Pečivo nakrájejte na plátky. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a rovněž pokrájejte na plátky. Cukr nasypte do mísy a prošlehejte s vejci. Přimíchejte... více o Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou
Nakrájejte si chléb (na jeden toust jsou potřeba 2 plátky). Jeden plátek namažte hořčicí, druhý majonézou. Na každý plátek chleba položte 2 plátky... více o Toasty s mortadelou, sýrem a chilli
Zeleninu očistěte a pokrájejte na tenká kolečka, ta pak překrojte na půlkolečka. Do kuřecích prsou udělejte 5–6 zářezů, ty veďte tak, abyste zakrojili... více o Kuřecí prsa Hasselback
Z jednoho citronu vymačkejte šťávu, z druhého nastrouhejte kůru a poté ho pokrájejte na plátky. Kuřecí prsa očistěte, potřete z obou stran olejem,... více o Citronová kuřecí prsa s rajčaty a olivami
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečte na másle dozlatova, zaprašte moukou a upražte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu. 15 minut... více o Hrachová polévka
Cuketu nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z ní vodu. Petržel nasekejte nahrubo, česnek utřete, chilli papričku nasekejte na jemno a semínka opražte... více o Cuketová pomazánka
V hrnci rozehřejte olivový olej, vmíchejte na kostičky nakrájené šalotky a mrkev. Osolte, opepřete a 5 minut restujte. Přidejte nasekaný česnek,... více o Toskánská fazolová polévka
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečte na másle dozlatova, zaprašte moukou a upražte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu a 15 minut... více o Hrášková polévka 2
Cibuli nakrájejte na velmi jemno - můžete použít jemné struhadlo nebo robot (tak aby vzniklo spíše takové pyré). Sýr nastrouhejte na jemno a smíchejte... více o Cibulovo-sýrová kanapka
V hrnci na oleji orestujte nasekanou šalotku s česnekem, přidejte polovinu svazku bazalky, rajčata, protlak, sůl a pepř. Promíchejte a vařte na mírném... více o Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Okurku oloupejte a rozřízněte ji napůl. Zbavte jadérek a polovinu pokrájejte na malé kostičky. Poduste na másle s posekaným koprem a špetkou soli a... více o Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
V mnoha zemích Evropy i v zámoří je symbolem Vánoc krůta, respektive její mužský protějšek – krocan. Klasická francouzská úprava je s kaštanovou... více o Krůta s kaštanovou nádivkou
Všechny ingredience spolu rozmělněte na hustý krém. Nejprve rozmixujte střídku s olejem a octem, pak rajčata. Osolte podle chuti a podávejte, můžete... více o Rajčatový krém Salmorejo
Lilek nakrájime na cca půl centimetrove plátky, nasolíme a necháme vypotit. Pečivo rozmixujeme. Petrželku, bazalku a česnek nakrájíme na drobno a... více o Zapečený lilek 3
Umytou brokolici rozřežeme na menší hlavičky, vložíme do vroucí osolené vody spolecně s těstovinami. Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme smažit na... více o Těstoviny nejen s brokolicí
Dýni pokrájíme na kostičky 1 - 1,5 cm. Dáme do pekáče s pečícím papírem, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a necháme péct asi 20 minut na 200°C.... více o Dýňové knedlíky
Nakrájíme housky, opražíme na másle, zalijeme mlékem a přidáme mouku a žloutky, ochutíme a vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu dáme do 4-5 hrnků, max. 1... více o Hrníčkové knedlíky
Na másle orestujeme na kostičky nakrájený celer, zaprášíme hlakou moukou, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bujónovou ksotku a vaříme, dokud... více o Celerová polévka III.
Oloupanou cibuli přepůlíme a nakrájíme podélně na tenké plákty. Ty restujeme v rozpáleném oleji asi 2 minuty, poté přihodíme bylinky a restujeme ještě... více o Francouzská cibulačka se zapečenou bagetou
Dáme kostičky pečiva na pomaštěný plech a pokapeme trochou oleje, dáme zapéct do trouby do zlatova. Rozšleháme vejce, přidíme zbylý olej, jogurt se... více o Babiččin "skrblíkův zázrak"
Maso promícháme s jemně krájenou cibulí, ve vodě nebo v mléce namočenou a vymačkanou vekou, vejcem, solí a petrželkou. Sýr překrojíme na dva hranolky.... více o Čevabčiči plněné sýrem pro děti
Pečivo podélně rozřízneme a poklademe na vymaštěný pekáč, upečenou stranou dolů tak, aby byl pokrytý celý pekáč, trochu osolíme. Pomažeme kečupem a... více o Pizza chudobka
Zamícháme tvaroh se žloutkem. Do směsi přidáme nakrájený rohlík, mouku, krupici, sůl. Znovu zamícháme a pak přidáváme opatrně sníh z bílku. Z těsta... více o Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum
Ze všech surovin (bez mouky!) uplácat jeden knedlík a mírným varem vařit přesně 10 minut. Nemůže se nepovést a je jedlý.... více o Houskový knedlík pro nejisté kuchařky
Kuře zbavíme kůže, vykostíme, pokrájíme na čtvrtky, posolíme, jemně posypeme směsí červené papriky pálivé a sladké a položíme na pekáč vymašťěný... více o Kuře v peřině
Cibule oloupat a rozkrojit na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpálit olej s máslem. Hrnec by neměl být... více o Cibulová polévka
Tavený sýr smícháme nebo našleháme s máslem, podle chuti přidáme utřený nebo rozmačkaný česnek. Namažeme na pečivo nebo krajíčky chleba a ozdobíme... více o Rychlé chlebíčky se šunkovým sýrem
Pečivo namočíme do vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vymačkáme přebytečnou tekutinu z pečiva a spolu s cibulí, vejcem a petrželkou... více o Řecké masové jednohubky