Sušené papričky zalijeme vroucí vodou a necháme je chvíli nabobtnat. Mezitím na suché pánvi chvilku prohodíme suché koření, aby se rozvonělo.
Vodu z...
více o Harissa pasta
Cukety omyjte a škrabkou na zeleninu nakrouhejte na dlouhé tenké plátky. Začněte na jedné straně, cuketu obraťte o 90° a krouhejte dál. Opět otočte a...
více o Kořeněné cuketové pickles
Meloun nakrájejte na čtvrtky nebo osminky, podle velikosti. Každou část ještě příčně pokrájejte na plátky a odkrojte slupku i s bílou částí.
Gril...
více o Salát s grilovaným melounem
Cibuli, česnek a zázvor oloupejte. Cibuli s česnekem nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Batáty oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta...
více o Voňavé batátové karí
Cibuli pokrájejte nadrobno, česnek nasekejte, zázvor nastrouhejte, brambory oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta, květák rozeberte na...
více o Indické zeleninové karí
Z cibulí sloupněte suchou svrchní vrstvu a rozpulte je, zázvor rozkrojte po délce. Obojí řeznou stranou nasucho opečte. Maso ve větším hrnci zalijte 3...
více o Kuřecí "pholévka"
V hmoždíři nadrťte římský kmín a koriandr s trochou soli. Avokádo rozkrojte a zbavte pecky. Česnek oloupejte a naplocho nožem rozmáčkněte. Jarní...
více o Avokádový hummus
Nejprve rozdrťte v hmoždíři kardamom a semínka zbavte tvrdých slupek. Přidejte badyán a hřebíček a podrťte na jemno. Přidejte ostatní suroviny a...
více o Massaman kari pasta
Česnek oloupejte, zázvor dobře umyjte. Všechny suroviny utřete dohladka v hmoždíři nebo v mixéru.
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D....
více o Vindaloo pasta
Mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká půlkolečka. Polovinu koriandru nasekejte. Vše promíchejte s mrkví ve...
více o Mrkvové placičky
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechnu zeleninu i česnek očistěte, nakrájejte na kusy velké přibližně 2 cm a rozložte na plech vyložený pečicím papírem...
více o Květáková polévka s cizrnou
Propláchnutou čočku 8 minut povařte. Rozehřejte ghí a nechte na něm rozvonět kurkumu, koriandr a kmín. Nechte zesklovatět nasekanou šalotku, přidejte...
více o Dhal s mušlemi
Zeleninu na pastu nakrájejte na kousky, limetkové listy a citronovou trávu nasekejte, koření nadrťte v hmoždíři a vše rozmixujte s mlékem.
V hrnci...
více o Thajské žluté zeleninové kari
Avokáda oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte propláchnutou cizrnu, tahini i drcený česnek a vše dobře rozmixujte.
Dochuťte solí, pepřem a...
více o Placky s humusem z avokáda
Rýži uvařte podle návodu.
Jemně nasekejte chilli, v hmoždíři najemno nadrťte hřebíček a skořici. Cibuli nakrájejte na kolečka, česnek najemno. V hrnci...
více o Kachna na kari
Troubu zapněte na 200 °C.
Celer očistěte a nakrájejte na velmi tenké plátky, totéž udělejte i s hruškou zbavenou jádřince.
Rozprostřete na plech...
více o Pečený celer s hruškami
Slaninu nakrájejte na kostičky a spolu s nadrobno nasekanou šalotkou orestujte. Vmíchejte jarní cibulku a nechte vychladnout. Promíchejte s mletým...
více o Králičí karbanátky s bramborovou kaší
Hovězí kosti vložte do většího hrnce a naplňte vodou. Přiveďte k varu a vařte 8 minu, dokud nahnědlá pěna nevyplave na povrch hladiny. Poté slijte a...
více o Vietnamská polévka
Na sádle orestujte nasekanou cibuli, přidejte na menší kousky nakrájené maso, osolte a nechte zatáhnout. Podlijte vínem a redukujte při nižší teplotě,...
více o Hovězí líčka s kari omáčkou
Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 5 cm (jako na guláš). Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli a česnek na plátky....
více o Dušené jehněčí na limetkách
Jednu hrušku rozpulte, polovinu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (zbylé hrušky použijete na ozdobu), cibulku nakrájejte na plátky. Několik...
více o Tvarohová pomazánka Obazda s hruškami
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a osmahneme do zlatova na olivovém oleji a přidáme rozdrobené hovězí maso. Když je maso hotové, přidáme všechno...
více o Pravé Chilli con carne II.
Zelné listy povaříme 4 min. ve slané vodě, necháme odvapat na nakrájíme na 7 cm široké pruhy. Na každý pruh dáme 1 lžičku jemně strouhaného křenu a...
více o Nakládané pikantní zelné závitky