959
Uvařené brambory nakrájíme na tenké plátky a vyskládáme na dno vymazané zapékací misky a osolíme, opepříme a popraprikujeme. Mezitím si spaříme... více o Zapečené brambory s brokolicí a smetanou
Rozinky předem namočíme do rumu nebo do vody. Nejprve uděláme kvásek. V 200 ml mléka rozmícháme hrubou mouku, droždí, cukr a špetku soli. Zaprášíme... více o Makový závin III.
Kuřecí prsa naložíme do marinády, kterou jsme si připravili z pálivé papriky, grilovacího koření na kuře a oleje. Necháme nejlépe přes noc odležet.... více o Kuřecí prsa se žampiony II.
Do prosáté mouky přidáme tuk, sůl, citronovou šťávu a mléko. Vypracujeme těsto tak, aby bylo lesklé a vláčné. Těsto necháme 1/2 hodiny odležet.... více o Jablečný závin (Camm)
Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky a opepříme. Na másle nebo oleji podusíme na kostičky nakrájenou cibulku do sklovata, přidáme nakrájené maso.... více o Krůtí kostky se žampiony
Plátky masa naklepejte, osolte, posypte mletým pepřem a potřete hořčicí. Na každý plátek masa potom položte plátek šunky, plátek slaniny a kolečko... více o Hovězí závitky
Očištěnou cuketu nebo dýni nastrouháme na plátky. Do vymazaného pekáče dáme 1/3 cukety, posypeme polovinou nastrouhané Nivy, rozložíme druhou třetinu... více o Cuketa zapečená s Nivou
Cuketu bez vnitřku nahrubo nastrouháme, přidáme nasekanou cibulku, rajčata, papriku, koření, rajčatový protlak, část oleje, vodu, nakrájené uzené na... více o Bramborové hranolky zapečené s uzeným a cuketou
Brambory uvařit ve slupce, oloupat a nakrájet na kousky (nejlépe protlačit sítkem na bramborový salát). Listy špenátu oprat a pokrájet na kousky. Na... více o Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na plech, osolíme, dáme péct do trouby dokřupava. Mezitím ohřejeme smetanu, dáme... více o Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. Pekáček vymažeme olejem, dno vyložíme slaninou a pokud se povede, dáme trochu... více o Zapečená cuketa
Do pekáčku dáme olivový olej, na půlkolečka nakrájenou cibuli a naklepané kuřecí řízky, které jsme z jendé strany osolili, opepřili a potřeli... více o Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli
Baklažán oloupeme a příčně nakrájíme na tenké, asi 0,5 cm plátky. Lehce osolíme a opepříme. Žampiony posekáme nadrobno, podusíme na másle nebo... více o Baklažánové plátky s žampionovou směsí
Sýr, majolku a křen dobře vymícháme a kolečka salámu natřeme touto pomazánkou. Stočíme a svážeme pažitkou. Závitky vložíme do chipsů.... více o Závitek v chipsech
Osolená žebírka vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a udusíme doměkka. V kastrůlku svaříme zbývající suroviny a zvolna... více o Vepřová žebírka s medem a zázvorem
V tlakovém hrnci rozehřejeme trošku oleje, osmažíme na něm pokrájený bůček, který jsme poprášili moukou s pokrájenou cibulí a rozporcovaným kuřetem ... více o Kuře s bůčkem na žampionech
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a přeléváme na talířích omáčkou. Omáčka: Na třech lžících oleje orestujeme cibuli dozlatova. Na cibuli dáme... více o Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě na skus, scedíme a promícháme s olejem a ovocem. Pak přidáme horký uvařený pudink a zamícháme. Směs dáme do... více o Zapečené těstoviny s pudinkem
Tvaroh smícháme s křenem a solí. Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do tvarohu. Množství křenu záleží na vaší chuti a na křenu (jaký má říz:-) ). Na... více o Závitky s lehkou křenovou náplní
Těstoviny uvaříme dle návodu. V menším rendlíku uvaříme houby s menším množstvím vody, okořeníme kmínem. Vedle na pánvičce si na oleji osmažíme... více o Zapečené těstoviny co dům dal
Zeleninu i obě tlačenky nakrájíme na větší kousky a smícháme. Salát pak ozdobíme čtvrtkami vajec, kroužky cibule a zakapeme zálivkou z hořčice, soli,... více o Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou
Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme hlívu a orestujeme ji. Směs lehce... více o Zapečená hlíva s nivou
Filety osolíme, v páře uvaříme (krátce) a odložíme. 40 g másla rozehřejeme, zasypeme moukou, krátce orestujeme a zalijeme mlékem, rozšleháme a... více o Zapečené filety s bešamelem
Maso nakrájíme na plátky. Každý plátek naklepeme a obalíme v osolené strouhance, kterou paličkou důkladně zaklepeme. Potom řízky namáčíme do... více o Zatloukané řízky
Do ryb vetřeme koření s utřeným česnekem a necháme hodinu odležet. Pak je vložíme do máslem vymazaného pekáčku na drobně pokrájenou cibuli, poklademe... více o Pečený amur se žampiony a cibulí
Bílky si oddělíme od žloutků a šleháme je do sněhu. Když je sníh skoro hotový, přidáváme postupně cukr a společně dál šleháme do pevného sněhu. Po... více o Zamilovaný dort
Šťovík očistíme, zbavíme stonků, necháme pouze listy, které omyjeme a pokrájíme. Na tuku (přiměřeně, asi jako když smažíte cibuli) šťovík podusíme ... více o Šťovík do zásoby :-)
Vepřové plátky naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a drceným kmínem, zakápneme olejem a necháme odležet (hodina stačí).... více o Vepřové plátky s šunkovými závitky
Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme předem spařená a na kostičky nakrájená rajská jablíčka, omytou, jadřince zbavenou a na nudličky... více o Zapečená krabí pochoutka
Růžičkovou kapustu dobře očištěte a omyjte. Do 3 l vody přidejte sůl a když se začne vařit, vložte růžičkovou kapustu. Vařte ji 8 min. Vodu slijte,... více o Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Maso smícháme s drobně nakrájenou cibulkou, nasekaným česnekem, ochutíme kečupem, pepřem, solí, oregánem. Lasagne vyložíme na dno pekáčku, pokropíme... více o Lasagne s masem a žampiony
Do listového těsta, které si připravíme stejně jako na klasický štrůdl nastrouháme balkánský sýr a posypeme bohatě pórkem. Zabalíme a vrch pomažeme... více o Balkánský listový závin slaný
Řízky si omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Pak je osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na oleji z obou stran. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na... více o Vepřové plátky zapečené s cuketou
Cibuli a špek si pokrájíme nadrobno a společně dáme na olej osmažit dozlatova. Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme orestovat na cibuli... více o Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou
Cibulky oloupeme a zeleninu omyjeme. Uvaříme si nálev dle návodu na Deku, nebo svůj vlastní - osvědčený. Sklenice použijeme větší,nejlépe široké,aby... více o Kusový mix - zavařená zelenina
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka, cibulku osmahneme, přidáme uzeninu a osmažíme. Poté do pekáčku vyskládáme po dně brambory,... více o Zapečené brambory se zelím
Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Otevírací koláčovou formu o průměru 22 centimetrů vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po... více o Koláč ze zakysané smetany
Polovinu mandlových lupínků nasucho opražíme. Těsto rozdělíme na polovinu, každou rozválíme, posypeme opraženými mandlemi, nastrouhanými jablky a... více o Mandlový štrůdl (závin)
Houby si přes noc namočíme do hrnku s vodou. Pak je scedíme a pokrájíme. Cibuli si drobně pokrájíme a na sádle orestujeme dozlatova. Uvařené těstoviny... více o Houbové flíčky-zapečené
Po rozbalení Hermelínu si jeho obal ponecháme, použijeme ho jako ,,misku,, při zapékání. Hermelín rozkrojíme a střed vydlabeme lžičkou - jen tolik,... více o Zapečený hermelín s tvarůžkem
Brambory pokrájíme nožem nebo mřížkovým kráječem. Na pánvi rozehřejeme trošku oleje, na kterém brambory orestujeme dozlatova. Ke konci posypeme... více o Restované brambory - zázvorové
Vařené brambory, uzeninu, papriku si pokrájíme na kostičky. Česnek si pokrájíme na malé nudličky nebo ho nastrouháme. Vše ochutíme solí nebo... více o Uzeninové brambory s česnekem-zapékané
Okurku oloupeme, pokud máme chemicky neošetřenou, zvlastní zahrady, tak nemusíme. Nastrouháme jí na plátky nebo pokrájíme na kostičky (nestrouháme... více o Okurkový salát se zakysankou
Vypracujeme těsto, z mouky, cukru prášku do pečiva, vajec, oleje a vody. Vylijeme ho na vymazaný a vysypaný plech, z toho 1/3 těsta smicháme s kakaem.... více o Pudinkové řezy se zakysanou smetanou II.
1) Z bílků ušleháme sníh, žloutky a cukr utřeme, přidáme mouku, olej, vodu, prášek do pečiva a nakonec bílky. 2) 2/3 těsta vylijeme do vymazaného,... více o Buchta s pudingem, zakysanou smetanou a skořicí
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, slijeme a vložíme do vymazaného pekáčku. Pokryjeme je vrstvou sterilovaného leča, které zalijeme rozšlehanými... více o Zapečené lečo s těstovinami
Na proužky pokrájenou cibuli osmahneme dozlatova na oleji. Plátky masa tence naklepeme, nasolíme, opepříme a posypeme strouhankou. Na každý plátek... více o Závitky s cibulovou náplní
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, posypeme kořením, přidáme plátky česneku, cibuli, scezené žampiony a zakapeme olejem. Vše promícháme a... více o Česnekovo-žampionové masíčko: minutka
Mouku, cukr, sůl, olej smícháme, dle potřeby přilijeme mléko (po lžících) a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme ho a necháme 30 minut odpočinout.... více o Šlehačkový jablkový závin
Spařenou,opranou rýži osmažíme na 20 g másla.Na zbytku másla si osmažíme hrubě pokrájenou zeleninu dle vlastního výběru,pak zaprášíme moukou,ještě... více o Rýžová polévka zapražená-se zeleninou
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit s kmínem do osolené vody (cca 1,5 litru) doměkka. Houby pokrájíme a podusíme na másle s petrželkou, pak dáme... více o Houbová polévka se zakysanou smetanou
Ať už se chystáte připravovat bramborové knedlíky, noky, placky nebo třeba salát, neobejdete… Celý článek
Česnek k české kuchyni patří, při vaření ho používáme téměř denně, skvělý je i do pomazánek,… Celý článek
Není nad chutnou polévku ze silného a voňavého vývaru a spousty hovězího, které pak ještě… Celý článek
Bylinky ke kuchyni a vaření patří odjakživa. Stačí trocha té správné a pokrm dostane hned… Celý článek
Platýz má lahodné bílé maso, které je poměrně tučné, ale velmi jemné, s úžasnou chutí a… Celý článek
Taky tak milujete bramboráky, ale od jejich přípravy vás obvykle odradí pracné a dlouhé… Celý článek
I když každodenní konzumace uzenin není příliš zdravá, kvalitní párek, špekáček nebo klobásku,… Celý článek
Sušené houby jsou nepostradatelnou ingrediencí. Hodí se do polévek, omáček, zapečených a… Celý článek
Máte rádi květák? Způsobů, jak tuhle zeleninu připravit, je celá řada. Vynikající je obalovaný… Celý článek
Když krájíte ovoce nebo zeleninu, které mají hodně šťávy, jako jsou například rajčata, meloun… Celý článek