Rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme koření, bujon a čekankový sirup. Vaříme cca 40min, dle potřeby dochutíme a propasírujeme přes hrubé síto do... více o Rajská polévka s čekankovým sirupem
Na sádle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájené dvě opravdu velké cibule Rajská jablíčka a brambory nakrájíme na kostky, zelí nakrájíme na jemné... více o Levná a rychlá luxusní polévka bez masa i pro masožrouty
Kuře zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky, nebo na nudličky. Z ostatních ingrediencí připravíme nálev: cibule nadrobno, česnek... více o Korejská lidovka
Na másle podusíme doměkka nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme prolisovaný česnek, špenátový protlak a zalijeme 1,7 l horké vody. Povaříme asi 10... více o Špenátová polévka s krutony
Vepřovou panenku nakrájet na medailonky a naklepat. Marináda: Vejce rozklepněte a dejte do mísy. Přidejte sůl, Worchestrovku a hořčici. Zamíchejte.... více o Medailonky po rošťácku
Dáme si vařit špagety s malou lžičkou olivového oleje. Já osobně je nesolím. Nakrájíme si cibulku a hodíme na pánvičku, bez oleje, pouze s kapičkou... více o Špagety se šmakounem a s hořčicí
Oloupané kedlubny nahrubo nastrouháme, v hrnci je zpěníme na másle, zalijeme vodou a přivedeme k varu. K téměř měkkým kedlubnám přidáme na kolečka... více o Kedlubnová polévka se sýrem
Na pánvi rozpustíme trochu másla a osmahneme chléb nakrájený na malé kostičky. Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku.... více o Česnečka s krutony
Kapustu očistíme, drobně pokrájíme a dáme na rozpuštěné máslo s olejem orestovat. Pak zasypeme moukou, promícháme, zalijeme vodou a povaříme doměkka... více o Krémová kapustovo-sýrová polévka
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku pěkně obarví a restováním i... více o Květáková polévka s mrkví II.
V hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme očištěnou, drobně pokrájenou kapustu a orestujeme. Orestovanou kapustu zaprášíme moukou, promícháme,... více o Kapustová polévka s bramborem
Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku, kterou poté zalijeme horkou vodou.Do polévky vložíme jednu celou rozkrojenou cibuli včetně šlupky ... více o Cibulačka II
Česnek a rajčata oloupeme. Česnek nakrájíme na plátky. Rajčata nasekáme nadrobno. Můžeme použít i plechovku krájených rajčat, která nasekáme. V hrnci... více o Sopa de ajo
Mléko se smetanou dáme společně vařit a za stálého míchání (nesmí se připálit) přivedeme k varu. Přidáme rozetřený česnek, pokrájený hermelín a zvolna... více o Hermelínová polévka
Kuře si rozeberu na kuřecí prsa a stehna, ty použiji na jiný pokrm. Zbylý kuřecí skelet s křídly rozkrájím na malé kousky, přebytečnou a nehezkou kůži... více o Kuřecí vývar pro Láďu
Špekáčky oloupeme a třikrát podélně nařízneme, nakrojení plníme: plátkem okurky, hořčice, plátkem cibule a plátkem okurky. Vložíme nejlépe do tří... více o Utopenci za 24 hodin
Do mísy nakrájíme na kostky rohlíky, přidáme dětskou krupičku, vejce, vodu, vegetu a hrst sekané petrželky. Promícháme a uhněteme koule, které vaříme... více o Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem
V kastrolu rozehřejeme sádlo a vložíme na drobno nakrájenou cibuli a lehce osmahneme. Přidáme nakrájenou papriku a nakrájené párky, zaprášíme mletou... více o Rychlá šumavská omáčka s párkem
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a vydlabeme vnitřek. Ten pak... více o Zapečený plněný chleba
Na másle osmažíme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Zalijeme vařící vodou a vaříme 15 minut. Rozmixujeme, přivedeme k varu a přidáme nadrobno... více o Zeleninová polévka od Jany
Těstoviny uvaříme dle návodu tak, aby byly o něco tvrdší na zkus než jsme zvyklí (cca o tři minuty kratší dobu než je uvedeno na obalu) a přihodíme k... více o Těstoviny s brokolicí po provensálsku
Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a za stálého míchání dusíme, až to zavoní. Pak teprve... více o Savojská mrkvová polévka
Je potřeba dodržet množství ingrediencí. Vše se smíchá a nechá se do druhého dne uležet v lednici. Pak na troše oleje orestovat do měkka. Nejlepší... více o Kuřecí kousky v marinádě
Sušené houby namočíme. Do cca 2 l vody dáme vařit obrané a nakrájené kuřecí maso (já ho zbavuji i kůže), přidáme houby i s vodou, ve které se... více o Kuřecí polévka s houbami II.
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se smetanou, hořčicí, dochutíme polévkovým kořením.... více o Majonéza ze zakysané smetany
Červenou řepu uvaříme do měkka. Necháme vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle. Na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, vložíme... více o Červená řepa na smetaně
Na oleji osmažíme cibulku a ovesné vločky. Přidáme protlak nebo kečup, zředíme vodou a přivedeme do varu. Přidáme špetku skořice a zahustíme moukou... více o Rajská polévka
V papiňáku si uděláme silný vývar z masa, nesolíme, nekořeníme. V hrnci rozpustíme máslo, přihodíme na proužky nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený... více o Poctivý boršč
Na zpěněné cibuli orestujeme na proužky nakrájené papriky, přidáme na drobno pokrájená rajčata, osolíme a podusíme (jako základ na lečo). Přidáme... více o Luxusní fazolová polévka
Fazole namočíme - nejlépe přes noc. Uvaříme je podle návodu uvedeného na balíčku. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, do které přidáme lečo,... více o Fazolová směs
Nivu nastrouháme nahrubo do misky, zalijeme smetanou a prohříváme, až je omáčka hladká. Brambory ve slupce omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a klademe... více o Svatojánský steak s česnekovými brambory
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje listy a kořen (promiňte nevím, jak... více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Srdce naporcujete (podle velikosti) a každý díl prošpikujete (čím více, tím lépe). Osmažíme cibuli a vložíme srdce a osmažíme asi 3 minuty. Přilejeme... více o Špekované srdce na víně
Listový špenát pokrájíme na tenčí proužky a vložíme do hrnce na olej a zalijeme smetanou, osolíme, opepříme. Necháme přijít k varu - poté vymáčkneme... více o Penne Con Spinaci
Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme. Uvařenou... více o Kaldoun
Posmažíme nasekanou zeleninu, přidáme vodu a ocas a vaříme do změknutí masa. Potom ocas vyjmeme, maso obereme, nakrájíme a maso dáme zpátky do polévky... více o Polévka z klokaního ocasu
Maso nakrájíme na řízky a zlehka naklepeme. Potom maso nakrájíme na kousky asi 3-4 cm dlouhé. Polévkové koření, žloutky, cukr, worchestrovou omáčku,... více o Smažené vepřové řízky na čínský způsob
Játra ponecháme přes noc v mléce v lednici, aby změkla. Asi hodinu před přípravou je dáme do mrazáku, aby se později lépe krájela. Sádlo rozpálíme v... více o Játra po toskánsku
Maso nakrájíme na 3x3x3 cm kostky. Do plastikového pytlíku nasypeme mouku a po částech maso. Třepeme pytlíkem, aby se maso obalilo moukou. V hrnci... více o Guláš z Milwaukee
Všechnu zeleninu a brambory očistíme, rozkrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Vývar částečně slijeme (ale nevyléváme) a zeleninu s brambory... více o Kapusta na husto
Vnitřnosti nakrájíme na menší kousky a povaříme doměkka v osolené vodě (asi 45 minut). Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme vnitřnosti,... více o Žaludkovo-srdíčková omáčka
Játra uvaříme a necháme ztuhnout.Cibuli nakrájíme najemno, usmažíme do měkka, přidáme mouku a uvaříme jíšku. Zalijeme vodou, přidáme polévkové koření... více o Játrová omáčka II.
Dáme vařit kosti a zeleninu ,osolíme okořeníme. Po uvaření procedíme a do vývaru přidáme protlaky a smetanu, necháme vařit, mezitím si připravíme... více o Rajská polévka z Polska
Cuketu a brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. V troše vody rozvaříme do měkka a ponorným mixerém rozmixujemem na kaši. Přidáme smetanu,... více o Maskovaná cuketa - polévka
Vše smícháme dohromady. Tvoříme oválné šišky, které můžeme, ale nemusíme obalit v trojobalu. Pečeme dozlatova. Podáváme se salátem a bramborovou kaší.... více o Pikantní čufty
Bůček uvaříme v papiňáku spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem, solí a pepřem. Uvařený, ještě dost teplý bůček potřeme pikantní směsí,... více o Studený pikantní bůček
Dáme si vařit rýži v osolené vodě. Na cibulce osmahneme maso, osolíme a opepříme, dokud nezhnědne a rozdrobí se. Květák rozdělíme na růžice a povaříme... více o Zapékaný květák s rýží
Špagety uvaříme dle návodu. Brokolici rozdělíme na malé růžičky. Brokolici lehce osmahneme na másle, podlijeme troškou vody a posypeme polévkovým... více o Rychlé špagety s brokolicí
Prsíčka uvaříme ve vodě spolu s kmínem a hřebíčkem. Jáhly 2krát spaříme horkou vodou, propláchneme studenou a uvaříme v dvojnásobném množství vody cca... více o Jáhlové rizoto
Brambory uvařme ve slupce, necháme vychladit a protlačíme přes síto na brambory. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, osolíme, okmínujeme a přidáme... více o Rychlé francouzké brambory