1358
Jako ozdobu jsem zvolila grilovanou cuketu, grilované bramborové dukátky a čerstvou papriku. Prvně přichystáme maso. Do oleje v misce vmícháme sůl,... více o Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou
-Očistíme si zeleninu. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, salát podélně a rukolu necháme být takovou, jaká je. -Vezmeme si větší misku a začneme tam... více o Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou
Nejdříve si připravte náplně. Propláchněte Perfect Dish Spaghetti a nechte na sítku důkladně okapat. Nakrájejte okurku na dlouhé jemné proužky, omyjte... více o Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi
1. Do misky nalejeme mléko, můžeme přidat i skořici na ovoňeňí.Chleb by mel být trochu tvrdší.Namáčíme ho do mléka a klademe na dno pekáče. 2. Tvarohy... více o Dietní bezlepková žemlovka
Zeleninu očistíme a omyjeme. Zelí, papriku a mrkev pokrájíme na nudličky, cibuli najemno a rajčata na menší kostičky. Zelí dáme do mísy, osolíme a v... více o Barevný zelný salát se zeleninou
Vařené zchladlé oloupané brambory (nejlépe moučné) nastrouháme na jemném struhadle nebo dobře rozmačkáme a dáme do mísy, kam přidáme i řádně vymačkané... více o Bramborové šišky / noky se zelím
Růžičkovou kapustu zbavte vrchních lístků, řepu, mrkev, dýni a brambory důkladně vydrhněte. Brambory pokrájejte na poloviny či čtvrtiny, kapustičky na... více o Pečená zelenina s bylinkami
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozšťoucháme a necháme zchladnout. K rozšťouchaným bramborám přidáme vejce, drobně pokrájená, od... více o Bramborové placky - bezmasé, se zeleninou
Odstraníme blánu žeber, žebra následně omyjeme a osušíme kuchyňskými utěrkami. Následně žebra osolíme a opepříme ze všech stran a takto připravená... více o Pečená žebra v Cole podle Brunety v kuchyni
Cibule oloupejte a pokrájejte nadrobno, na troše oleje je v hlubší pánvi vhodné na pečení v troubě osmažte takřka dozlatova, přidejte nasekaný česnek... více o Masové koule s bulgurem a zeleninou
Z krůtích prsou nakrájejte 4 plátky asi 0,5 cm silné, ty pak podélně rozkrojte, ale nedokrojte, na polovinu. Když je rozložíte, získáte pruhy masa... více o Krůtí závitky se zeleninovým bulgurem
Nakrájejte uvařenou zeleninu na středně velké kusy. Přidejte do pánve s rozehřátým máslem a přímo v pánvi zeleninu ještě rozšťouchejte na jakoby... více o Originální zeleninový britský recept Bubble & squeak
Nudle namočte na 30 minut do vlažné vody. Poté je vložte do vroucí vody a vařte asi 7 minut (nebo podle návodu na obalu). Uvařené nudle prolijte... více o Bun Bo Nam Bo – Nudle s hovězím a zeleninou
Mrkev očistěte, silnější kusy podélně rozkrojte. Růžičkovou kapustu zbavte vrchních lístků a pokrájejte na poloviny. Vše naskládejte na plech vyložený... více o Pečená zelenina s bylinkovým pestem
Květák rozeberte na růžičky, větší pokrájejte na půlky či čtvrtiny. Růžičkovou kapustu zbavte ovadlých lístků a pokrájejte na poloviny. Zeleninu... více o Batátové pyré s pečenou zeleninou
Zeleninu očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev na kostičky a česnek najemno. Ve velkém hrnci zahřejte na středním plameni olej. Nechte na něm... více o Zeleninový boršč
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Papriky očistěte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky... více o Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře nebo v osolené vodě na skus. Scedíme, necháme zchladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout... více o Zeleninový salát s brokolicí
Brambory pečlivě umyjte a pokrájejte na menší měsíčky, kapie očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta, stejně tak cuketu, cibuli nakrájejte na... více o Pečená zelenina s glazovaným bůčkem
Husu dobře očistěte od zbylého peří i přebytečného tuku. Odřízněte konce křídel a z břišní dutiny vyndejte droby. Husu omyjte, osušte a dobře nasolte... více o Pečená husa s brusinkovým zelím
Batáty omyjte a pokrájejte na plátky silné asi 1 cm. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem, osolte a dejte péct do trouby... více o Pečené batáty se zelným salátem a pestem
Troubu začněte předehřívat na 200 stupňů a vezměte si k ruce pekáček tak velký, aby se do něj kuřecí maso vešlo natěsno. Velké mezery mezi kuřecími... více o Kuře se zelím a bramborem
Zeleninu – mrkev, celer a petržel – oloupejte a a nakrájejte ji na kostičky. Připravte si lák: do hrnce nalijte půl litru vody, bílý vinný ocet,... více o Nakládaná zelenina do bramborového salátu
Zapékací mísu vymažeme máslem nebo sádlem. Do mísy nasypeme sterilovanou zeleninovou směs Kunovjanka (lze použít i Moravanku nebo Hradišťanku) i s... více o Kotlety pečené na bramborách se zeleninou
Tři větší papriky dejte na sucho do trouby na 200 – 220°C, pečte zhruba 30 až 40 minut až do chvíle, kdy většina slupky zčerná. Po vytažení plech... více o Těstovinový salát se zeleninou a bylinkami
Připravte zelný salát. Obě zelí nakrouhejte na velmi tenké nudličky, mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Zelí dejte do mísy, zasypte cukrem a solí... více o Křupavé bramboráky se zelným salátem
Ve větší míse promíchejte tymián, papriku a olej. Maso ve směsi důkladně obalte a nechte chvíli stát při pokojové teplotě. Zatím pokrájejte brambory... více o Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami
Brambory dobře očistěte a uvařte ve slupce, oloupejte je a nakrájejte, menší kusy na čtvrtky. Zatímco se budou vařit brambory, nakrouhejte zelí na... více o Bramborový salát s červeným zelím a pestem
Pečivo nakrájejte na kostičky, banán na kolečka, čokoládu nasekejte na malé kousky. Zapékací mísu vymažte máslem. Polovinu pečiva rozložte do zapékací... více o Žemlovka s banánem a čokoládou
Bílky ušleháme mixérem do tuha a postupně přišleháváme po lžících moučkový cukr. Směs zahřejeme za stálého mixování ve vodní lázni. Přišleháme cukr... více o Kokosky - bílé
Fazole propláchneme, zalijeme horkou vodou a 10 hodin máčíme. Pak je ve stejné vodě asi 2 hodiny vaříme. Ke konci vaření je ochutíme špetkou soli a... více o Fazole v bílé omáčce
V míse smícháme prosátou mouku, mletý cukr, vanilkový cukr, citrónovou kůru, špetku soli, žloutky a tuk. Zpracujeme těsto a dáme na hodinu (i déle) do... více o Bílé čokoládové dukátky
Ryby očistíme a zbavíme hlavy a ploutví, naporcujeme na filety bez páteře. Příprava láku: do 2 l vody nalijeme 1/2 l octa, vsypeme deko a 3 lžíce... více o Rybí salát z cejnů a bílé ryby
Těsto: vše smíchat a na plechu upéct. Na částečně vychladlý upečený korpus namažeme rybízovou zavařeninu(nemusíme) a necháme vychladnout. Mezitím si... více o Černo-bílé kokořezy
Pórek rozebereme na jednotlivé vrstvy a spaříme ve vroucí vodě. Pak necháme okapat. Kuřecí plát lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poházíme ho... více o Roláda na bílém víně s tuňákem
Piškoty rozemeleme + změklé máslo, + ml. a vanilkový cuk, rum. Vše smícháme, přidáme či ubereme dle potřeby. Pokud chcete mít ostřejší dáte více rumu,... více o Bílé kokosové kuličky - nepečené
1) Sušenky vložte do plastového sáčku a najemno rozdrťte válečkem (případně je rozmixujte). Dejte do mísy spolu s moukou, solí, máslem, cukrem a... více o Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Brambory pečlivě omyjte a se slupkou nakrájejte na tenká kolečka. Naskládejte na plech, pokapejte asi 2 lžícemi oleje, osolte a pečte při 200 °C... více o Lišky na bílém víně s kotletou
Z hladké mouky a másla připravte drobenku. Vmíchejte do ní ocet, žloutek a smetanu. Zpracujte v těsto a nechte ho 1 hodinu odležet. Poté vyválejte... více o Kremrolky s krémem z bílé čokolády
Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme na nudličky nakrájené batáty i se slupkou a bílou ředkev a orestujeme na másle cca 5-7 minut do měkka. Jakmile je... více o Salát z batátů, bílé ředkve a polníčku
Mandlovou mouku spolu s moučkovým cukrem dobře promíchejte tak, aby směs byla co nejjemnější. Pak ji prosejte přes jemné síto, abyste získali opravdu... více o Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Oddělte spodní a horní část kuřecích stehen, maso osolte, opepřete a lehce zaprašte moukou. Ve větší pánvi vhodné do trouby rozehřejte asi 3 lžíce... více o Kuřecí stehna v bílém víně
Maso vymícháme spolu s vejcem, kořením a 1 dl vody. Zahustíme zelím a strouhankou a vytvarujeme hladké kulaté placičky, které zvolna opečeme na oleji... více o Sekané znojemské biftečky
Mrkev, papriku, cibuli nakrájím na kousky a dám na 10 min. do hrnce na páru. Brambory oloupu, nakrájím na kostky a dám vařit na cca 10-12 min. do... více o Bio lečo aneb jak zabít partnera :)
Nakrájíme si zelí a utřeme se solí, aby pustilo šťávu a zmenšilo objem. Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, odstavíme z plotny a vmícháme papriku.... více o Babiččino zelí na pátek
Čínské zelí nakrájíme na kratší nudličky. Přidáme na drobnější kostičky nakrájené pomeranče a kiwi. Na jemno nastrouhané jablka, mrkev a křen. Štávu z... více o Protichřipková bomba z čínského zelí
Červené zelí vymačkáme a rozkrájíme. Nadrobno nakrájíme cibuli, salám a vejce. Vše smícháme, přidáme majonézu - kdo chce může část vyměnit za bílý... více o Chlebíčkový salát z červeného zelí
Cibuli nakrájíme na tenké dílky. Ve větším kastrolu rozpálíme sádlo a na něm osmahneme cibuli. Zelí propláchneme, vymačkáme vodu a dáme k cibuli.... více o Uzené na hruškách a kysaném zelí
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na oleji opečeme dozlatova. Přendáme na misku a přikryjeme talířem. Ve větším kastrolu opečeme... více o Vepřové kotlety v kyselém zelí
Kysané zelí smícháme s nakrájenou cibulí a mrkví, kterou jsme předtím postrouhali na hrubším struhadle. Přidáme kmín, a osolíme dle chuti. V hrnku si... více o Salát z kysaného zelí
Zelí procedíme v sítu, propláchneme studenou vodou a necháne odkapat. Vložíme do pekáče, na ně dáme naporcované kuře, které jsme posolili, okořenili... více o Kuře na kysaném zelí
Ať už se chystáte připravit zelný salát nebo třeba dušené zelí jako přílohu k pečenému masu,… Celý článek
Je nejen chutné, ale také posiluje imunitu, pomáhá při trávení, jeho šťáva snižuje diabetikům… Celý článek
Nic nebylo nalezeno