750
Do pekáčku nakrájíme na hrubá kolečka 2 středně velké cibule, asi tři stoužky česneku napůl rozkrojené - poklademe je na dno, abychom z nich... více o Vepřový jazyk na divoko
Celá vejce šleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme vlažné máslo, mouku s kypřidlem a aroma, dobře promícháme a nakonec zlehka (už ne šlehačem)... více o Jahodové muffiny II.
Piškoty rozdrtíme nebo pomeleme, přidáme s ostatními ingrediencemi do mísy a necháme chvíli nasát (místo rumu jde použít i mléko). Potom vše... více o Dort, jaký jste ještě neviděli
Na rozpáleném oleji osmahněte kuřecí nudličky, vyndejte a do pánve nalijte 300 ml vody, šťávu a kůru z jednoho citronu, zázvor a cukr. Nechte povařit... více o Citronové kuře s nudlemi s jarní zeleninou
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto... více o Jahodovo-smetanové řezy
Začneme tím, že si formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Já vysypávám kokosem. :) Vymazanou formu vyskládáme sušenkami. Nyní si připravíme náplň.... více o Nepečený jahodový dort
Nejdřív si připravíme piškot. Oddělíme si bílky, vyšleháme je dotuha a při šlehání přidáváme postupně 4 lžíce cukru a žloutky. Mouku do těsta už jen... více o Jahodové řezy se zakysanou smetanou
Z listového těsta vykrojte šest stejně velkých čtverců. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Sýr nakrájejte na plátky a poklaďte jím těsto.... více o Jarní koláčky s hráškem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme zlehka i vyšlehaný sníh z bílků... více o Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o něco hustější než na palačinky.... více o Jahodové lívanečky
Jahody (bez stopek a omyté) dáme do hrnce, hrubě rozmačkáme a krátce povaříme. Osladíme podle vlastní chuti a sladkosti jahod. Ve studené vodě... více o Jahodový dort nebo řezy - nepečený
Z cibule, kořenové zeleniny a oleje připravíme základ. Do připraveného základu dáme omytá játra, které z obou stran osmahneme, přidáme víno, hrnek... více o Vepřová játra na kořenové zelenině
Jáhly několikrát propláchněte a zalijte vroucí vodou. Slijte a dejte do osolené vody vařit na 20 minut. Pak nechte dojít. Mrkev očistěte a... více o Jáhlové placičky s mrkví
Sušené houby zalijte 150-200 ml horké vody a nechte alespoň 15 minut stát. Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozehřejte... více o Jednoduchá játrová paštika s houbami
Povařte poloviny brambor ve slupkách ve vroucí vodě a přidejte 1-2 kalíšky Knorr Bohatý bujón kuřecí. Brambory okořeňte pepřem a paprikou a uložte na... více o Jarní brambory
Pohanku dáme vařit do osolené vody v poměru 1 díl pohanky ku 1,5 - 2 dílům vody. Vaříme cca 2-3 minuty, potom odstavíme, přiklopíme pokličkou,... více o Pohanka se zakysanou smetanou, jahodami a mandlemi
Játra opláchneme pod studenou vodou, necháme důkladně okapat a očistíme od blan. Cibulku pokrájíme nadrobno a dáme restovat na rozpuštěné sádlo.... více o Játrová paštika na pomerančích
Očištěné jahody dáme do kastrolu a rozmačkáme. Pokud nechceme mít v marmeládě kusy ovoce, můžeme jahody rozmixovat. Do jahod přisypeme cukr (není... více o Jahodová marmeláda (džem)
Korpus: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, vodu, aroma, mouku a kypřidlo, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.... více o Jahodový dort s želatinou
Postup závisí od toho, zda chcete mít v džemu kousky jahod a zda vám vadí semínka. Omyté ostružiny a jahody poduste a krátce povařte. Pak rozmixujte a... více o Ostružinový džem s jahodami
Mouky, cukry, sůl, kypřidlo dáme do mísy, promícháme, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které zalijeme vlažným mlékem, olejem, rumem... více o Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
Nejdříve si nakrájejte kuřecí maso na plátky. Pokud nemáte k dispozici pravý vývar na pho polévku, stačí když budete mít vývar zeleninový nebo kuřecí.... více o Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou
Očištěné jahody a třešně dáme do hrnce, přisypeme želírfix smíchaný s cukrem, promícháme a přivedeme k varu za častého míchání od dna. Pokud chceme... více o Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte očištěná a na malé kousky nakrájená játra. Osolte, opepřete, přidejte kmín a krátce orestujte.... více o Sekaná s kuřecími játry
Mascarpone, moučkový cukr, jahody a vanilkovou esenci smícháme dohromady v misce. Z toustového chleba uděláme dva toasty do kterých dáme náplň. V... více o Jahůdkové toasty
Hovězí jazyk přiveďte k varu a seberte pěnu ze sražených bílkovin. Stáhněte plamen a přidejte očištěnou zeleninu a koření. Vařte do změknutí. V... více o Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Nejdříve si připravte náplně. Propláchněte Perfect Dish Spaghetti a nechte na sítku důkladně okapat. Nakrájejte okurku na dlouhé jemné proužky, omyjte... více o Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi
Jazyk uvařte doměkka, oloupejte a nakrájejte na plátky. Rozpusťe máslo a nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Orestujte s moukou. Postupně... více o Křenová omáčka s jazykem
Vejce utřeme s cukrem, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a rozpuštěné máslo(nesmí být horké). Ušleháme do pěny. Těsto nalijeme do formiček... více o Jahodovo-banánové muffiny
Šalotku nasekejte nadrobno a nechte jí na másle zeskovatět. Přidejte na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujte ji dozlatova, zaprašte... více o Kaldoun s játrovými knedlíčky
Játra důkladně očistíme, odblaníme, pokrájíme na požadovanou velikost. Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme... více o Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
Do mléka rozklepneme vejce, přidáme cukry, mouku a kypřidlo a dobře promícháme a vytvoříme středně husté těsto (hustější než na palačinky), které... více o Jahodové lívanečky II.
Jahody umyjte, odřízněte stopky a nakrájejte je na čtvrtiny. Vložte do rendlíku, přidejte med a podélně přeříznutý lusk vanilky a zahřejte. Jahody... více o Lívanečky s horkými jahodami
Rozmixujte několik jahod v mléce s medem a vmíchejte chia semínka. Nechte odstát - mezitím si připravte želé. Jahody nakrájejte na drobnější kousky,... více o Jahodové chia s želé
Těsto Z bílků ušleháme tuhý sníh s trochou cukru. Zvlášť ušleháme žloutky se zbytkem cukru, přidáme olej a vodu. Do vyšlehaných žloutků postupně... více o Výborný jahodový dort
Vejce dejte do kastrolu s vroucí vodou, vařte 7 minut, zchlaďte v ledové vodě a oloupejte. Stonkovou brokolici očistěte, případně podélně rozkrojte a... více o Jarní bramborový salát s vejcem
Smíchejte ovesné vločky, mléko, vodu a semínka z vanilkového lusku ve velkém hrnci nebo pánvi. Za občasného míchání nechte vařit na mírném plameni... více o Ovesná kaše s vanilkou, mandlemi a javorovým sirupem
Brambory nakrájejte na plátky a cibulky rozkrojte podélně. Ve velké pánvi zahřejte olej, přidejte brambory s cibulkou i hráškem a společně restujte... více o Frittata s jarní cibulkou a hráškem
Nastrouhejte zelí a cibulku na plátky. Ředkvičky a kedlubnu nastrouhejte nahrubo Přidejte nasekanou pažitku. Vše pořádně osolte, promíchejte a nechte... více o Jarní salát Jaroslaw
Žloutky dáme do mísy, vyšleháme je s polovinou vanilkového (skořicového) cukru a cukrem krupicí, přimícháme zakysanou smetanu s mlékem a polohrubou... více o Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr a sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, odstavte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu... více o Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Játra očistíme a nakrájíme. Opereme je, osolíme, poprášíme částí koření a necháme 2 hodiny odležet. Na náplň umeleme dohromady vepřové a telecí nebo... více o Prvorepubliková paštika z kachních jater
Játra dle vlastního výběru očistíme a pokrájíme na menší díly nebo plátky. Z nastrouhaného zázvoru a česneku se sojovou omáčkou umícháme v hlubokém... více o Smažená játra s dipem
Těstoviny dáme vařit dle návodu do mírně osolené vody. Poté scedíme, promícháme se lžící másla nebo zakápneme troškou oleje, aby se nám neslepily.... více o Jahodové těstoviny
Pistácie nasucho orestujte na rozehřáté pánvi, asi 3 minuty. Nechte zchladnout a nasekejte. Rebarboru oloupejte, nakrájejte a dejte do kastrolu.... více o Rebarbora a jahody s mascarpone
Připravte pesto. Do mixéru dejte petrželku, oloupaný a nasekaný česnek, zalijte olivovým olejem, osolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Cibuli, mrkev... více o Jarní minestrone s petrželovým pestem
Kedlubny oloupejte a pokrájejte na tenké nudličky. Ředkvičky zbavte listů, umyjte a nakrájejte na půlky či čtvrtiny. Zelí nakrouhejte na tenké... více o Křupavý jarní salát
Rozmačkané jahody (mohou být jak čerstvé, tak zmražené) dejte ohřát do kastrůlku. Přidejte ovesné vločky a mléko a krátce povařte, dokud směs... více o Jahodová ovesná kaše
Jáhly nasypeme do síta a důkladně je propláchneme horkou vodou, pak je nasypeme do většího hrnce, zalijeme mlékem, přidáme 1 lžičky soli, zakryjeme... více o Jáhelník se švestkami
Začněte lokšemi. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Vychladlé je oloupejte, prolisujte nebo na jemno nastrouhejte. Na pomoučněném vále k nim přidejte... více o Husí játra v lokši
Předehřejte troubu na 100 °C. Polovinu másla dejte do zapékací misky a dejte do trouby asi na 10 minut zvolna rozpustit, dokud se nezačne oddělovat.... více o Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno