příčně... více o Zapečené croissanty s krémovým sýrem a ovocem
Klasickou velkozrnnou čočku předem namočíme na 30 minut. Čočku uvaříme (každou zvlášť) v bílém víně a ochutíme solí. Po vystydnutí smícháme čočku... více o Salát z barevné čočky s římským salátem, zakysaná smetana s majoránkou
Na rozpuštěném másle krátce osmažíme na plátky pokrájené cibulky (bílou a světlezelenou část), ke kterým přidáme na plátky či klínky pokrájené... více o Žampionová smaženice
Na rozehřátém tuku osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme na kostky nebo plátky pokrájené, osolené a opepřené hovězí maso, které osmažíme ze všech stran.... více o Hovězí na žampionech
Těsto: z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek, který přidáme do mísy s moukou, vanilkovým cukrem, změklým máslem a vejcem. Vypracujeme hladké tužší... více o Motaný makový / ořechový závin
Cibulky očistěte a pokrájejte na kolečka. Žampiony zbavte nečistot a pokrájejte na čtvrtiny. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, cibulky a žampiony asi 4... více o Frittata s rýží, hráškem a žampiony
Z krůtích prsou nakrájejte 4 plátky asi 0,5 cm silné, ty pak podélně rozkrojte, ale nedokrojte, na polovinu. Když je rozložíte, získáte pruhy masa... více o Krůtí závitky se zeleninovým bulgurem
Papriky podélně rozkrojte na poloviny, zbavte semínek. Maso dejte do mísy, přidejte většinu posekané petrželky, nadrobno pokrájenou cibuli, utřený... více o Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou
Mouku prosejte na vál, přidejte moučkový cukr a promíchejte. Do mouky udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce a přidejte na menší kousky nakrájené... více o Základní linecké těsto
Na velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou slaninu a smažte po dobu 5 minut při nízké až střední teplotě. Pak přidejte nadrobno... více o Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Maso nakrájejte na plátky 15–20 cm dlouhé a 1 cm silné, lehce je naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je po celé ploše pestem, přidejte sušená... více o Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Plátky toastového chleba opečte nasucho v troubě a v sáčku nebo ve food processoru nadrťte na drobky. Sýr nastrouhejte, petrželku nasekejte nadrobno.... více o Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Troubu rozehřejte na 200 °C, zapékací formu vymažte máslem a vsypte do ní uvařené těstoviny. Na hluboké pánvi zahřejte olej a restujte cibuli. Až... více o Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, které osolíme, opepříme, posypeme hladkou moukou a dobře promícháme. Pak nudličky nasypeme do hrnce s... více o Pórkové nudličky se žampiony
Nejprve si uvaříme čočku dle návodu s trochou soli. Po uvaření scedíme a propláchneme, necháme okapat a vložíme do dostečně velké zapékací misky.... více o Zapečená červená čočka s kuřecím masem a mozzarellouu
Vyvaríme cestoviny a dáme rozohriať rúru na 220°C. Pokial sa nám vyvaria cestoviny tak si na menšie kúsky nakrájame brokolicu a tiež ju prevaríme v... více o Zapekané cestoviny
Starší bochník chleba, a je jedno, zda bude kulatý, šišatý nebo hranatý si pokrájíme do mřížky. Nic složitého na tom není, jen potřebujeme delší ostrý... více o Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno