1716
POZOR! NELZE použít hladkou mouku, musíte zakoupit vitální gluten / pšeničný lepek. Při zadávání receptu jsem tuto surovinu nemohl zvolit, protože... více o Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)
Nalijte do pánve studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Pak do ní vložte špecle a uvařte podle návodu. Špecle pak proceďte a prolijte studenou... více o Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Cibuli, řapíkatý celer a fenykl očistěte a pokrájejte na drobné kostičky. V kastrolu s širším dnem rozehřejte 2–3 lžíce oleje, vsypte zeleninu a... více o Risotto se špenátem a bylinkami
Vejce pokojové teploty uvařte naměkko, zchlaďte a opatrně oloupejte. Sušené bylinky zakápněte troškou vody, promíchejte a přidejte k mletému masu.... více o Skotská vejce podle The Real Meat Society
Troubu předehřejte na 160 °C, pekáč vyložte pečicím papírem. Oba druhy mletého masa dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte koření a dobře... více o Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Nejprve připravte vepřovou náplň. Mleté maso dejte do mísy, ochuťte jej šalvějí, solí, pepřem a důkladně promíchejte. Dejte stranou. Do rendlíku... více o Pork pie podle The Real Meat Society
Na oleji osmažit cibuli, přidat na kostky nakrájenou červenou řepu a lehce osmažit. Přidat na kostky nakrájenou mrkev, brambory a nahrubo nakrájenou... více o Polévka z červené řepy - se smetanou a krutony
Vhodné jako náhrada pečiva, k pomazánkám, dipům, polévkám, se zeleninou. Vše smícháme a necháme 30 minut bobtnat. Plech vyložíme pečicím papírem a... více o Semínkové krekry s rozmarýnem
Do mísy robotu dejte mouku, sůl a změklé máslo, pomocí háku umíchejte drobenku. Jakmile se suroviny přestanou spojovat, vysypte je na pracovní plochu... více o Quiche s červenou řepou a sýrem
Připravte pesto. Do mixéru dejte všechny suroviny, koriandr použijte i se stonky, a důkladně rozmixujte. Osolte. Konzistenci můžete upravit přidáním... více o Restovaná zelenina se sýrem halloumi
Kuřecí prso potřete olejem, opepřete a zasypejte mletou paprikou. Maso zprudka opečte na pořádně rozehřáté pánvi z obou stran, z každé asi 2 minuty.... více o Smažená rýže Nasi Goreng
Cibuli, papriku a česnek osmažíme na troše oleje do změknutí, v sojové omáčce. Jakmile zelenina změkne přidáme trochu rajčatového protlaku na spojení... více o Rychlá směs na topinky
Náplň: na ořechu rozpuštěného másla osmažíme na nudličky pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a dle chuti drcený kmín a... více o Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Oloupat cibuli, mrkev, kořen celeru (množství je cca stejné tj. podle velikosti cca stejně mrkve, cibule a kořenu celeru) poté vše nastrouhat na... více o Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Hotový vývar vlijte do hrnce a začněte hřát. Trochu ho osolte. Připravte si vložku do polévky: Rozklepněte do misky vajíčka, přistrouhejte parmezán... více o Polévka Stracciatella alla romana
Batáty přepulte podélně, nakrájejte je na silnější plátky a povařte v osolené vodě, asi 5 minut. Poté je slijte a nechte zchladnout. Z cibulek... více o Batátové špízy s cibulkami ředkvičkami
Krůtí prsa pokrájejte na plátky asi 1,5 cm silné. Rozložte je na prkénko, zakryjte mikrotenovou fólií a naklepejte. Řízky osolte, potřete hořčicí a... více o Smažené krůtí řízky
Špek nebo dobrou anglickou slaninu nakrájejte na kostičky, rozehřejte pánev, pomalu začněte špek nebo slaninu vypékat do zlatova a pak nechte odkapat... více o Rychlé bryndzové špecle
K masu přidejte najemno nastrouhaný sýr a nadrobno nasekané lístky petrželky. Jedno vejce prošlehejte s mlékem a přilijte k masu. Osolte ho, opepřete... více o Holandský řízek a šťouchané brambory
Očištěnou zeleninu pokrájíme na nudličky nebo plátky, žampiony na klínky, česnek nasekáme na drobno, slaninu na nudličky nebo kostičky. V pánvi si... více o Rychlá zeleninová směs se slaninou
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce tuku či drobně pokrájeném špeku lehce dozlatova. Přisypeme na nudličky pokrájené hlávkové zelí, ochutíme... více o Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Filety nejprve zbavíme kůže, osolíme a nakrájíme na kousky, které půjdou napíchnout na jehlu. Citrón omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na grilovací... více o Rybí špíz s nudlemi shirataki
Kuřecí prsa nebo stehenní řízky pokrájíme na menší medailonky, které mírně osolíme a opepříme. Před máčením v těstíčku je obalíme v hladké mouce. Nivu... více o Sýrové kuřecí řízečky
Do šťávy z půlky citronu přidáme pepř a kmín. Losos touto směsí potřeme a necháme chvíli marinovat. Brambory uvaříme do měkka a slijeme přebytečnou... více o Restovaný losos se šťouchanými brambory a tvarohovým dipem
Maso pokrájejte na kousky velikosti sousta, dejte do misky, přidejte po dvou lžících sójové a rybí omáčky a nechte asi 10 minut odpočinout při... více o Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Filety na hranolky mohou být s kůží i bez. O něco více se ale hodí ty bez kůže. Pokud máte filety s kůží, odstraňte ji podle návodu – u sumečka to... více o Rybí hranolky ze sumečka afrického
Pořád jsem zkoušel různé typy receptů na rýži, která se krásně sype a dobře chutná. Vyzkoušel jsem vše. Pečenou, v hrnci pod pokličkou, restovanou,... více o 100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
Řepu i jablko oloupejte a nakrájejte na kostky, zázvor najemno nastrouhejte. Vše dohladka rozmixujte s citronovou a jablečnou šťávou, konzistenci... více o Smoothie z červené řepy a zázvoru
Ředkvičky důkladně očistěte. Odkrojte lístky a nakrájejte je nahrubo, bulvy pokrájejte na tenká kolečka. Sýr dobře umíchejte s nadrceným česnekem,... více o Toasty se sýrovo-ředkvičkovou pomazánkou
Ředkvičky pečlivě očistěte, odkrojte lístky. Pár lístků i bulev si odložte na ozdobu, ostatní nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli pokrájejte najemno,... více o Smetanová ředkvičková polévka
Troubu předehřejte na 160 °C. Do mísy robotu dejte bílky, balonovou metlou je našlehejte do pěny a poté za stálého šlehání přidávejte cukr. Vznikne... více o Sněhová roláda
Nejprve připravíme náplň. Začneme tím, že nasekáme pažitku. Vejce nastrouháme najemno. Smícháme je s pomazánkovým máslem a přidáme hořčici, majonézu a... více o Sýrová roláda
Na hluboké pánvi rozpálíme olej a přidáme vařenou rýži. Pokud rýže ještě není osolená, přidáme sůl. Necháme chvilku smažit a přidáme sojovou a... více o Smažená rýže
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno