Brambory uvaříme ve slupce, aby byly měkké (nesmí se rozpadat, ale když do nich zapíchneme ostrý nůž, tak bramborou lehce projde). Uvařené brambory... více o Francouzské brambory s pórkem
Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí prsa na nudličky. Dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji a těstoviny v ní uvaříme dle návodu. V hluboké pánvi na... více o Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
Do hrnce si dáme vařit vejce natvrdo. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájený pórek a necháme ho změknout. Poté přidáme zelené fazolky.... více o Zelené fazolky s vajíčkem a cottagem
Nejdříve si nakrájíme kuřecí maso na drobné kousky (malé kostičky) a dáme do misky, kde ho smícháme se sojovou omáčkou tak, aby bylo maso obalené ze... více o Nudle s Hoisin omáčkou
Pórek očistíte, brambory oloupete a oboje nakrájíte na malé kousky. V hrnci rozehřejete máslo spolu s olejem, přidáte nakrájený pórek, brambory, kmín... více o Bramboračka s pórkem
Cibuli pokrájejte nahrubo, bílou část pórku na kolečka, česnek na plátky. Bagetu natrhejte na malé kousky, dejte do zapékací mísy, zalijte dvěma... více o Rychlá hrášková polévka s krutony
Oloupané brambory nakrájejte na kostičky, cibuli najemno, pórek na tenká kolečka, petrželku nadrobno. Pusťte se do chipsů. Troubu předehřejte na 150... více o Krémová hrášková polévka s chipsy
Zeleninu očistěte. Pórek nakrájejte na kolečka a 2 hrsti si odložte, pastinák a celer nakrájejte nadrobno. Cizrnu slijte. V hrnci na másle orestujte... více o Pórková polévka s cizrnou
Zeleninu očistěte a pórky propláchněte. Cibuli nakrájejte nadrobno, řapíkatý celer na plátky, pórky na kolečka. V hrnci rozehřejte dvě lžíce olivového... více o Pórková polévka s fazolemi a toasty
Rybí maso pomocí vidličky seškrábněte z kůže, zbavte kostí a rozmačkejte. Pórek pokrájejte najemno. Lučinu promíchejte se smetanou, kousky ryby a... více o Jednohubky s rybí pomazánkou
Bílou část pórků nakrájejte na silnější kolečka, oloupané brambory na kostičky, chorizo na tenké plátky, které můžete ještě překrojit. Česnek nadrťte.... více o Pórková polévka s chorizem
Očištěnou zeleninu nastrouháme na struhadle s velkými slzami do hrnce, přidáme máslo a osmažíme. Když se nám zelenina rozvoní, přisypeme nadrobno... více o Blesková rybí polévka
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme pokrájenou mrkev, celer, brambory a pórek, jemně nasekaný česnek a ještě krátce... více o Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Pórek pokrájíme na kolečka a osmažíme na sádle či másle, případně i na jemně pokrájeném uzeném špeku, lehce dozlatova. Přidáme mleté maso a dále... více o Mleté maso s pórkem ve smetanových bramborách
Do vepřové špičky uděláme opatrně hlubokou kapsu, kterou osolíme zvenčí i uvnitř. Pórek nahrubo pokrájíme a nasypeme do pekáčku nebo zapékací mísy.... více o Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou
Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky asi 5 mm tlusté - co plátek to sousto, a na sucho bez oleje vložte do mírně rozehřátého hrnce. Na mírném ohni... více o Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Játra pečlivě očistěte a zbavte všech bílých blanek a cévek. Pak je naškrábejte zoubkovaným nožem. Jde to opravdu snadno a docílíte správné, trochu... více o Polévka s játrovými knedlíčky a máslovou zeleninou
Hovězí maso můžeme připravit jak v celku, tak i pokrájené na kostky či plátky. Záleží na tom, co kdo preferuje a druh masa si vybereme též dle vlastní... více o Pórkové hovězí na žampionech
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta. Vytvořte z něj... více o Domácí francouzský quiche
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kousky a společně s houbami dáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Než se polévka začne vařit,... více o Asijská polévka
V kastrolu zpěňte na másle cibuli nakrájenou na kostičky. Nakrájejte zelenou část z pórku a nechte ho lehce zpěnit. Z česneku vyndejte klíček,... více o Hrachová polévka
Do pyramidy nebo do kovového vajíčka si připravíme všechno koření V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme cibuli, mletý badyán, česnek, skořici, zázvor... více o Pho Bo polévka
Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo na struhadle. Do hrnce dáme olej a pórek s mrkví orestujeme. Restujeme do té... více o Pórková polévka s bylinkovými knedlíčky
Cibuli a pórek očistěte, z pórku důkladně vypláchněte zeminu. Cibuli pokrájejte na kostičky, pórek na půlkolečka. V hrnci zahřejte dvě lžíce oleje a... více o Cuketová polévka s pórkem a špenátem
V hrnci rozehřejte sádlo. Nakrájejte jeden celý pórek a vložte do hrnce a nechte opékat. Nakrájejte všechny špekáčky na menší kostičky a vložte do... více o Buřtguláš
K masu přidejte najemno nastrouhaný sýr a nadrobno nasekané lístky petrželky. Jedno vejce prošlehejte s mlékem a přilijte k masu. Osolte ho, opepřete... více o Holandský řízek a šťouchané brambory
Krůtí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na trošce oleje ze všech stran. Přisypeme pokrájený pórek a dále smažíme dosklovata.... více o Krůtí maso v pikantní pórkové omáčce
Šnečí maso dejte do kastrolu, přidejte najemno nasekaný pórek a 2 stroužky česneku. Osolte, opepřete a zalijte vínem. Zvolna vařte do změknutí, asi 20... více o Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Předehřejte si troubu na 180 °C. Králíka omyjte a osušte, naporcujte ho zhruba na 6 až 8 kousků. Zbude vám hruď a hlava, ty si třeba uvařte v polévce.... více o Králík pečený v zelenině
Zelí pokrájejte na měsíčky a odstraňte košťál. Řepy oloupejte a pokrájejte také na měsíčky. Obojí nasypejte do pekáče a zakapejte olejem. Osolte,... více o Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Kuřecí stehenní nebo prsní řízky pokrájíme na kostky nebo nudličky, pórem na kolečka, česnek drobně nasekáme. V hrnci rozpálíme trochu oleje a vložíme... více o Pikantní kuře s pórkem
Kuřecí stehna zbavíme kůže, vykostíme, osolíme, opepříme a zaprášíme z obou stran mouku. Pórek s řapíkatým celerem pokrájíme na plátky nebo nudličky.... více o Dušená kuřecí stehna na řapíkatém celeru s pórkem
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, které osolíme, opepříme, posypeme hladkou moukou a dobře promícháme. Pak nudličky nasypeme do hrnce s... více o Pórkové nudličky se žampiony
V pánvi necháme rozpustit máslo s troškou oleje, přisypeme na slabší klínky pokrájené fenykly a na kolečka pokrájený pórek. Smažíme dosklovata, za... více o Fenyklová směs
Mleté maso osolíme a okořeníme adžikou, osmažíme na trošce oleje a pomocí šťouchadla nebo vařečky ho rozebereme na menší kousky. Přidáme očištěný... více o Široké nudle s masem a zeleninou
Pórek očistěte, pokrájejte na kolečka a na troše oleje orestujte doměkka. Nechte chvíli vychladnout. Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo, stejně... více o Bramborové placky s brokolicí a pórkem
Z libovějšího vepřového boku bez kůže a kostí nakrájíme tenčí nudličky, které dáme do mísy, přidáme olej, sojovku, jemně nastrouhaný zázvor a česnek,... více o Bůčkové nudličky s pórkem
Do širokého hrnce na rozpálený olej přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, a osmažíme. Až se zelenina opeče a pustí svoje aroma, přidáme... více o Zeleninová polévka s červenou čočkou
Pórek a fenykl nakrájejte na tenké plátky. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, nechte... více o Pórková polévka s fenyklem a jablkem
Do vepřového masa v celku uděláme několik hlubokých zářezů a vytvoříme tak jakousi širší mřížku. Dáme pozor, abychom maso nedokrojili a s řezem... více o Vepřové dušené v zelenině
Plátky kotlety pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Přidáme sojovou omáčku a koření dle chuti. Doporučuji sušený česnek se zázvorem, výborný je i... více o Šťavnaté karé se zeleninou
Na rozpuštěném másle osmažíme pórek dosklovata, přidáme na plátky pokrájené houby a smažíme do jejich povadnutí. Dále přidáme jemně nasekaný nebo... více o Podzimní pórková polévka s houbami
Pórek očistěte, odkrojte konce, podélně ho rozkrojte a propláchněte, v rozeklané zelené části rádo ulpívá bláto, tak se ho touto cestou zbavte. Čistý... více o Čočková polévka s pórkem
V misce prošlehejte mirin se sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem, zázvorem, dvěma lžícemi sezamového oleje a sezamem. Polovinu marinády přimíchejte... více o Korejská rýže Bibimbap
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme na menší kousky pokrájené, osolené kuřecí řízky. Po zatažení masa přidáme osmažit i na kostičky pokrájený pršut... více o Kuřecí ragú se zeleninou
Květák dáme povařit do osolené vody doměkka, scedíme a necháme dobře okapat. Kdo chce, může ho povařit na páře. Poté v míse rozmačkáme šťouchadlem na... více o Květákové karbanátky (placičky) se žampiony
Sušené jidášovo ucho namočíme do vařící vody na 30 min. Nakrájíme sceděné jidášovo ucho, žampiony, tofu a všechnu zeleninu na malé kostičky. Nakrájené... více o Veganská ostrokyselá polévka
Vývar přiveďte k varu a nasypte do něj hrášek a oloupané stonky chřestu (hlavičky odložte). Povařte 6 minut a poté slijte. Vývar uchovejte. Hrášek s... více o Zelené risotto s chřestem a krevetami
Očištěné kukuřičné klasy potřeme olejem nebo vodou, posypeme kořením a zabalíme do plátků slaniny. Koření volíme dle vlastní chuti (Adžika, Čubrica,... více o Kukuřice v zelenině - do trouby nebo na gril
Česnek a zázvor nasekejte najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Stonek citronové trávy rozklepněte střenkou nože a... více o Voňavé asijské Ossobuco