Maso dobře očistěte, zbavte všech blanek, nakrájejte na větší kostky a umelte. Šalotku a jarní cibulku nakrájejte najemno. Petrželku a okapané kapary... více o Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Na oleji 8–10 minut opékejte cibuli. Přidejte česnek, po chvilce i špenát a nechte jej 4 minuty zavadnout. Důkladně promíchejte. Zchladlý pak se... více o Špenátový dip
Všechny ingredience smíchejte a marinádou potírejte maso nebo klobásky průběžně při grilování. Nakonec jednou potřete i po vyndání z grilu.... více o Pivní marináda na grilování
Maso obalte v tlučeném pepři a zprudka ze všech stran opečte na oleji. Připravte si marinádu z piva, medu a zázvoru. Dochuťte slabě solí (pokud... více o Zauzená vepřová panenka
Podmáslí smíchejte se lžičkou soli, tabaskem a vším kořením. Stehna rozdělte na horní masitou část a paličku. Naložte do podmáslí, přiklopte a nechte... více o Smažené kuře po jižansku
Z piva, sojové omáčky, medu a tabasca omáčky dle chuti (ostrosti) umícháme omáčku, kterou dáme do lednice vychladit. Omáčku podáváme ke grilovanému... více o Medovo-pivní omáčka ke grilovanému masu nebo minutkám
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na větší nudličky. Na trošce oleje zpěňte nasekanou cibuli, zasypejte cukrem a nechte trochu zkaramelizovat. Pak... více o Kuřecí BBQ kebaby s koriandrovými palačinkami
Vepřové maso (kýtu) nakrájíme na kostky a dáme do větší mísy. Ve sklenici (cca 200 ml) smícháme rostlinný olej, sojovou omáčku, chilli, zázvor, pepř,... více o Pikantní vepřové kostky s čínskou zeleninou
Na jednoho panáka vodky budeme potřebovat rajčatovou šťávu v poměru zhruba 1:10, pár kapek tabasca (záleží na tom, jak chceme mít Mary ostrou), špetku... více o Bloody Mary II.
Velmi drobně nakrájená rajčata promíchejte s limetkovou kůrou, petrželí a mátou. Sýr rozdělte na 16 stejně velkých kousků. Těsto nakrájejte na 16... více o Balíčky s pikantní náplní
Šalotky nasekáme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme, žampionové kloboučky nakrájíme na plátky. Medailonky ze střední části hovězí svíčkové... více o Steak Diane
Smíchejte majonézu a zakysanou smetanu, bylinky, kapary a citronovou šťávu. Přidejte tabasko, sůl a pepř a dejte v uzavíratelné sklenici do chladu.... více o Salátová srdíčka s bylinkovým dresinkem
Rebarboru oloupejte, opláchněte a nakrájejte na 4cm kousky. Vývar prohřejte v hrnci, vsypte rebarboru a na mírném plameni pod pokličkou asi 5 minut... více o Rebarborová polévka se zakysanou smetanou
Papriky, rajčata a salátovou okurku nakrájíme na menší kusy a vložíme do mixéru. Přidáme česnek, sůl, pepř, cukr, lístky bazalky, kousky broskve,... více o Gaspacho s pestem koriandr
Na tuku (oleji) orestujeme cibuli,pak přidáme žampiony (slabé plátky) a česnek. Vaříme tak dlouho, až se voda vypaří, pak odstavíme. Mandle částečně... více o Mandlová paštika se žampiony
Kupuji kokosové mléko THAI CHOICE, které je v malé konzervě o objemu 165ml. Mléko pořádně promíchám, abych se zbavil tuhých "cucků". Do mléka přidáme... více o Ondrovo sladko-pikantní marináda
Na pánvi opečeme klobásku nakrájenou na kolečka, přidáme konzervu fazolí, kečup, okurky nakrájené na kolečka a tabasco, promícháme a necháme provařit,... více o Bloodyho fazole s klobásou
Mleté maso umeleme a přidáme sójovku, pepř, drcený kmín, koření na mletá masa, malinko soli, vejce. To propracujeme a vše osmahneme na cibuli.... více o Tortilla plněná mletým masem II.
Hrášek podusíme na lžíci másla. Brambory pokrájíme na kostky, opečeme na zbylém másle a oleji, promícháme s kari, osolíme, opepříme dochutíme tabaskem... více o Bramborový salát s hráškem a kari
Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté... více o Mšenský plněný bramborák
V mixéru rozdrtíme 15 dkg arašídů - najemno. Smícháme je s utřeným česnekem, žervé, solí, mletou paprikou, worcestrovou omáčkou a tabascem. Chilli... více o Ohnivé kuličky na ledovém salátu
Nachystáme směs masa z ingrediencí. Vedle v misce si připravíme omáčku z hořčice, cibule nasekané na jemno, kečupu, kapky tabasca a pimienta. Nechcete... více o Americký hamburger
Hovězí maso uvařit hodně do měkka, až se rozpadá na nudle, v papiňáku. Při vaření přidat zeleninu: celer, mrkev, petržel, čerstvý koriandr. Potom maso... více o Hovězí maso Kostarika
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Když nám zezlátne, přidáme pokrájený česnek a necháme zavonět. K cibuli a česneku přidáme protlak,... více o Pikantní zelí s bulgurem na červeno
Sýr najemno nastrouháme, přidáme majonézu, zakysanou smetanu, jogurt a křen. Okurky, cibuli a ořechová jádra nasekáme nadrobno. Salám nakrájíme na... více o Pikantní sýrová pomazánka
Vložit hovězí do mražáku asi na 30 min., nebo až je pevné, ale ne zmrzlé. Pomocí velice ostrého tenkého nože, nakrájet maso na papírově tenké plátky.... více o Carpaccio III.
Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Potom očistíme celer, řapíkatý celer umyjeme a oba nakrájíme najemno. Olej zahřejeme a podusíme na něm... více o Pizzaiola - rajčatová omáčka na pizzu
Suroviny na burgery promícháme a necháme odležet. Krupice není nutná, dá se nahradit strouhankou, ale připadá mi to pak takové těstovité. Ochutíme... více o Skvělé hovězí burgery na gril
Česnek propasírujeme, přidáme k jogurtu, dále nasekané papričky a nakonec nejlépe čerstvou petrželku a jemně dosolíme. Jako u všech omáček (dipů)... více o DIP - ďábelský
Řízky dáme do mísy, nasolíme, okořeníme kari kořením, přidáme trochu divokého koření, tabasco a sojovou omáčku. Necháme přes noc takto naložit. Druhý... více o Kuřecí řízky Avery Island
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku. Maso obalíme v mouce se solí a pepřem,... více o Hovězí daube
Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji v pánvi wok, přidáme mořský koktejl, orestujeme a vložíme všechnu zeleninu a ananas nakrájenou na... více o Mořské ovoce exotika
Smícháme všechny ingredience na nálev. Nálev uvedeme do varu a vaříme 5 minut, odložíme a necháme vychladnout. Teď je na řadě nejdůležitější... více o Utopenci II.
Na dýňáky vše smíchat. Hmota by měla vypadat jako na klasické bramboráky. Smažit na oleji. Před obrácením dýňáku nasypat na pánev slaninu a ta se... více o Dýňáky
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostičky. Smícháme 4 lžíce oleje s 4 lžícemi marinády, nalejeme na maso a důkladně promícháme. Necháme 24 hod. uležet... více o Kuřecí maso s baby mrkvičkami
Uvaříme si vodu, tu vylijeme do misky a dáme do ní nudle a necháme pod pokličkou asi 5 minut. Cibuli a pórek nakríjíme na kolečka, papriku nakrájíme... více o Míšovy nudle
Listové těsto vyválíme na tenko, nakrájíme na čtverce 5x5 cm. Složíme po 2 papírové košíčky a do každého dáme 3 čtverečky tak, aby vznikl košíček.... více o Košíčky s frikasé
Větší pánev nejlépe s nepřilnavým povrchem lehce pomažeme tukem. Vejce rozšleháme se smetanou a tabascem a vlijeme na horký tuk. Necháme usadit 20-30... více o Jarní omeleta pro 2
Maso naškrábeme (případně můžeme 2x umlít hovězí zadní), vytvoříme kopeček s důlkem, do kterého dáme žloutek, na okraj talíře uděláme malé hromádky... více o Tatarský biftek speciál
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je na velkou pánev s rozehřátým olejem a za stálého míchání je opékáme 3 minuty. Osolíme je, opepříme... více o Kuřecí minutkový guláš
V hlubší misce ručně, nebo v mixéru smícháme všechny ingredience. Necháme přes noc vychladit. V zavřené sklenici vydrží v lednici remuláda déle než... více o Remuláda a la France
Máslo, olej, cukr, citronovou šťávu a tabasco zahříváme, dokud se vše nespojí. Nalijeme do pekáče a necháme vychladnout. Na šťávu vložíme lososa,... více o Grilovaný losos
Prsíčka si nakrájíme na jemné nudličky a okořeníme je steakovým a pepřovým kořením. Zprudka je orestujeme a přidáme na kostičky nakrájený hermelín,... více o Excelentní zážitek
Nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme očištěná, na nudličky nakrájená játra, přidáme dle chuti tabasco nebo chilli popř. pálivou papriku. Na... více o Drůbeží játra na medu
Játra opepříme a posypeme kořením kari, necháme chvíli uležet. Játra nakrájená na nudličky osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme cibuli nakrájenou na... více o Járádjátra
Odstraníme kůži z makrely, dáme do misky a vidličkou rozmačkáme. Vmícháme jogurt, citronovou šťávu (můžeme vmíchat i trochu nastrouhané citronové kůry... více o Paštika z makrely
Vejce uvaříme na tvrdo. Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata i s nálevem (čerstvé oloupeme a v troše vody krátce... více o Vejce v červené omáčce
Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričky a celer. Přidáme na malé kousíčky nakrájené maso, které bylo... více o Pikantní rizoto
Kuře osolíme, vetřeme koření. Lahvičku od kečupu naplníme vodou do poloviny, přidáme 2 lžičky vegety, 2 lžíce sójové omáčky. Na takto naplněnou láhev ... více o Kuře na láhvi
Cibuli, celer, mrkev a šunku nakrájíme na větší kousky. Rozdrtíme si česnek. Plechovky fazolí slijeme a propláchneme. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme... více o Cassoulet II.