Makrelu zbavte kůže i kostí a natrhejte na kousky. Ředkvičky nakrájejte na kolečka. Citrusy ostrým nožem vyfiletujte, tedy zbavte blan. Špenát... více o Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Makrely zbavte hlav, kolem páteře nařízněte, rozevřete jako knihu, vyjměte celou páteř i zbylé kosti a stáhněte... více o Čočka s uzenou makrelou a grepem
Brambory pečlivě umyjte, pokrájejte na čtvrtiny, v míse promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a solí. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem... více o Salát s bramborami a makrelou
Makrelu očistíme od kůže a kostí a dáme do mísy. Přidáme pomazánkové máslo (nebo mascarpone), hořčici (lze i dijonskou), cibuli, sůl, pepř. Vše dobře... více o Jednoduchá pomazánka z uzené makrely
Očištěnou makrelu bez kůže a kostiček rozmělníme na malé části, smícháme ji s tvarohem a česnekem, který jsme předtím jednoduše vložili na 30 minut do... více o Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku
Základem vývaru je kokosový džus. Do něj přidejte lžičku nadrobno nasekaného chilli, limetkové listy a rybí omáčku. „Naštěstí jsou nyní některé... více o Sea ga curry (mušle a krevety s kari salátem a uzenou makrelou)
Uzenou makrelu důkladně zbavíme kostí a rozmačkáme vidličkou. Přidáme nastrouhaná 1-2 vejce uvařená natvrdo, jemně krájenou cibuli, kostku taveného... více o Makrelová pomazánka
Makrelu vykostíme, přidáme pokrájená vejce, jemně nakrájenou cibuli, hořčici, Ramu, osolíme a šlehačem rozšleháme. Výborná s celozrnným chlebem.... více o Pomazánka z makrely s vejci
Severská kuchyně, snad kromě té švédské, výrazně nevyniká mezi evropskými gurmánskými mocnostmi, ale i zde občas nalezneme pravé perly kulinářství...... více o Kalakukko
Celer rozkrojíme na větší kusy a dáme povařit do poloměkka (cca 7 minut). Obereme a na jemno natrháme (nebo vidličkou rozmačkáme) maso z ryby (při... více o Humrové chlebíčky
Odstraníme kůži z makrely, dáme do misky a vidličkou rozmačkáme. Vmícháme jogurt, citronovou šťávu (můžeme vmíchat i trochu nastrouhané citronové kůry... více o Paštika z makrely
Na dno zapékací nádoby vhodné do mikrovlnné trouby rozložte rybu, pórek i petržel a promíchejte je rukama či lžící. Nalijte polovinu šlehačky a pět... více o Zapečená uzená makrela na smetaně
uzenou makrelu zbavíme kůžě maso rozmělníme vidličkou.Tvaroh rozšleháme s jogurtem a hořticí přidáme makrelu citronovou šťávu a promícháme!... více o Pomázánka z uzené makrely II.
Makrelu pečlivě vykostíme a umeleme. Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme umletou makrelu, nadrobno nakrájenou cibuli, okurku a kapary. Pomazánku... více o pomazánka z makrely - francouzská
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí a jemně posekanými vařenými... více o Pomazánka z uzené makrely
Metličkou důkladně vyšleháme vejce s mlékem, moukou, osolíme a opepříme. Na rozehřátý olej vlijeme polovinu vaječné hmoty, když začne tuhnout... více o Omeleta s uzenou makrelou
Všechny druhy ryb zbavíme kůže, kostí a nakrájíme je na kousky. Vše vložíme do mísy, přidáme cibulky a na plátky nakrájené olivy. Na oleji zlehka... více o Španělská směs uzených ryb