Připravte si těsto na nudle. Mouku, špetku soli, vejce a olej zpracujte na hladké těsto a nechte ho alespoň hodinu odležet zabalené ve fólii. Po... více o Houbové ragú s nudlemi
V hrnci osmahneme na oleji na kostky pokrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přisypeme na kostky nakrájené bílé ředkve a krátce orestujeme. Mezitím... více o Krém z bílé ředkve na víně
Maso nakrájíme na nudličky. V kastrolu na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a orestujeme ho ze... více o Hovězí tokáň
Připravte si vychlazená kachní nebo husí foie gras. Lžící z povrchu seškrábněte blanku a rozřízněte je tak, aby vám vznikly dva laloky. Poté odstraňte... více o Foie gras
Dejte vařit brambory ve slupce. Lilky pokrájejte na kolečka asi 1 cm silná, rozložte je na papírové utěrky, posolte a nechte vypotit asi 10 minut.... více o Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Cibuli i řapíky celeru nasekejte nadrobno. Dejte ohřát vývar. V hluboké pánvi nebo v litinovém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a na středním plameni... více o Risotto s chřestem
Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso omyjte a osušte. Polovinu stroužků česneku oloupejte, podélně rozpulte a maso jimi prošpikujte. Poté maso svažte... více o Krůtí pečeně
Cibule oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké nudličky, klidně použijte mandolínu. V hrnci zahřejte polovinu másla a cibuli 15 minut duste pod... více o Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Nejprve si připravte těsto. Oddělte žloutky a bílky, k bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte dotuha. Dejte vychladit. Ke žloutkům přidejte cukr,... více o Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Dejte vařit vodu na zelí. Nakrájejte zelí, cibuli a slaninu. Připravte si kmín, asi 3 lžíce cukru a bílé víno. Když se voda začne vařit, tak ji osolte... více o Karamelizované zelí
Porce králíka osušte, mouku důkladně osolte, opepřete a maso lehce obalte v mouce. V kastrolu rozpalte olej a porce masa důkladně opečte, asi 5 minut... více o Ligurský králík
Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká půlkolečka. V kastrolu rozehřejte máslo, dejte do něj cibuli a tymián, krátce je zprudka opečte a snižte... více o Francouzská cibulačka
V kastrolu rozehřejte olej s máslem. Vsypte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezesklovatí. Přidejte nasekaný česnek a minutu restujte. Vmíchejte... více o Arancini - risottové koule s ricottou II.
Fenykl ořízněte, rozpulte a nakrájejte. Nakrájejte i pórek a řapíkatý celer (lístky z fenyklu a celeru si nechte na ozdobu). Orestujte je na másle... více o Krémová rybí polévka se šafránem
Oddělte spodní a horní část kuřecích stehen, maso osolte, opepřete a lehce zaprašte moukou. Ve větší pánvi vhodné do trouby rozehřejte asi 3 lžíce... více o Kuřecí stehna v bílém víně
V rendlíku rozpusťte máslo. Žloutky dejte do nerezové mísy, přilijte víno a ocet, mísu posaďte na hrnec s vodou a obsah mísy začněte šlehat metlou.... více o Holandská omáčka
Na másle poduste jemně nakrájenou šalotku. Jakmile zesklovatí, přisypte nevařenou rýži a promíchejte. Po minutce přilijte suché bílé víno, které... více o Lanýžové rizoto
Nejprve vytvořte koprové pyré. Olivový olej ohřejte v kastrolu na 80 – 90 °C a nalijte do menší nádoby. Přidejte otrhaný kopr a ponorným šlehačem... více o Koprová omáčka
Na olivovém oleji nebo klarifikovaném másle orestujte lišky překrájené na menší kousky. Houby restujte, dokud se neodpaří voda, kterou pustily.... více o Kulajda
Rozpalte na pánvi sádlo a přidejte žampiony nakrájené na čtvrtky. Sušené houby namočte do vody zhruba na 30 minut. Po půl hodině z nich vyždímejte... více o Kuře na houbách
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, ne zcela doměkka, stačí okolo 15 minut. Cibuli mezitím oloupejte, překrojte napůl a potom nakrájejte na... více o Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Z plátku masa odřízněte zbytky tukového krytí, má-li nějaké. Pro delší pečení by byly báječné, na rychlé jídlo z pánve ho bohužel nepotřebujete.... více o Vepřová čína
Šneky vaříme ve vodě s octem okolo jedné hodiny, pak je vyjmeme a vidličkou oddělíme maso od ulit. Ulity vrátíme do vody s octem a necháme vyvařit... více o Šneci po Burgundsku
Nejprve dejte vařit brambory. Oloupejte je a překrojte na čtvrtiny. Vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí, asi 20 minut. Ve druhém... více o Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Troubu si předehřejte na 190 °C. Rajčata nakrájejte na kolečka a naskládejte do malého pekáčku vyloženého pečícím papírem, posypejte solí, cukrem a... více o Těstoviny s pečenými rajčaty
Vývar přiveďte k varu a nasypte do něj hrášek a oloupané stonky chřestu (hlavičky odložte). Povařte 6 minut a poté slijte. Vývar uchovejte. Hrášek s... více o Zelené risotto s chřestem a krevetami
Česnek a zázvor nasekejte najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Stonek citronové trávy rozklepněte střenkou nože a... více o Voňavé asijské Ossobuco
Připravte si holandskou omáčku. Žloutky dejte do nerezové misky, přilijte víno, ocet a osolte špetkou soli. Nad vodní lázní pak metličkou šlehejte v... více o Vejce Benedikt
Prorostlé vepřové pokrájíme na menší špalíčky a podlijeme vodou. Když se voda vyvaří, přilijeme směs ze sójové omáčky, vína, soli, cukru a zázvoru.... více o Vepřové maso v sójové omáčce s vejci
Plátky masa osolíme, opepříme či jinak nakořeníme (drcený kmín, bylinky...), po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a v pánvi... více o Přírodní plátek s přelivem nejen z fenyklu
Na kousku rozpuštěného másla s kapkou oleje si osmažíme očištěné rybí filety, které jsme ochutili solí, pepřem a mletým zázvorem nebo šťávou z čerstvě... více o Rybí filety s fenyklovým salátem
Máslo rozpusťte v hrnci a orestujte na něm nadrobno nakrájený celer, mrkev a cibuli. Překryjte zeleninu pokličkou z pečícího papíru a restujte na... více o Kaštanová polévka
Chilli papričku a bazalku nakrájíme na drobné kousíčky. V misce rozmícháme olivový olej a dijonskou hořčici a přilijeme víno. Vše smícháme dohromady a... více o Francouzská marináda
Kuřecí maso nakrájejte na kostky. Smíchejte všechny ingredience na těstíčko. Výsledná hustota by měla být asi jako na lívance – přidávejte vývar (popř... více o Sezamové kuře v těstíčku
Do hrnce s vařící osolenou vodou vložte špagety a uvařte je podle návodu na obalu. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte do... více o Špagety s mořskými plody
Dvě hodiny předem namočte švestky do koňaku zředěného vodou Nabobtnají a změknou. Maso rozřízněte na tenký plát a lehce ho naklepejte. Osolte ho z... více o Krůtí roláda pečená se švestkami
Nakrájenou cibulku s dýní zpěníme v hrnci na másle. Přidáme zázvor, hřebíček a kari. Přilijeme bílé víno a vývar, uvedeme do varu a ochutíme... více o Dýňová polévka.......Danča
Mouku nasypeme do mísy, přidáme máslo s vínem a vypracujeme těsto, které dáme přes noc odležet do chladna. Pak těsto na pomoučněném stole vyválíme na... více o Vínové rohlíčky - cukroví
Změklé máslo utřete se žloutkem. Prosejte do něj mouku, přidejte víno a vypracujte hladké těsto. Zabalte těsto do fólie a nechte v chladu odpočívat... více o Vinné cukroví
Na másle orestujte dozlatova nadrobno nasekanou cibuli. Zalijte ji vínem, přidejte šafrán a nechte zredukovat. Poté vmíchejte nadrobno nakrájené houby... více o Houbová paštika
Kedlubny oloupejte,nakrájejte na plátky a uvařte. Sceďte a pětinu si odložte. Mladé lístky natě překrájejte, ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Ve... více o Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Hovězí maso (může být zadní i přední) osolíme a na rozpuštěném másle s olejem ho ze všech stran zprudka osmažíme. Poté podlijeme vodou, oslíme a... více o Třešňová omáčka
Kuřecí maso nakrájíme na menší řízky, které vložíme do zapékací misky. V misce utřeme majonézu s hořčicí, bílým vínem a citrónovou šťávou. Ochutíme... více o Zapékaná kuřecí prsa
Na másle orestujte nadrobno nasekané šalotky s česnekem nakrájeným na plátky, přidejte na menší kostky nakrájené králičí maso, osolte, opepřete.... více o Králík na houbách
Očištěné filety osolte a opepřete, vložte do pečicího papíru, přidejte lístky šalvěje, snítky tymiánu, citron nakrájený na měsíčky, cherry rajčátka.... více o Candát v papilotě
Příprava Cibulku na jemno Česnek rozdrtit a nakrájet Petrželku nakrájet na jemno Postup Olivový olej zahřát, přidat cibuli, za cca 2 minuty česnek,... více o Pasta s tuňákem a černými olivami
Předehřejte si troubu na 200°C. Nejdříve si omyjte a osušte kuřecí maso a nakrájejte ho na větší kostky. Do zapékací misky dejte maso, olivový olej a... více o Kuřecí prsa na citronu a bazalce s konjakovou rýží
Semínka zalijte bílým vínem a nechte přes noc nabobtnat. Rozmixujte dohladka a přidejte vinný ocet (použít můžete i klasický 8%, ten ale svařte v... více o Plnotučná hořčice s bílým vínem
Na oleji orestujte naskenou šalotku se stroužky česneku, který potom vyndejte. Přidejte nasekanou čekanku, orestujte a přisypte rýži. Promíchejte,... více o Pstruh na čekankovém risottu
Nakrájejte na kousky slaninu, nasekejte cibuli a v pekáči obojí orestujte dozlatova. Vložte osolenou a opepřenou kachnu, přidejte koření a přiklopte... více o Kachna s rozinkovým zelím