Na sádle orestujte nasekanou červenou cibuli, přidejte očištěné a na menší kousky nakrájené houby a teprve potom přidejte i nasekanou jarní cibulku.... více o Topinky se smaženicí
Den předem naložíme maso. Nakrájíme ho na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat. Cibuli... více o Jehněčí guláš
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, špekáčky na půlkolečka nebo na kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno. Na dvou lžících oleje osmažte cibuli... více o Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Žampiony nakrájejte na tenké plátky. Ořechy, petrželku, tymián a česnek umixujte jako na pesto, přidejte citronovou šťávu a postupně tenkým pramínkem... více o Bruschetty s čerstvým sýrem a houbami
Z filetů stáhněte kůži, maso rozeberte na kousky, odstraňte případné kosti. V míse rybu jemně promíchejte s lučinou a jogurtem. Nasekejte cibulky a... více o Pomazánka z uzeného pstruha
Připravte posýpku. Z krajíců chleba odkrojte kůrku a střídku rozdrobte – ručně nebo v kútru. V pánvi zahřejte lžíci oleje, přidejte ančovičky,... více o Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Zeleninu očistěte. Pórek nakrájejte na kolečka a 2 hrsti si odložte, pastinák a celer nakrájejte nadrobno. Cizrnu slijte. V hrnci na másle orestujte... více o Pórková polévka s cizrnou
Ředkvičky pečlivě očistěte, odkrojte lístky. Pár lístků i bulev si odložte na ozdobu, ostatní nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli pokrájejte najemno,... více o Smetanová ředkvičková polévka
Krajíce chleba lehce potřete máslem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, aby okraje zlehka zezlátly. Za pár minut bude hotovo. Mezitím na... více o Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Kapustičky zbavte ovadlých listů a pokrájejte na poloviny. Kadeřávek natrhejte na kousky velikosti sousta, slaninu nakrájejte na nudličky. Kapustičky... více o Křupavý chléb s tvarohem a kapustičkami
Maso dobře očistěte, zbavte všech blanek, nakrájejte na větší kostky a umelte. Šalotku a jarní cibulku nakrájejte najemno. Petrželku a okapané kapary... více o Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Chleba prokrájejte ostrým nožem do mřížky, až ke spodní kůrce. Máslo rozpusťte a prošlehejte s prolisovaným česnekem a pestem. Mozzarellu natrhejte na... více o Trhací bochník se sýrem
Oloupané topinambury, mrkev a řapíkatý celer nakrájejte na větší kousky. Cibuli a česnek nasekejte najemno. V hrnci zahřejte olej a nechte na něm... více o Topinamburová polévka s chilli
Tvaroh s jogurtem krátce prošlehejte na hladký krém. Medvědí česnek opláchněte studenou vodou, otřepejte dosucha a pokrájejte nadrobno. Cibulku... více o Pomazánka z medvědího česneku
Drobná rajčata nakrájejte na poloviny, větší na klínky, broskve na plátky. Prosciutto natrhejte stejně jako mozzarellu. Vše až na mozzarellu dejte do... více o Rajčatový salát s prosciuttem a mozzarellou na topinkách
Krajíce chleba trošku zakápněte olivovým olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Opečte je z obou stran jen lehce dozlatova. Avokáda... více o Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci
Papriky dejte na plech a pečte v troubě pod grilem na maximum. Otáčejte je, aby slupka zčernala. Bude to trvat asi 15 minut. Opálené papriky dejte do... více o Plněný bochník
Chleba nakrájejte na kostičky, na pánvi rozpusťte máslo a kousky chleba opečte dozlatova. Oloupejte brambory, nakrájejte je na malé kostičky, dejte do... více o Česnečka
Vejce zalijte v hrnci vodou tak, aby byla ponořená, osolte a přiveďte k varu. Vařte 8 minut, slijte a prolijte studenou vodou. Oloupejte je a... více o Chléb s vajíčkovou pomazánkou a ředkvičkami
Filety důkladně nasolte, dejte do pekáče, zakryjte fólií a uložte na 3 dny do lednice. Sůl vytáhne z ryby vodu a její maso se zpevní. Připravte si... více o Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Bůček zbavte kůže a seřízněte na stejně vysoký plát - asi 2 cm. Celou vnitřní plochu potřete pestem, jemně osolte a opepřete. Pevně zarolujte a svažte... více o Rolovaný bůček s pestem, salátem a meruňkovou majonézou
Na másle osmahněte nakrájenou šalotku a česnek. Po chvilce přidejte špenát a orestujte. Podlijte mlékem a vařte jen 5–7 minut, aby špenát zůstal... více o Špenátová polévka se smetanou
Na sádle Brick opečeme cibulku. Přidáme dvě lžíce sladké papriky a drcený česnek. Důkladně promícháme. Přidáme 1/2 kg na kostičky nakrájeného hovězího... více o Broumovský guláš
1. Na pánev dáme rozpálit olej a mezitím si ukrojíme co nejrovnější plátky chleba (počet plátků by měl odpovídat počtu vajíček). 2. Olej je rozheřátý,... více o Snídaně šampionů
Očištěné hlávkové zelí opláchneme vodou, zbavíme košťálové části a nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky a opečeme. K sádlu ze... více o Zelný salát s cibulí a slaninou
Z chleba odkrojíme na obou koncích patky a strany seřízneme i s kůrkou tak, aby nám ze střídky vznikl hranol. Podélně jej rozkrojíme na čtyři pláty.... více o Chlebové řezy
Oloupaný česnek rozetřeme se solí, dáme do osolené vody, přidáme tlučený kmín, oloupané brambory nakrájené na kostky, majoránku a sádlo. Polévku... více o Česneková polévka