Do kastrůlku dejte mléko, rozmíchejte v něm žloutky, přidejte cukr a škrob a dobře rozmíchejte. Přidejte amaretto a za stálého míchání a na mírném... více o Opilé broskvové poháry s amarettem
Mléko vaříme za stálého míchání cca 2-3 hodiny. Dva litry mléka zkondenzujeme na asi 800 ml. Když mléko začíná pěkně houstnout, odstavíme jej a... více o Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem a kypřicím práškem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky a nastrouhanou kůru z poloviny citronu.... více o Tradiční hraběnčiny řezy
Droždí smícháme se lžící krupicového cukru a mouky, přilijeme třetinu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Ze zbylé mouky, krupicového a... více o Domácí buchtičky s krémem
V pánvi opečeme najemno pokrájený špek, přidáme na malé kousky pokrájené žampiony a za častého promíchání z nich necháme odpařit přebytečnou tekutinu.... více o Žampionové placičky a zeleninový salát s medvědím česnekem
Bílkové těsto: Z bílků připravte tuhý sníh, do kterého přidejte oba druhy cukru a dále šlehejte. Za stálého šlehání postupně přilijte mléko a olej.... více o Žirafí bábovka
Mouku nasypte do větší mísy. Udělejte v ní důlek, vlijte vlažné mléko, přidejte cukr, rozdrobte droždí a zlehka promíchejte. Přikryjte utěrkou a... více o Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Na zálivku začněte mixovat žloutky s ančovičkami, hořčicí a citronovou šťávou, pak postupně po lžících zašlehejte olej a nakonec po lžících horkou... více o Salátová srdíčka s ančovičkovým dresinkem
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na... více o Masopustní pletenky
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta. Vytvořte z něj... více o Domácí francouzský quiche
Do velkého hrnku dáme 0,2 l teplého (ne horkého) mléka, lžičku cukru krupice, kostku kvasnic. Mírně zamícháme a necháme naskočit cca 15 minut. Do mísy... více o Babiččina vánočka
Starší rohlík nebo housku pokrájíme na malé kostičky. Tvaroh v misce rozmícháme s citronovou kůrou, žloutky a měkkým máslem dohladka. Přidáme a dobře... více o Jemné tvarohové nočky s ovocnou omáčkou
Připravíme těsto, v mezičase kynutí (cca 1,5 hod) připravíme ořechovou směs - mleté ořechy s cukrem svaříme s mlékem až vznikne hustá kaše, necháme... více o Ořechový květ / koláč
Tento recept je buď na 2 menší nebo 1 větší vánočku. Na fotografii jsem dělala menší vánočky z dvojité dávky. Jako první si připravíme kvásek:... více o Babiččina domácí vánočka
Nejprve připravte olivovou majonézu. Do mixéru dejte 75 g oliv, žloutky, ocet, hořčici a ančovičku a rozmixujte na hladkou pastu. Poté pomalinku... více o Chřest v parmské šunce s olivovou majonézou
Nejprve si připravte těsto. Droždí promíchejte s trochou vlažného mléka, přidejte lžičku cukru a 2 lžičky mouky. Nechte vzejít kvásek. Potom k němu... více o Řepánky
Troubu předehřejte na 190 °C, 2–3 plechy vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto důkladně zpracujte dohladka. Těsto rozdělte na několik... více o Išelské dortíčky bez lepku
Žloutky, cukr a mouku rozšleháme v mléku. Směs přivedeme za stálého míchání k varu a vaříme do zhoustnutí. Krém pak necháme za občasného míchání... více o Piškotový dort „Malakov“
Hladkou mouku smícháme v míse s mákem a cukrem. Pokud chceme, můžeme přidat i kakao. Přidáme změklé máslo a žloutky, vypracujeme hladké těsto, které... více o Makové koláčky s povidly - cukroví
Špagety dáme vařit do osolené vody. Připravíme si žloutky, parmezán a pepř které pořádně smícháme dohromady. Nakrájíme si na kostičky slaninu, kterou... více o Špagety Carbonara
Těsto: sypké ingredience smícháme v míse, přidáme změklé máslo se žloutky a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout asi půl hodiny... více o Ořechový koláč od Lidušky
Dýni nastrouháme na jemném struhadle. Bílky vyšleháme na sníh. Ostatní ingredience smícháme a na konec vmícháme sníh. Osladíme podle vlastní chuti... více o Dýňová bábovka
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, kterou následně zasypeme moukou. Za občasného promíchání necháme mouku zpěnit a lehce zrůžovět,... více o Polévka (nejen) z medvědího česneku
Máslo vyšlehejte s cukrem a postupně s vejci a vanilkou. Vmíchejte mouku a kůru. Těsto zabalte do fólie a dejte do ledničky. Těsto rozdělte na 10 dílů... více o Čokoládové tartaletky
Z trochy mléka, droždí, lžičky cukru a mouky zaděláme kvásek a necháme vykynout. Poté vmícháme žloutky, rozpuštěné máslo, trochu teplého mléka, sůl,... více o Koblihy "Čtyrky"
V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, mléko, rozpuštěné máslo (ne horké). Umícháme hladké těsto. Hned rozetřeme na plech... více o Křupavý koláček.....Danča
Odleželé těsto ještě jednou propracujeme. Z těsta si vyválíme plát silný cca 2,5 mm na pomoučněném stole. Z plátu vykrajujeme libovolné tvary, které... více o Linecké cukroví - krémové
Máslo pokojové teploty utřete s cukrem, žloutky, kůrou z citronu a vanilkou. Vmíchejte mouku a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte ideálně... více o Linecké cukroví
Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě, nesmí se ale rozpadat. Sceďte a nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vytřete... více o Gratinovaný květák
Mladou cuketu pokrájíme na cca 5 - 7 milimetrové plátky, které postupně obalujeme do 1: rozšlehaných osolených žloutků s mlékem, 2: jemně... více o Pečená sýrová cuketa
Zahřejte 1/2 mléka, rozdrobte do něj droždí a přidejte lžičku cukru. Nechte vzejít kvásek. Mezitím utřete do pěny máslo se žloutky, oběma cukry, kůrou... více o Kynuté makové buchty
Obě formy vyložte pečicím papírem a lehce je vymažte máslem. Vyšlehejte žloutky s cukrem do nadýchané světlé pěny, vmíchejte mák. V další míse... více o Makový dort s malinami
Nejdřív připravte citronovou majonézu. Žloutky dejte do vysoké nádoby se lžící citronové šťávy, hořčičným semínkem a špetkou soli. Ponorným mixérem... více o Ledový salát s okurkou a mátou
Troubu rozehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Pečivo nakrájejte na větší kousky, zastříkněte olejem, osolte a ze všech stran opečte, asi... více o Salát Caesar
Kratší chlebíčkovou formu vyložte potravinářskou fólií. Sušenky rozdrťte nahrubo. Žloutky s oběma cukry dejte do misky a šlehejte do husté pěny ve... více o Semifreddo s karamelovými sušenkami
Rebarboru smíchejte s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou. Na mírném ohni vařte 5–10 minut doměkka. Na omáčku ušlehejte žloutky. V kastrůlku smíchejte... více o Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
250 ml mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru, mouky a čerstvé droždí. Necháme vzejít kvásek.V druhé misce prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé teplé... více o Těsto na francouzské bagety
Vodu s cukrem ohřejeme v hrnci. Teploměr vložte do vody a naměřte teplotu 121 stupňů. V misce mixérem vyšleháme žloutky a celé vajíčko a postupně... více o Čokoládová pěna s jahodami
V ohřátém mléce rozpusťte máslo. Mouku prosejte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Rozdrobte do něj droždí, posypte ho vanilkovým cukrem, zalijte... více o Kynutý beránek
Do mísy nebo robotu prosejte mouku. Přidejte na kousky nakrájené máslo, žloutky, tuzemák, citronovou kůru a šťávu a vypracujte pevné těsto. Zabalte ho... více o Boží milosti F.O.O.D.
Smetanu zahřejte a polovinu vlijte do misky. Rozdrobte do ní droždí, promíchejte s vanilkovým cukrem a lžící hladké mouky a na teplém místě nechte... více o Ptačí jidášky
Ve vlažném mléce rozpusťte máslo a nechte zchladnout. Odvažte cukr a mouku. Do poloviny vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a mouky... více o Věnec s brusinkami
Troubu rozehřejte na 180 °C. Z poloviny vlažného mléka, vanilkového cukru a rozdrobeného droždí nechte na teplém místě vzejít kvásek. Ve velké míse... více o Mazanec s mandlemi
Troubu předehřejte na 180 oC, kokotky vymažte máslem. Jablka nakrájejte na plátky, v míse smíchejte se zakysanou smetanou, skořicovým cukrem a mátou.... více o Zapečená jablka s vanilkovým přelivem
Polovinu mléka mírně ohřejte a rozmíchejte v něm vanilkový cukr a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte obě mouky.... více o Kynutý koláč s tvarohem
V hluboké míse vyšlehejte máslo se žloutky, cukr a citronovou kůru do světlé pěny. Přidejte tvaroh a citronovou šťávu. Do druhé mísy prosejte mouku,... více o Tvarohovojablečná bábovka
Příprava majonézy: Do "válce" nalijeme slunečnicový olej, přidáme žloutky, hořčici, špetku soli a pepře a zakápneme octem. Tyčový mixér ponoříme až na... více o Francouzský dresing
Vanilkový lusk rozřízněte a špičkou nože vyloupněte semínka. Přidejte je do mouky stejně jako cukr, máslo a žloutky. Vypracujte drobenku a z té pak... více o Mřížkové koláčky
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do... více o Základní těsto na koblihy
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem a zvnějška ji obalte alobalem, boky potřete máslem. Rozdrťte sušenky a smíchejte je s... více o Rozmarýnový cheesecake