699
Zapékací misku vymažeme máslem vlijeme kysanou smetenu. Vejce oparně vyklepneme do smetany osolíme, posypeme nasekanými sardelemi, pažitkou a trochou... více o Zapečená vejce pikantní
Vejce nakrájíme kráječem na plátky. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Do vymazaného pekáče uložíme vrstvu vaječných plátků, posypeme polovinou... více o Holandská vejce
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme je. Do formiček s kulatým dnem nalejeme trochu aspiku a necháme ztuhnout. Každé vajíčko osolíme, obalíme tenoučkým... více o Vejce v aspiku
Zpracujeme směs z mletého masa a ostatních ingrediencí, vejce podle počtu porcí uvaříme na tvrdo, oloupeme, a zabalíme buď celá nebo půlky do směsi z... více o Pštrosí vejce III.
Na drobně nakrájené zpěněné cibulce osmahneme játra nakrájená na hranolky, pokapeme dvěma lžícemi červeného vína a krátce podusíme. Do játrové směsi... více o Sázená vejce s játry
Vodu s octem, solí a kořením 5 minut povaříme, přidáme na nudličky nakrájené papriky a necháme přejít varem. Ihned papriky vyjmeme. Oloupaná vejce... více o Marinovaná vejce
Jogurt ochutíme solí, prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, promícháme a vlejeme do hlubokého talíře. V kastrolku převaříme 2-3 cm vody se solí a... více o Ztracená vejce v jogurtu
Všechny ingredience na omáčku smícháme a vaříme 30 minut (jednotlivé ingredience dáme podle chuti). Vešleháme škrobovou moučku, přecedíme a necháme... více o Pikantní vejce
Zapékací misku nebo pekáč vyložíme plátky anglické slaniny, poklademe plátkovým sýrem a na něj rozklepneme celá vejce. Zalijeme mlékem s kari kořením... více o Kovbojská vejce
Na pánvičku dáme olej a nadrobíme droždí. Čekáme, než se droždí oddělí od tuku a přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, smažíme, až cibule má... více o Vejce s kvasnicemi
Vejce uvaříme na tvrdo. Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata i s nálevem (čerstvé oloupeme a v troše vody krátce... více o Vejce v červené omáčce
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a uložíme do sklenice, kterou můžeme uzavřít. Připravíme si marinádu. Víno, ocet a sůl přivedeme prudce k varu. Pak... více o Naložená pikantní vejce
Pánev potřeme lehce olejem, vyložíme anglickou slaninou a opečeme, rozklepneme na ni vejce (jako volská oka), osolíme, opepříme, posypeme na kolečka... více o Vejce se slaninou a sýrem
Vejce oloupat a nakrájet na kousky, přidat nakrájenou okurku,cibuli na proužky, dle chuti křen a majonézu, mírně osolit a trochu pepře. Promíchat,... více o Vejce v křenové majonéze
Čtyři vejce uvaříme natvrdo. Mleté maso dáme do větší mísy a dobře propracujeme se zbylými 2 vejci, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Rohlíky... více o Skotská vejce II.
Na másle si zpěníme cibulku. Až zesklovatí přidáme k ní dvě rozšlehaná vejce ochucená solí a pepřem dle chuti. Mícháme, až se nám vejce začnou srážet,... více o Sýrová míchaná vejce
V pánvi rozpustíme máslo. Přidáme kukuřici a pórek pokrájený na kolečka. Osolíme, dochutíme solí a provensálským kořením. Směs promícháme, pánev... více o Vejce s kukuřicí a pórkem
Na pánvi rozpálíme máslo, do 2 dcl skleničky nalijem trochu olivového oleje, vyklepnem vejce, opepříme, osolíme, vložíme 1,5 lžíce hořčice (můžete i 2... více o Míchaná Vejce Šunka alá hořčice
Cibuli a česnek oloupeme, žampióny očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek a žampióny na plátky. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a na něm... více o Vejce s kari omáčkou
Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme vejce, tavený sýr, rajčata, sůl a pepř. Připravujeme jako klasická míchaná vejce do ztuhnutí. Nakonec můžeme... více o Míchaná vejce s rajčaty (šakšuky)
Z mletého masa, vejce, koření, česneku, hořčice, strouhanky a rohlíku zpracujeme směs - dáme stranou odležet. Uvařená vejce lehce nakrojíme a... více o Schovaná vejce
Do rendlíku dáme vařit vodu s octem. Do vroucí vody opatrně rozklepneme jedno vejce po druhém. Vždy počkáme, až se bílek kolem žloutku dokonale srazí,... více o Vejce na kyselo
Nejprve dáme vařit brambory na osolené a okmínované vody, mezitím připravíme omáčku - z oleje a mouky vytvoříme jíšku, kterou zalejeme mlékem, mícháme... více o Vejce na ztraceno
Vejce uvaříme na tvrdo , oloupeme vejce vyloupneme žloutky a naplníme kaviárem.... více o Vejce s kaviárem
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky a rozetřeme je s máslem a smetanovým sýrem. Osolíme,... více o Vejce plněná smetanovým sýrem
Rozřízneme vejce. Žloutky rozetřeme se sýrem, máslem a hořčicí. Ochutíme a vyšleháme do pěny. Směsí naplníme bílky a ozdobíme zeleninou.... více o Plněná vejce
Vejce uvaříme nahniličku, pak je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a v prosáté strouhance. Smažíme je na tuku dočervena. Obkládáme dušenou zeleninou ... více o Vařená vejce - smažená
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, pomačkáme, přidáme horké mléko, poloviční dávku másla a vyšlehame hladkou bramborovou kaši... více o Vejce zapečná v bramborové kaši
Každý plátek veky potřeme máslem. Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který navrstvíme na plátky veky. Uprostřed sněhu uděláme jamku, vložíme do... více o Vejce v hnízdě
Brambory nakrájejte na kousky a dobře omyjte, aby se vyplavil škrob. Osušte a osmažte, dejte stranou. Oloupanou cibuli nechte spolu s česnekem smažit... více o Vejce à la flamenca
První dáte na pánvičku trošku oleje a potom přidáte papriku. Po chvilce přidáte vajíčko. A potom tam dáte lahůdkovou cibulku. Necháte 3 minuty vařit,... více o Výborná vejce
Do hrnce nalijeme 2,5 cm vody, kterou zahřejeme tak, aby ode dna stoupaly bublinky. Do žáruvzdorné mísy dáme máslo, rozklepneme vejce a posolíme. Mísu... více o Vláčná míchaná vejce
Maso, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme olejem, přidáme ústřicovou omáčku, trochu vegety. Vajíčka rozklepneme do směsi,... více o Krůtí vejmysl
Brambory (stejně velké) řádně očistíme, usušíme, uděláme do nich hlubší zářezy (čím víc, tím lépe), ale dáme pozor, abychom brambory neprokrojili!... více o Bramborové vějíře (harmoniky)
Jablka zbavíme jadřinců, oloupeme a nastrouháme do misky. Můžete si vybrat, zda je nastrouháte na jemno nebo nahrubo. Křen nastrouháme na jemno.... více o Vejmrda
Připravte vejmrdu. Oloupejte křen a jablka, obojí nastrouhejte najemno a promíchejte. Ochuťte octem, cukrem a solí, pak dejte odležet do chladu.... více o Vinná klobása s vejmrdou
Dýni přepůlíme, vydlabeme měkký semínkový střed a ostrým nožem do ní uděláme hluboké zářezy, které nesmíme dokrojit. Je dobré si udělat například z... více o Plněná dýně (harmoniky / vějířky) mletým masem
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby.... více o Vepřové ragú z mletého masa
Čajové šálky důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a velmi důkladně vysypeme strouhankou. Strouhaný sýr se salámem smícháme s vejci.... více o Smažený sýr bez smažení - verze II.
Víno přivedeme k varu a vylouhujeme v něm sáček koření nebo skořici a hřebíček, necháme louhovat do vychladnutí (můžeme svařit večer a do těsta dáme... více o Bábovka nebo věnec z červeného vína
Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na másle a oleji. Rajčata nařízneme, ponoříme na chvíli do... více o Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Panenky omyjeme a nakrojíme na půl. Podusíme houby do měkka a zahustíme jedním vajíčkem. Rozválíme listové těsto na velký plát na těsto položíme 2... více o Zapečená vepřová panenka v listovém těstě
Maso osolíme, okmínujeme a dáme na rozpálený olej opéci. Opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté. Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme.... více o Dušené vepřové v zelí
Kotlety naklepeme, osolíme, jemně okořeníme kari a po obou stranách je zprudka na oleji opečeme. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple. Na zbylém... více o Vepřové kotlety s kari a žampiony
Maso ostrým nožem rozřízneme na 1-2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně naklepeme. Maso osolíme,... více o Roláda z vepřového masa
Z rajčat sloupneme kůžičku a nakrájíme na stejné díly stejně jako vypeckované mango. Maso nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme v oleji, přidáme cukr... více o Vepřové na rajčatech s mangem
Játra nejprve důkladně omyjeme studenou vodou, odstraníme všechny blány a nakrájíme na silnější plátky. Ty pak mírně naklepeme a podle chuti opepříme.... více o Pikantní vepřová játra
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme.... více o Vepřový guláš
Očištěné a omyté zelí nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi... více o Vepřové medailonky s čínským zelím
Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Očištěný košťál nakrájíme na kostičky. Také mrkev očistíme a nařežeme podélně na plátky. Maso omyjeme a... více o Vepřový řízek s holandskou omáčkou
Oloupeme šalotky a nakrájíme na kostičky. Zalijeme je pivem, přidáme kečup, protlak, pepř, sůl i cayenský pepř a zamícháme. Očistíme a omyjeme plátky... více o Marinovaná vepřová kýta
Jednoduché, levné a rychlé na přípravu. Použít je můžete jako samostatný pokrm, skvělé jsou i… Celý článek
Nic nebylo nalezeno